Da. Am o problema cu curatenia, astfel nu imi mai prea plac oamenii, i-am cerut sa ma "vindece" de asta, se numeste bacteriofobie, dar nu e frica/fobie, e scarba exagerata de mizerie, si daca nu se poate, sa mor, ete ca nici una nu s-a implinit. Prima nu imi era de folos? sau o sa zici si tu ca saveoursouls ca e de la diavol. App de asta, daca tot esti asa curios, cand credeam in dumnezeu imi era frica de diavol, morti, vraji, blesteme, acum nu imi mai e, de asta daca cineva se plange de asa ceva, tin neaparat sa ii spun ce stiu.
Ba da iti era de folos,dar e posibil sa fie de la diavol asta,de ce nu te-a ajutat DUmnezeu? asta nu am de unde sa stiu eu,poate e a fost o ispita,sau o incercare pe care trebuia sa o infrunti,chiar nu stiu de ce. Iar referitor la frica de diavol,nu iti mai este frica de el deoarece acum el te lasa in pace, nu te mai chinuie,a obtinut ce a vrut, mergi pe calea care vrea el, adica negarea lui Dumnezeu si negarea lui nu mai are nimic cu tine, in schimb atunci cand ai crezut iti era frica deoarece el nu te lasa in pace, cauta orice prilej sa te departeze de Dumnezeu, acum tu mergi pe calea asta si nu mai are de ce sa te ameninte ca inainte.
stiu toate "argumentele" astea, de aceea oamenilor le e imposibil sa creada altceva, pentru ca se lasa prostiti de preoti. Nu exista dumnezeu si diavol, totul e in mintea ta, daca stii ca rugandu-te diavolul te viziteaza, o sa-l simti aproape, daca nu stii asta, poti sa te rogi 24/24 de ore, ca nu te viziteaza nimeni. Totul e de la creier.
De obicei, oamenii se roaga pentru sanatate, a lor si a celor din jur, sigur se roaga mai mult decat pacatuiesc, deci, teoretic, ar trebui sa nu existe crestin bolnav, dar exista. Stiu povestea cu Iov, si toate celelalte, inventii pentru a inchide gurile oamenilor, sau mintile.
"Au biblia in spate" Biblia a fost scrisa de mana, apoi copiata, apoi copia a fost copiata, si tot asa. Copiaza de mana, vreo... 50 de pagini, tot de mana scrise, sa vezi cate greseli o sa faci. Apoi cel care copiaza ce ai scris tu, o sa scrie greselile tale, si o sa greseasca si el. Povestea cu leposul sau cu femeia adultera cica nu exista initial. Pe langa asta, simpla venerare a unei persoane duce la imbunatatirea imaginii acelei persoane, deci, "greseli" intentionate, sa nu mai spun de vt, care e o simpla copie a altei/altor religii, ma rog, unde au fost mai multe, au luat elemente din fiecare si le-au amestecat. Daca ce scrie in vt e fals, nu istoric, nt n-are cum sa fie adevarat.
Eu am observatia, mai e si stiinta.
Ai studiat tu vechiul testament precum si religiile din care zici ca a fost copiat,sau ai auzit de pe la altii? demonstreaza-mi ca e o copie, din ce religii sa copiat vechiul testament si ce sa copiat, de ce te-as crede doar asa ca spui tu. Eu am auzit ca sa demonstrat ca biblia e adevarata, ca ce zice acolo s-a intamplat, de ex carele egiptene gasite pe fundul marii rosii de cand a despartit Moise marea si mai sunt si altele...
Am zis nu istoric. N-am studiat eu, au studiat altii, eu nici nu as avea acces sau cunostinte (o limba moarta sau straina) pentru a face asta.
http://www.youtube.com/watch?v=mdTjxuqMnXo
Nu trebuie sa crezi ce e aici, sau sa ma crezi pe mine, eu tot acolo sunt. Cand o sa descoperi autosugestia, macar, daca o s-o descoperi vreodata, singur, o sa intelegi multe, pana atunci o sa crezi biblia si popii.
Pe intelesul tau, sau al tuturor ca majoritatea nu stie, autosugestia e ceva ce iti autosugerezi, logic. Bun. Poti sa iti autosugerezi ceva constient sau inconstient, la autosugestia inconstienta (cea constienta nu prea functioneaza ca nu stie lumea s-o foloseasca) intra credinta, poti sa crezi ca de la salata te doare capul, o sa te doara , poti sa crezi ca exista vraji si ca ti-a facut cineva, cat tine de psihicul tau, o sa patesti ce crezi ca iti doreste acea persoana, fizicul are legatura cu psihicul, deci te poti si imbolnavi grav, doar crezand, te poti si vindeca, bineinteles, exista cazuri de cancer vindecat cu medicamente placebo, adica medicamente "goale", dar care te fac sa crezi ca te vindeca, de fapt te vindeci tu. Autosugestia e urmare a sugestiei, informatie venita de afara (o imagine, un sunet...), dau iar exemplu cu vrajile. Daca nu te-ai documenta, sau nu ti-ar spune nimeni nimic, n-ai observa sau "recunoaste" o (tentativa de) vraja. Sugestie - apa sfintita vindeca, aduce liniste, fericire; autosugestia iti aduce toate astea. Daca iti dau apa de la robinet si iti spun ca e sfintita, o sa te vindece, o sa iti aduca fericire si liniste, pentru ca asa crezi si iti autosugerezi ceea ce crezi. Ai inteles cat de cat?
Da am inteles, am mai auzit si eu ceva despre medicamentele alea, nu stiam ce le zice placebo ci doar ca erau goale si tu crezi ca te vindeca si chiar te vindeca. Ceva asemanator am auzit la preot la biserica de boboteaza, a spus sa bem din apa sfintita si ea va vindeca de orice boala,dar numai daca credem ca apa aceea ne va vindeca. Este foarte interesanta autosigestia asta,dar acum te intreb daca asta poate sa vindece boli,de ce nu te-ai folosit si tu ca sa te vindeci de fobia aceea? Iisus spunea ca daca ai credinta cat un bob de mustar vei putea muta si muntii, poate de asta nu te-a ajutat Dumnezeu,pentru-ca tu nu te-ai rugat cu credinta, nu ai crezut ca el poate sa faca asta,cum e si cazul cand Iisus la vindecat pe orb, acesta l-a intrebat, crezi tu ca pot eu sa fac asta, iar orbul a spus, cred doamne si atunci s-a vindecat, poate daca credeai si tu asa, te vindecai, parerea mea
esti de groaza, adica ai renuntat sa crezi in Dumnezeu pentru ca te-ai rugat sa te vindeci de ceva ce nu prea iti doreai deoarece iti placea asa pe bune e comic, nu mai inteleg nimic, iar Dumnezeu nu te-a ajutat, deci nu exista, m-ai spart cu motivul asta . Daca vrei sa il gasesti pe Dumnezeu, trebuie sa crezi ca el exista, si il vei vedea, totul tine de credinta.
Werner Keller was a German journalist, neither an academic figure nor a religious one. The book he published was popular, but I'm not sure this type of opinion represents a reliable source. Best, --Shirahadasha (talk) 03:38, 30 November 2007 (UTC)