Ok, trebuie lamurit un lucru aici.
In primul rand nu vorbesti toate limbile pamantului ci esti inteles de orice limba.
Adica tu vorbesti in limba ta, dar altii inteleg in limba lor. Ca si cum eu m-as duce in Grecia si as vorbi limba romana doar ca ei m-ar auzi vorbind greaca. Asa s-a intamplat cu apostolii.
In al doilea rand e adevarat ca asta e un dar al Sfantului Duh, dar nu e un dar care sa mai fie de folos in lumea moderna.
Apostolii au primit acest dar ca sa poata sa vesteasca evanghelia.
Astazi in 2021 Evanghelia a fost propovaduita in aproape intreaga lume (exact asa cum s-a profetit in Biblie; șah mat ateilor) deci nu mai exista acest dar.
Degeaba te ofensezi asa pentru o gluma inofensiva. Stai linistit ca n-am vorbit 100% serios. Daca vreau sa dau sah mat ateilor am metodele mele.
Si sa stii ca nu e nicio lauda in a nu crede in biserica. Nu doar ca Sfantul Apostol Pavel numeste biserica "stalpul adevarului"
("Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului.") Dar chiar si Iisus Insusi spune ca portile iadului nu vor birui biserica, cea in care tu nu crezi. Si daca ai avut curiozitatea sa citesti din Faptele Apostolilor ai fi vazut ca in biserica primara infintata de apostoli existau episcopi, preoti si diaconi. Chiar sfantul Stefan, primul martir a fost un arhidiacon.
Si incercarea ta patetica de "sah mat" nu e dusa pana la profunzimea adevaratului crestinism. In fond, eu te pot intreba acelasi lucru. Domnule Goete, unde sunt minunile tale?
Din fericire crestinismul e mai mult decat un joc pueril de facut miracole. Da, miracolele se intampla si sunt savarsite de oameni cu o mare credinta in Dumnezeu, dar ele nu se intampla asa, ca un spectacol de magie. Ele se intampla in taina, personal si pentru beneficiul spiritual al unui om sau a mai multor oameni. Stii cine altcineva cerea minuni? Diavolul. Acum ca ma gandesc suna foarte asemanator. Tu ai spus:
"daca chiar esti atat de credincios, de ce nu faci minunile pe care le-a facut Isus?"
Diavolul a spus ceva extrem de asemanator.
"Daca esti fiul lui Dumnezeu fa o minune!" "Arunca-te de pe templu si ingerii tai te vor prinde!"
"Transforma pietrele in paine!".
Din fericire nu trebuie sa-ti raspund eu la provocare deoarece Mantuitorul a raspuns deja in locul meu:
"Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, în afară de semnul lui Iona profetul."
Salut,
Știu că scrie "vorbire în limbi" dar vorbești normal și persoanele care trebuie te înțeleg într-o limbă pe care o cunosc. Dacă ar fi în cameră 12 persoane de naționalități diferite și tu vorbești 12 limbi o dată ar mai înțelege cineva ceva? Nu...
Acum nu mai trebuie o astfel de manifestare a Duhului Sfânt, în schimb sunt daruri cum ar fi al încurajării, dărniciei, învățăturii; lucruri de care ceilalți au nevoie. 1Cor. 14:26