Gata cu sunt homofobi"!
Tu esti crestinofob pentru ca urasti toti crestinii! Viata ta este bazata pe crestini! Tie iti pasa doar de tine si gandirile tale anti-crestine! Scopul tau in viata este sa ne distrugi pe toti:copii, femei, barbati, handicapati si batrani! Esti o persoana chiar rea si oribila! Si nu imi este frica ca dupa ce am spus asta toti ateii de pe TPU o sa imi sara in cap pentru ca chiar daca o sa ziceti ca eu am inceput eu stiu ca voi ati inceput pentru ca e de cand lumea ca voi ateii nu faceti altceva decat sa va admirati "intelepciunea" si sa dati vina pe Dumnezeu pentru orice chiar daca nu credeti!"Vai ce rau e Dumnezeu! Vai da ce misogin e Dumnezeu!" iar cand spunem ca nu este rau voi sariti cu "Da nici nu exista!" si cu asta demonstrati ca incuiatii sunteti voi pentru ca atunci cand injurati credintele altora vorbiti tare si clar dar cand cineva vine sa va spuna sa incetati va acoperiti urechile si urlati si mai tare!
Probabil am spus asta de o mie de ori dar sunteti asa surzi ca trebuie sa mai repet.Homofobia nu tine de religie. Poti sa fii homofob doar pentru ca ti se pare dezgustator.Mai de mult unul a spus "sunt ateu dar homosexualii ma fac sa vomit.".Eu sunt crestina si sunt de acord cu homosexualii.Sunt de acord cu faptul ca pot sa se casatoreasca si sa aiba copii prin adoptie si mame surogat.
p.s. hai sariti pe mine! Injurati-ma, ca numai de asta sunteti capabili.
Esti sigura ca vrem sa sarim pe tine? Da' sa te mai si injuram?! Inseamna ca ai ganduri mari
Nu stiu de ce cauti logica acolo unde nu are ce cauta.
Homofobia este o fobie. Fobiile nu sunt neaparat logice si rationale. Poate sa-ti fie frica de intuneric,de oglinzi,de cutremure,de gravitatie, de inaltimi si de alte n lucruri. Spre exemplu barofobia reprezinta frica de gravitatie. Este ea logca sau rationala? Nu, cu toate acestea exista. Persoana care sufera de ea recunoaste ca fobia este in principiu neintemeiata si ilogica, dar la ce bun, fobia nu poate fi inabusita cu ratiunea.
Unui homofob ii este frica de homosexuali. De ce? Pentru ca-i este frica, pur si simplu. Frica este ceva instinctiv si involuntar, nu este controlata de ratiune. Nu ratiunea controleaza frica.
Biologic vorbind, frica este o consecinta a manifestarii creierului primar, o parte a encefalului ce nu se supune logicii.
Creierul reptilian functioneaza instinctiv si nu poate fi controlat voluntar.
In cazul de fata, homophobia nu se rezuma doar la frica.
Homophobia encompasses a range of negative attitudes and feelings toward homosexuality or people who are identified or perceived as being lesbian, gay, bisexual or transgender (LGBT). It can be expressed as antipathy, contempt, prejudice, aversion, or hatred, may be based on irrational fear, and is sometimes related to religious beliefs.
Dar da, definitia contine si ce ai zis tu "irrational fear"
Dar eu vreau sa stiu de ce persoanele respective nu se iau si de lesbiene. Toate argumentele lor tin de gay. Mi se pare destul de... sa zicem "interesant".
Sa acuzi un homofob pentru homofobie este similar cu a acuza un homosexual entru ca este homosexual.
Nici homosexual nici homofobul nu au un motiv rational pentru a fi ceea ce sunt, cauza fiind de alta natura, neavand legatura cu ratiunea.
Cand vorbim de un homosexual noi n uvorbim de omul homosexual, ci de o partea a sa biologica ce nu este controlata de sine. Idem si pentru heterosexual. Instinctul si sinele sunt doua lucruri separate. Sinele poate incatusa instinctul, dar nu-l poate elimina.
Cu mentiunea ca fobiile pot fi tratate, pe cand homosexualitatea a fost scoasa din manualul de diagnostica a tulburarilor mentale.
Ai punctat bine, insa din cate stiu homofobia nu face parte din ele.
Realmente este chiar improprie denumirea de "homofobie', eu prin ea inteleg doar acea frica involuntara si irationala a individului fara de homosexuali, iar nu si ura sau alte sentimente ce nu apartin fricii.
Inferno, homofobia ţine de educaţie (sau lipsa ei), de prejudecăţi, de intoleranţă, ca şi sexismul, xenofobia...
Este o ură, de cele mai multe ori, iraţională şi violentă, dar tratabilă - cu puţină carte (şi un psiholog) se rezolvă.
http://i.imgur.com/6ZleOMW.jpg
Prin "Homosexuality exists in over 450 species. Homophobia exists in only one" îţi subliniam că nu poţi să pui homoxesualitatea şi homofobia pe aceeaşi balanţă şi să spui că sunt egale: "Sa acuzi un homofob pentru homofobie este similar cu a acuza un homosexual entru ca este homosexual".
Nu, nu este similar.
Primii sunt victime, ceilalţi - agresori. Frică trebuie să fie primilor, nu celor care îi atacă.
În "homofobie" "fobie" este folosit mai degrabă cu sens de "ură".
Iar homofobii nu au de ce să fie victimizaţi, aşa cum nici un violator sau criminal nu are de ce să fie compătimit şi pus pe aceeaşi treaptă cu adevărata victimă.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Homofobie
Iar aici vedem şi homofobia(/homoprostia) indusă de religie:
- http://youtu.be/wsYefpQf0nw
(Ţin minte şi tu îndemnai la masacrarea persoanelor gay, dar din iraţionamente de altă natură.)
- http://i.imgur.com/6iYMk4m.png
- http://i.imgur.com/tNtsyLv.png
Sa concretizam.
In adevar, spre surprinderea mea,termenul "homofobie" are si semnificatia pe care ai postat-o. Semnificatia de ura, de intoleranta fata de cineva. Iar din acest punct de vedere ai dreptatea, homofobia cu sensurile postate de tine este data de prejudecati.
DAR, pe langa aceste semmnificatii, homofobia mai are si acceptia de teama patologica fata de homosexuali. Eu, cand am tratat subiectul homofobiei, m-am raportat doar la aceasta acceptie a termenului. Ori privita din aceasta perspectiva, a fricii patologice, homofobia este scuzabila. Din aceasta perspectiva, homofobia nu se datoreaza prejudecatilor, nu se datoreaza intolerantei, nu este legata nici de ura sau alte sentimente, din aceasta perspectiva, ea este doar o frica. Raportandu-ne doar la aceasta acceptie, un homofob poate sa nu vrea sa fie homofob, si cu toate acestea sa fie.Asa cum un claustrofob nu vrea sa fie claustrofob, dar cu toate acestea este.
Cineva poate sa recunoasca drepturile homosexualilor, sa recunoasca nevinovatia si normalitatea acestora, chiar sa lupte pentru drepturile lor, si cu toate acestea, cu toate acestea sa fie homofob, adica sa se teama instinctiv, irational si involuntar de un homosexual.
Doar la acesti oameni m-am referit eu.
"Prin "Homosexuality exists in over 450 species. Homophobia exists in only one" îţi subliniam că nu poţi să pui homoxesualitatea şi homofobia pe aceeaşi balanţă şi să spui că sunt egale..."
Nimic nu este egal cu nimic. Putem spune ca ceva este identic cu ceva DOAR in anumite privinte. Gaina,spre exemplu, este identica cu rata in ceea ce priveste aripile,enele, etc, dar nu este identica din alte puncte de vedere.
Nu am spus ca homofobia este tot aia cu homosexualitate, am spus insa cu un om ce se teme de ceva,impotriva vointei sale (sau nu), fara a putea controla aceasta frica,este,in aceasta privinta, echivalentul unui om ce manifesta anumite dorinte sexuale,impotriva vointei sale (sau nu) si fara a putea controla aceste tendinte.
Din aceasta privinta un homofob (in acceptia de> Individ ce manifesta teama patologica pentru homofobi) este tot atat de nevionvat ca un homosexual.
Iar daca amandoi sunt tot atat de nevinovati,atunci este tot atat de gresit sa-i acuzam.
Concluzia> Afirmatia mea este adevarata.
In subsidiar as mai face o observatie,sau doua.
"Inferno, homofobia ţine de educaţie (sau lipsa ei), de prejudecăţi, de intoleranţă..."
Aici este o generalizare gresita, pentru ca homofobia mai are si acceptia data de mine (si de DEX), si care nu are legatura cu intoleranta si ura.
"Primii sunt victime, ceilalţi - agresori. Frică trebuie să fie primilor, nu celor care îi atacă. "
Aici este alta generalizare gresita. Pleci de la premisa ca daca cineva se teme de ceva, atunci in mod implicit trebuie sa-l si atace. Este gresit. Frica se manifesta in majoritatea cazurilor prin ura. Cand ne temem de ceva, uram acel ceva si-l atacam. Dar nu mereu. Pote sa-ti fie frica de intuneric si sa-l iubesti.
Nu orice homofob lupta impotriva homosexualitatii.
P.S: Exista un dictionar de specialitate in aceasta privinta, care disocia oamenii ce se tem de homosexuali, de cei ce-i urasc. Daca nu ma insel, folosea un alt termen pentru cei din a doua categoria.
Facea si o observatie spunand ca noi folosim termenul homofob in mod eronat pentru doua categorii de oameni total diferite.
Sa fim seriosi, nici un om normal nu-si iubeste frica, e chiar normal sa o urasca. Deci, pe de alta parte, homofobia este o manifestare normala in cele din urma. Poate accepti homosexualitatea in curtea altuia, dar in a ta mai greu.
Înţeleg, este vorba de perspective diferite, interpretări, dar să fim serioşi, câţi homofobi ai văzut la viaţa ta care tremură de frică la auzul cuvântului "homosexual" şi se ascund în beci, când au de a face cu unul? Şi câţi ai văzut care insultă, înjură, discriminează, umilesc sau trec la violenţa fizică?
Mai toţi homofobi îşi manifestă ura şi repulsia într-un mod demonstrativ şi agresiv...deşi, ce-i drept, cei mai inculţi dintre ei mai şi se tem că este ceva transmisibil şi se ia - de regulă, produsul unei homosexualităţi reprimate.
Tocmai m-ai insultat, spunandu-mi indirect ca sunt anormal.
Homofobia nu este o manifestare normala, fobiile in sine nu sunt manifestari normale.
Este o teama nejustificata.
Corect, dar devreme ce o ai este mai normal sa o manifesti sau sa o recunosti, in cele din urma sa o infrunti, decat sa o ascunzi. Scuze ca te simti insultat, nu asta a fost ideea.
Nu am vrut sa spun ca ma tem de homosexuali sau de intuneric, ci in general.
Partea cu insulta reprezenta o introducere de retorica, in realitate este foarte normal sa iubesti frica. Daca nu ar fi normal atunci de ce 1 din 15 romani se uita la filme Horror?
Corect, homophobia este un termen destul de gresit pentru categoria oamenilor de care vorbesc eu (dar nu stiu alt terment pentru asa ceva). Daca il gasesti, mi-l poti spune.
Eu cand zic homofobie, am in minte urmatoarea definitie : "Homophobia encompasses a range of negative attitudes and feelings toward homosexuality or people who are identified or perceived as being lesbian, gay, bisexual or transgender (LGBT). It can be expressed as antipathy, contempt, prejudice, aversion, or hatred, may be based on irrational fear, and is sometimes related to religious beliefs"... mai putin partea cu "irrational fear". Sa fim seriosi, frica de homosexuali este o idiotenie. Nu am intalnit asemenea persoane. Eu sunt pentru schimbarea termenului. Oricum, din postare iti dai seama ca nu ma refer la frica fata de persoanele LGBT ci la celelalte lucruri.
Din cate stiu eu, inca nu s-a ales un termen diferit pentru categoria care nu presupune frica de LGBT cu toate ca multi vor schimbarea.
Ca o gluma, bagam Homointolerantus?
"Homosexualitatea nu se poate schimba."
"Orientarea sexuală pur si simplu nu se poate schimba," afirmă încrezător un psihiatru homosexual, avertizând că "pot apărea grave consecinte emotionale si sociale dacă se încearcă trecerea de la homosexualitate la heterosexualitate." Acest argument se inspiră din stiintele sociale; Scriptura însă nu sprijină asemenea afirmatii. Sf. Ap. Pavel face o observatie contrară, afirmând că homosexualii se pot schimba, atunci când spune:
Nu stiti, oare, că nedreptii nu vor mosteni împărătia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiti: Nici desfrânatii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomitii, nici hotii, nici lacomii, nici betivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor mosteni împărătia lui Dumnezeu. Asa erati unii dintre voi. Dar v-ati spălat, v-ati sfintit, v-ati îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos si în Duhul Dumnezeului nostru. (1 Cor 6: 9-11)
Argumentul "Am încercat să mă schimb, dar n-am putut" este destul de la modă printre homosexualii care si-au acceptat orientarea si insistă ca si altii să facă la fel.
Răspunsul 1: Argumentul "neschimbabil" este înselător. În timp ce multe autorităti de sănătate mintală cred că homosexualitatea nu se poate schimba, multe altele cred că ea se poate schimba.
În 1970, Institutul Kinsey a raportat că 84% dintre homosexualii studiati îsi schimbaseră orientarea sexuală cel putin o dată; 32% dintre ei raportaseră o a doua schimbare, iar 13% raportaseră cinci schimbări, de-a lungul vietii, în privinta orientării lor sexuale!
Directorul Centrului pentru Instruire Psihanalitică din New York, constient că pot avea loc asemenea schimbări, a comentat "falsele informatii răspândite de anumite cercuri că homosexualitatea nu se poate trata" spunând că "astfel au fost afectati mii de oameni."
Dr. Irvine Bieber a concluzionat (după tratarea a peste 100 de homosexuali) că "o conversie heterosexuală este o posibilitate pentru toti homosexualii care sunt puternic motivati să se schimbe."
Cercetătorii Masters si Johnson în domeniul sexual (care cu greu pot fi numiti sustinători ai opiniei traditionale!) au declarat că ideea că "homosexualitatea nu se poate schimba" este "cu sigurantă deschisă criticilor." Dr. Wood si Dietrich, scriind despre eficienta tratamentului pentru homosexualitate, au confirmat că "toate studiile care au încercat conversia de la homosexualitate la heterosexualitate au avut un succes semnificativ." Noul Raport al Institutului Kinsey explică că oamenii "nu îsi păstrează neapărat aceeasi orientare sexuală de-a lungul vietii," explicând apoi că "programele care îi ajută pe homosexuali să se schimbe raportează diferite rate ale succesului."
Nimeni însă nu o spune mai bine ca Stanton Jones, catedra de Psihologie de la Colegiul Wheaton:
Cine spune că nu există sperantă (pentru o schimbare) este ori ignorant, ori mincinos. Orice studiu asupra schimbării a indicat o anumită rată a succesului, iar persoanele care mărturisesc o schimbare cu ajutorul lui Dumnezeu sunt cu miile.
Răspunsul 2: Acest argument este ilogic în sensul că presupune că dacă o stare nu se poate schimba, atunci e binevenită.
Sî presupunem că s-ar dovedi că homosexualitatea, ca stare, este neschimbabilă - că nici rugăciiunile, nici consilierea si nici un efort de nici un fel nu l-ar putea face pe un homosexual să fie atras de femei. Si? Ar trebui atunci să ne schimbăm părerea că comportamentul homosexual este un păcat? Deloc. Nu există nici un loc în Scriptură, cu referire la un păcat, care să spună: "Nu vei face cutare sau cutare lucru!" ("Exceptând, desigur, dacă ai încercat din greu, te-ai rugat si ai apelat la consiliere, si ai găsit că nu puteai să te opresti din acel lucru. Dacă asa stau lucrurile, atunci acel lucru nu mai e păcat. Este înnăscut, un dar imuabil si poti să-l practici!")
Ghimpele Sfântului Apostol Pavel, indiferent ce o fi fost, era neschimbabil; în ciuda rugăciunilor sale de mântuire, Dumnezeu a dorit că ghimpele să rămână. Dar cu sigurantă nu era ceva dorit (2 Cor 12:7-9). Alte situatii - alcoolismul, de pildă, sau diferite dependente - sunt considerate ca neschimbabile si trebuie să li se facă fată zilnic. Putin probabil ca aceasta să le facă de dorit, naturale sau lăsate de la Dumnezeu. "
http://www.odaiadesus.ro/raspuns.html (cel mai amplu raspuns dat homosexualilor pe care l-am citit )
Da,cu cat esti mai bogat si predispus sa stai cu duda-n sus la soare, cu atat esti mai predispus sa zici "Bai, parca nu-s asa de rai gay astia".Dar cand iti vine factura si sti ca esti dator 100 de ani la banci ...ma indoiesc.
Nu e deloc adevarat. Ce prostie! E ca si cum ai spune "sa acuzi un nazist pentru ca a gazat un evreu e ca si cum l-ai acuza pe evreu ca e evreu" un nonsens si o imbecilitate mai mare nu s-a intalnit! Homofobii urasc homosexualii pentru ca ii fac sa se simta inconfortabil, pentru ca au impresia ca toata lumea se invarte in jurul lor si doar ceea ce fac ei e bine doar pentru ca sunt multi si privilegiati!
In lumea asta exista orice, trebuie doar sacauti. Sunt convins ca exista persoane de sex masculin ce gasesc sexul intre femei un lucru mai cumplit si scarbos decat cel intre barbati.
Pana la urma exista oamen care tremura in fata iepurilor si rad in fata tigrului, de ce sa ne mai miram?
Nu, oamenii se uita la filme horror pentru ca te tin in suspans. Iar despre amuzament, da te si amuza, dar nu este genul acela de amuzament cum gasim la o comedie, ci mai degraba amuzamentul pe care-l ai cand esti noaptea, in padure cu prietenii in jurul focului si spuneti povesti de groaza.
Sa moara Gibilan...de nu asa e!
,, Ele nu "ie scarboase"? '' - esti fata cumva Gaia?! ce n-as da pentru un trio cu niste lesbiene, eventual sa fie si credincioase
On-topic: Sincer am observat si eu ceea ce ai descris tu vizavi de homofobia la crestini si am incercat sa le schimb conceptiile si eu in al IV-lea exercitiu fictiv pe care il scrisesem acum ceva timp. Dar cati crezi ca au inteles...
Dar ce zici de zoofilie? Ti s-ar scuge balele dupa o capra sanatoasa? Era vorba, ca sa vorbim serios de casatorie, nu de mizeriile din mintea ta si a altora.De ce nu te insori cu o capra, in virtutea drepturilor omului? Mi-ar place sa vin la nunta ta! Doar in acest caz!
Ai putea fi mai ignorant de atât?
Bai mini Kant... ce legatura are zoofilia cu homosexualitatea?
Apropo, nu te baga in subiecte care te depasesc.
"Ai putea fi mai ignorant de atât? "... citat din Andrea Marin : Sigur ca poti! (cu ranjetul pe bot desigur)
Mi se par similare. Dar daca te indragostesti de o bacterie sau un virus?
Incerc sa ma ridic la nivelul vostru.
Oh saracu de tine, cat de trist trebuie sa fie sa fii tu. Pentru ca intr-adevar o persoana atunci cand e intr-o relatie CONSENSUALA cu cineva de acelasi sex nu mai are brusc ratiune si constiinta, asemenea unei capre. Vai ce comparatie inteligenta ai gasit tu. Nu te doare?
Am o explicatie pentru acest lucru:
O societate sanatoasa este o societate cu mai multe femele. Cand un mascul are mai multe femele, societatea este una sanatoasa, in crestere.
Cand un barbat vede 2 femei, normal ca-i curg balele, ca asa-i natural.
Cand unu-i barbat dupa alt barbat nu mai e asa normal "bicauz" in natura se recurge la homosexualitate masculina cand sunt prea multi barbati si societatea este in declin.
Bah oricum majoritatea gay-lor si au schimbat religia. Nu mai crede in Zeul crestin, ci in Antinous zeul homosexualitatii.
Iar statuia lui se afla la... Vatican.
http://www.antinopolis.org/
Nu sunt crestin, dar sunt homofob, nu vreau sa vad bulangii pe langa mine
Nici eu nu vreau sa vad heterosexuali si totusi nu va iau la pumni. Desi parca tu ai merita...
Hai te rog eu frumos nu ma bate
Raspunsul e cat se poate de simplu :barbatii sunt atrasi de sexul opus, iar daca sunt 2 femei care se freaca, instinctele sexuale ale unui taur neimblanzit si plin de hormoni o iau razna. Insa daca i pui in fata 2 barbati care se ling...probabil ca va vomita degraba in toaleta.
Bine zis "poate". Intr-un fel, termenul folosit pentru ambele tabere este "homosexual". Masculii au luat termenul "gay" pentru ei iar femelele au luat "lesbi" pentru ele.
Ba mai mult de atat, "homosexual" sau "homo" sunt termeni folositi (de homofobi) pentru a insulta.
"Homosexuality is romantic attraction, sexual attraction or sexual behavior between members of the same sex or gender".
oricum, indifferent de termenii pe care ii folosesti, ce am zis mai sus e valid. Tu cand ai auzit / vazut ultima data un homofob luandu-se de lesbiene? Sunt dispus sa pariez pe orice ca in majoritatea cazurilor, persoanele gay sunt cele atacate pentru a-si justifica homophobia. Lesbienele sunt lasate in pace.
"pentru ca urasti toti crestinii"... exact.
"Viata ta este bazata pe crestini"... clar.
"Tie iti pasa doar de tine ""... corect.
"Scopul tau in viata este sa ne distrugi pe toti"... nu exista nimic mai rau decat mine. Satana e pe locul 2 cu toate ca incearca de atata timp sa ma intreaca.
"Un gunoi care trebuie aruncat in foc"... vezi ca acum deja depasesti limitele bunului simt. Si eu pot sa insult si crede-ma ca o fac mult mai bine decat tine.
"Homofobia nu tine de religie""... in 95% din cazuri, o persoana homofoba este religioasa.
Cei care sunt homofobi dar nu sunt religiosi nu au un motiv cu adevarat bun pentru asa ceva, nu au cum sa isi justifice homophobia.
"hai sariti pe mine""... ah perversa mica
Gaia nu fi rau, esti cu capul pe umeri si nu are rost sa te arati ca nu ai parte buna, eu sunt crestin si chiar nu am nici o treaba cu ateii si alte tipuri de confesiuni, am obs ca tie iti place sa dai apa la moara sa moara dusmanii, daca nu ma insel.
Poate asa se foloseste in Romania. Unde se vorbeste engleza se foloseste atat pentru homosexuali cat si pentru lesbiene, deci pentru toata comunitatea gay. De-aici si Gay Parade, doar nu vezi numai barbati cu pene la parada.
Homofobia asta de care zici tu tine mai mult de educatie decat de religie, dar intr-adevar, in biblie este contestata.
Homofobia nu este neaparat o hiba numai al crestinilor, eu am intalnit chiar si atei homofobi.
Homofobia este in special resimtita de catre barbati, deoarece acestia sunt mai activi dpdv sexual, decat femeile ( femeile fiind mai tolerante la acest capitol ).
Iar majoritatea barbatilor sunt heterosexuali, deci vor fi de acord cu relatiile hetero sau lesbiene, nu si insa cu cele homosexuale ( barbat+barbat ).
Ura este un mecanism psihologic de aparare, pe care il folosim mai mult sau mai putin constient, pentru a ne apara de fobiile noastre.
Pentru ca traim intr-o societate cre(s)tina complet misogina care "are pretentii" mai mari de la barbati decat de la femei. Pentru ca desconsidera femeile si valoarea lor, considera ca sunt mai putin rationale decat barbatii asadar la ele e de inteles ca sunt mai toante si mai gresesc, dar masculul potent rational n-are voie! Asadar homofobia e axata pe barbati pentru ca in jurul lor se invart toate valorile de rahat ale societatii.
Doar ca de Biblie ai nevoie doar sa nu urasti si sa nu iubesti.De ce animalele au in 'soft' tot ce le trebuie dar oamenii trebuie sa invete? Sexualitatea, orice. Am vazut si caini homosexuali, m-am amuzat.
Asa e. oamenii sunt doar perversi de aceea nu se iau si de lesbiene alt motiv nu vad sa aiba.
DeProfundis99 întreabă: