Atunci ma opresc, in ce il priveste, dupa primul paragraf. Ar fi trebuit sa te opresti si tu. Ai plusat in chiar directia de care el s-a ferit. Daca constatarile lui au fost reci si rezervate, completarile tale au fost bataioase. Sunt de acord cu el, "ura este singura explicatie".
Asa e, biserica le-a impuiat capu` cu prostii despre viata vesnica, aia au luat-o de buna si le-au dat banii, biserica si-a frecat mainile si a trecut la gasirea de noi fraieri. Stim principiul, nu e nevoie sa-l evoci mereu.
Dar cum ziceam si Caritasul promitea ca va da ceva ce nu putea, niste sarlatani, la fel si voi le dati astora viata vesnica din parti. E un lucru al naibi de inteligent totusi sa-i iei banii unuia si sa-i spui ca-i oferi serviciul pentru care a platit dupa ce moare. Iar serviciul ala nu e incinerarea sau inmormantarea, care i-ai putea-o face, ci un lucru pe care stii dinainte ca nu-l ai sau nu-l poti face.
Am recunoscut intotdeauna ca majoritatea oamenilor din sistemul bisericesc nu-s prosti, doar escroci. Prosti sunt cei care cred ce le zic astia.
Adevarul doare, stiu.
Dar macar daca ati fi voi unii care respecta credinta altora, pai ce, musulmanii nu au credinta, nu cred in viata vesnica, si ce e la gura voastra despre ei...
Ipocrizia n-are limite pentru voi, asa-i?
Lasand astea la o parte, evident credinta in D-zeu(sau orice zeu) si viata vesnica sunt prostii generate de diversele frici ale oamenilor, in special de frica de moarte, de care profita diverse organizatii religioase.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: