anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sora mea este Ortodoxa si s-a casatorit cu un reformat, casatorie mixta, fara ca el sa se boteze Ortodox. Este considerat ecumenism si erezie? Ce pot face eu, ce autoritate pot avea eu in a le arata calea corecta spre mantuire daca preotul si episcopul au fost de acord cu aceasta casatorie? Astept raspuns de la un preot marturisitor antiecumenist daca e posibil. Doamne ajuta!

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce treaba ai tu sa te bagi in viata omenilor. Cine spanac esti tu sa le spui in ce povesti sa creada? Vezi ti de viata ta

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ei s-au căsătorit ca să facă copii, presupun. Dacă au făcut-o pentru aceasta, este foarte după voia lui Dumnezeu. Cearta dintre biserici pentru întâietate și pretenția de adevărata, dreapta credință egal ortodoxă, este foarte după voia diavolului. Astfel prin gestul lor, ei vor fi mântuiți, adică vor fi salvați, ei vor salva viața pe pământ. Nu ai cum să le arăți o cale mai corectă de mântuire decât cea aleasă de ei.

| Panamax a răspuns:

Ai putea sa-ti vezi de treburile tale.

| Irinel15123532 a răspuns:

Singura cale spre mantuire este Hristos. Noi putem sa avem ce religie vrem, daca religia noastra nu-l contine pe Hristos, religia nu este buna de nimic. Singura cale spre mantuire si spre Dumnezeu este Iisus Hristos Domnul. Dumnezeu nu va mantui doar reformati sau doar ortodoxi, El va mantui pe cei ce sunt in Hristos Iisus.
Daca ei au hotarat sa se casatoreasca, si il urmeaza pe Hristos, nu doctrina unei religii sau al unui cult, nu vad nimic rau in asta.
Hristos este cel care aduce pace in familie. Ce ai putea sa faci?
Ai putea sa le arati dragostea ta, comporta-te normal si cu dragoste fata de ei, expune-ti opiniile surorii tale daca doresti, dar ele sa se refere la persoana Domnului Iisus Hristos, nu la dogmele unei religii. Poti discuta si cu un preot daca doresti, sa iti expui opiniile inaintea lui, dar daca noii casatoriti il urmeaza pe Hristos, Hristos a spus ''ce a legat Dumnezeu, omul sa nu dezlege'' Citeste noul testament, Hristos te iubeste.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Nu cred că este vreun preot pe aici. Vă puteți ruga pentru familia surorii, iar prin comportament să fiți un exemplu frumos de femeie / bărbat credincios /oasă, astfel încât să inspirați pe cumnatul Dvs să se apropie de ortodoxie. De asemenea, îl puteți îndemna să meargă la o sfântă Liturghie, dar fără exagerări, că să nu creadă că sunteți fanatic/ă.
Doamne ajută!

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Din ce știu eu,Creștinismul (adică Noul Testament), nu interzice asta. Cât despre ecumenism, însăși BOR este un fel de ecumenism, având practicile religioase și doctrina preluate sau inspirate atât din Vechiul cât și din Noul Testament, la care s-au mai adăugat în timp și multe altele contrare Creștinismului.Adică un fel de Iudeo-Romano-Păgânism, plus puțin Creștinism.

| alex598 a răspuns:

Biblia nu menționează nimic despre căsătorii între oameni cu confesiuni diferite. Deci eu concluzionez că nu este nimic rău dacă 2 oameni cu denominații diferite. Dacă ar fi fost un creștin cu o persoană de altă religie ar fi fost alată poveste