| CIVIC1 a întrebat:

,,Si orice veti cere, in Numele Meu voi face, pentru ca numele Tatălui sa fie binecuvantat".
Ce opinie aveti despre aceasta afirmatie a lui Isus luată din Evanghelia după Ioan?
A experimentat cineva rezultatele acestei afirmații neconditionate de altceva decat de a cere in Numele Sau.

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

1. Nu e sigur ca Isus ar fi zis asa ceva.

2. E o prostie.

| EestiSodalane a răspuns:

Nu trebuie scos din context acest verset. De la Dumnezeu trebuie să cerem în primul rând mântuirea și iertarea Lui

| CIVIC1 explică (pentru EestiSodalane):

Explicati cu subiect si predicat de ce credeti dvs. ca in contextul de atunci, biblic cand Isus a spus,, orice veti cere in Numele Meu, voi face, pentru ca Numele Tatălui sa fie binecuvantat" inseamna altceva.
De unde rezulta din Biblie ca afirmatia,, orice veti cere" inseamna altceva decat,, orice veti cere" in conditiile in care întâlnim o singură conditionalitate a acestor comportamente si anume: cererile sa fie facute in numele lui"?

| EestiSodalane a răspuns (pentru CIVIC1):

Dacă realizezi că Iisus e Dummezeu realizezi ca Dumnezeu fiind bun nu îți va da literalmente orice îi ceri. Dacă îi ceri ca dușmanii tăi să moară crezi că se va conforma?

| CIVIC1 explică (pentru EestiSodalane):

Daca ii cer lui Dumnezeu ceea ce spuneti dvs.,, sa moara dusmanii mei" nu cred ca voi primi, de aceea va rog pe dumneavoastra sa specificati care sunt lucrurile care fiind cerute in numele lui Isus Cristos pot fi primite?
Si de asemenea credeti ca, cuvantul ORICE, este introdus gresit in aceasta fraza din Biblie?
Credeti ca mai degraba Isus ar fi spus:,, Daca veti cere UNELE lucruri in Numele meu, voi face?
Atunci sa ne lamurim daca nu e cuvantul ORICE in promisiune ci cuvantul UNELE, care ar fi acele,, unele " lucruri pe care le va face Isus, ca raspuns la cererile noastre?

| T0Teu a răspuns:

Este adevarata promisiunea. Doar ca, si daca nu te rogi in Numele Domnului Isus, Domnul tot iti poate asculta rugăciunea. Nu e o conditie ca sa ai rugaciunea ascultata. Dar da, am experimentat rezultatele ascultarii rugaciunii si cand m-am rugat in Numele Domnului, si cand nu.

| CIVIC1 explică (pentru T0Teu):

Care credeti dvs. ca ar fi conditia/conditiile ce trebuie indeplinite de catre un om pentru ca o rugaciune a sa, adresata lui Dumnezeu sa fie ascultata si nu neascultata?