Nu sunt 100% convinsa.Dar nu mi-as schimba credinta, indiferent ce mi-ai spune.Nu e ca si cum ai putea aduce o dovada clara, incontestabila care sa infirme existenta lui Dumnezeu.
Nu, nu mi-am schimbat nicio convingere.Doar am ascultat si alte pareri.
Nu exista o dovada clara, incontestabila care sa infirme existenta lui Dumnezeu cum nu exista nici pentru zeus,brahma,fantome,zane, spiridusi, dar avem ratiunea sa determinam ce e adevarat si nu, pe baza dovezilor din prezent, a fi agnostic sa spun asa, nu stiu daca exista fantome dar nu cred ca exista in prezent prin dovezile care exista
Mi se pare mai credibila existenta lui D-zeu, decat a unei zane.Zic si eu))
Sa sti ca daca luam in calcul ce dovezi exista,nu sunt sanse mai mari, poate pentru zane sunt mai mari, poate pe o planeta acolo in univers exista zane, desigur fara partea mitologica, mereu descoperim noi animale, cine stie ce se afla pe alte planete unde exista viata
Singurul raspuns care mi-a raspuns clar la subiect, desi categoria asta este pierdere de timp atat
Pai si tu chiar crezi ca ar exista fantome? 100% nu exista asa ceva, e mintea bolnava a omului, acum o sa iti zic de ce nu dovedeste asta 100%inexistenta lui Dumnezeu,pentru ca, teoria cu o divinitate e o teorie care ne-a ajutat multi ani sa intelegem universul, acum s-a schimbat parerea, dar totusi a ramas o ipoteza acolo, pe cand fantomele nu ne ajuta la nimic...chiar daca ar exista.
Sigur, oricand poti privi la marturia unuia din cei mai studiati oameni de pe pamant la AUTOCONVERTIREA pe care a facut-o dupa multi ani de ateism. Asta a facut-o in urma nenumaratelor studii stiintifice care au dus la un singur raspuns, asta e religia adevarat. Nu la convertit nimeni. Este un renumit profesor, doctor, conducatorul unei universitati ATEE de renume din lume. Daca vrei detalii doar pe mesageria privata.
Daca citeai cum trebuie iti dadeai seama ca din dorinta de a nu face propaganda nu am facut public detalile si nici nu le voi face, eu indemn oamenii sa citeasca Cuvantul lui Dumnezeu, nu sa adere la vreo secta. Dar sa nu uit, nu religile traditionale sunt baza credintei ci sectele asa ca daca vrei adevarul, la secte il gasesti.
Ai pus o intrebare, ti-am raspuns fara sa te indrum undeva, daca intrebarea ta era doar pentru atac si jignire fara a citi macar raspunsurile este doar optiunea ta si nu-ti pot oferii decat intelepciunea Bibliei:
Matei 7, 6. Sã nu dati câinilor lucrurile sfinte, si sã nu aruncati mãrgãritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva sã vã calce în picioare, si sã se întoarcã si sã vã rupã.
Chiar nu știu ce să-ți răspund. Să-ți spun că cred într-o bazaconie precum BigBang-ul?
Știința îmi spune că universul e infinit. Știința din 2018.
Oare chiar e infinit? Pot fi sigur?
Pentru că tot știința din 1200-1300 îmi spunea că pământul e plat. Și? Pământul e plat?
Eu de unde să știu dacă în anul 1257 nu a existat un Ray care explica tuturor cum că pământul e plat și nu există o margine a lui (pentru că așa spunea știința și așa părea rațional și logic)?
Eu de unde să știu dacă în anul 3467 nu se va comenta la modul "Ia uite ce credeau idioții ăia din 2018 că universul e infinit și a fost creeat de BigBang" așa cum comentăm și noi azi despre cei care credeau că pământul e plat?
Nu putem fi atât de aroganți încât să postulăm că doar ce credem și știm noi în momentul ăsta (pentru că ne spune știința) e purul adevăr. Singurul adevăr în momentul ăsta e că NU ȘTIM NIMIC SIGUR. (În afară de faptul că Pământul e rotund. Nu perfect rotund, dar pe-acolo... )
Pe mine nu mă deranjează și nu îmi strică somnul faptul că există lucruri pe care nu mi le pot explica.
Stiinta nu spunea ca pamantul e plat man iar pentru big bang exista dovezii dar cum nu cunosti spui asta, universul nu este infinit este in expansiune continua, stiinta moderna se baseaza pe dovezii asa cum si telu tau e tot stiinta, tot ce e tehnologie e stiinta totul se leaga fara einstein nh ar fi gps man
Zici că ești rațional. Realizezi cât de aberant sună "universul este în expansiune"?
Se extinde unde?
Se extinde în nimic? se extinde în ceva ce nu există?
Ce este acel ceva în care se extinde universul?
E infinit acel ceva în care se extinde universul?
Nu ți se pare că întrebările astea sunt cam acelaș lucru cu întrebările care se pun despre Dumnezeu?
Man, ai rupturi de logică? Unde se extinde spațiul? În ce?
Eu dacă îmi extind proprietatea, o extind peste proprietățile vecinilor sau peste terenul din jur.
Spațiul unde se extinde? În el însuși? Cum de are loc să se extindă? Ce este acel loc pe care îl ocupă din ce în ce mai mult din cauza extinderii? Alt spațiu?
Răspunde concret dacă ai un răspuns, nu te lua de strămoșii mei doar ca să nu spui că nu există un răspuns.
Dacă și tu dai răspunsuri fără noimă, de ce te superi când alții îți dau răspunsuri fără logică despre Dumnezeu?
Și oamenii de știință dau explicații la plesneală?
Hai sa isi explic acum 13 miliarde de noi acel big bang a creat spatiul, timpul, materia, e materia sa extins si se extinde o data cu spatiu, practic spatiu se extinde in nimic
http://www.scientia.ro/......ersul.html
Se extinde in nimic. Practic cred ca daca ai reusi sa iesi din univers (prin absurd) te-ai deplasa in alta dimensiune sau orice s-ar intampla cu tine universul nostru nu te va inghitii inapoi in secunda doi. Asta ca sa iti formazi o idee, adica acolo nu e spatiu timp spirit s.m.d.a. e nimic.
Vidul din spatiul cosmic isi face efectul doar pentru materie. Acest vid e doar pentru ca exista materie, pe cand acolo nu cred ca ar fi nici macar vid.
Cred in existenta lui Dumnezeu.
Nu cred anumite lucruri din biblie,nici macar nu ma duc pe la biserica, nu sunt o persoana religioasa.
Am o credinta diferita.
Nu exista argumente care sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista, asa ca, de ce mi-as pierde timpul cu asa mizerii?
Nu, nu mi-am schimbat nicio convingere din conversatiile cu altii ( care sa tina de ceea ce cred in legatura cu Dumnezeu ).
Cum til imagineazi pe dumnezeu?
RAY:
"Sincer esti convins de credinta ta si orice argument bazat pe dovezii stiintifice ti ar aduce."
Si PUNCT
Adica gata!
S-a vrut o chestie...smartelligenta, pana ai bagat-o p'aia cu "argumentul" si "dovezii".
"Sa ramanem "rationali" si cu "mintea deschisa", (recunosti limbajul de lemn?)...si poate gaseste Stiinta "dovezii" pro sau contra existentei, ca deocamdata nu are.
Nu asta vrei sa spui in cele trei comentarii?
Am o veste proasta, user RAY.
Stiinta, NU se ocupa cu asta.
Nu o sa-ti spuna tie nici Fizica, nici Matematica, nici chiar Gramatica, (toate se scriu cu majuscula, ca Dumnezeu ), daca exista sau nu.
"Da, dar trebuie sa ramanem rationali si..." (rumegus).
Iti pare tie ca nu suntem?
"Trebuie sa avem o minte deschisa si..." (aschii)
Aici ai dreptate!
Ateii agnostici sunt mai destepti, mai isteti, mai culti in cap, mai... ORICE decat religiosii, pentru ca...
?
Pentru ca...
Sa mor, m-a inchis!
Cu Stiinta te ocupi doar tu si ateii agnostici, noi ceilalti...suntem vai de capul nostru!
Eu scriu "aiureli", la o "intrebare" care povesteste despre "argumente" si "dovezi stiintifice" cu privire la existenta sau inexistenta lui Dumnezeu?
Ai grija la limba aia...
Esenta a ce voiai tu sa spui este ca voi ateii agnostici aveti niste "argumente" si niste "dovezi" cu care incercati sa "convingeti".
Asa suna tampenia asta:
"Sunt ateu agnostic, (deci nu CRED si nu STIU) dar incerc sa "conving" niste Credinciosi", pe baza "argumentelor" lui... Tom, din Coliba unchiului Tom!
Tu "te vezi" naibii CE scrii?
Oi vrea seriozitati...
"direct la subiect": Intrebarea e praf*
Raspunsul de mai sus e parte a cugetarilor asupra vietii si mortii din lucrarea "Cum m-am invartit de al treilea ignor de la RAY!"
Ca sa se stie!
Adica bre!
Ai atentat cu ignorul, la "libertatea" mea de exprimare!
E buna numai cand ai tu impresia ca ai dreptate, altfel NU!
Asa ipocrit...
Da, sunt destul de convins de credinta mea, iar de cand sunt pe TPU increderea mea a crescut considerabil pe masura ce am vazut ca ateii cu care am discutat sunt rautaciosi si pricep mai greu.
``orice argument bazat pe dovezii stiintifice ti ar aduce o persoana atee, agnostica ai ramane la credinta ta?``
Care argument? Care dovezi? Care stiinta?
``Argumentele si dovezile`` pe care le aduceti sunt niste raspunsuri date in doi peri, neargumentate, (gen Biblia e doar a carte de povesti) iar de multe ori se bazaza pe apel la emotie decat pe apel la ratiune (gen Dumnezeu a ucis milioane de oameni). Ce e ridicol e ca aceste argumente ale voastre se bat cap in cap si nici macar nu v-ati dat seama, daca Biblia e doar o carte de povesti, de ce va ofenseaza atat de mult scenele relatate?
Cine spune că știe că Dumnezeu există bate câmpii; cine spune că știe că Dumnezeu nu există bate câmpii; cine spune că știința demonstrează că Dumnezeu există bate câmpii; cine spune că știința demonstrează că Dumnezeu nu există bate câmpii.
Nu consideri ca pe masura ce stiinta descopera mai multe rolul unui dumnezeu devine tot mai mic?
Nu toti sunt de parerea asta. Eu de ex. sunt cu Deus sive Natura si nu vad nicio atingere a rolului lui Dumnezeu prin cercetarea stiintifica.
Tu esti panteist man? ai citit teoria haosului?
Tin sã nu fiu agnostic, nu prea am 100% incredere in stiintã, deoarece este posibil ca noi sã fim mult mai evoluati ca si cunoastere, si tot ce tine de tehnologie si informatie nu avem acces la tot. Este o propagandã mai mare stiintificã ca si religiosã, dupã parerea mea.
In stiinta nu e vorba de 100% incredere,dar ai putea macar sa cercetezi,nu sa ignori totul si sa nu crezi nimic, logic ca mai exista multe sa aflam dar e important sa afli inca de pe acum cate ceva, stiinta nu este o credinta, religie nu pretinde a fi adevarul absolut in scimb religia oferind zero dovezii, desi nu poti sa spui ca ambele sunt la fel
Nu prea am incredere deoarece inainte multe studii erau anecdote, multi oameni nu credeau cã este posibil pânã ce a devenit credibil la un moment dat. Dar nu ai de unde sã stii care este pseudostiinta si care nu.
Se mai bat cap in cap si Determinismul vs liberul albitru