Am doua observatii.
1. Rusia la 1905, presupusul moment al presupuselor scrieri de mai sus, era in razboi cu Japonia si trecea si prin revolutie. Nu era deloc bine in Imperiul tarist. Viziunile de mai sus nu ar fi, in acest caz, decat niste cronici metaforice ale unui regim.
2. O cautare rapida pe internet, cu termenii esentiali la care se face referinta, releva doar 5-6 bloguri, toate romanesti si toate cu tematica ortodoxa.
https://www.google.ro/......tps?/webhp
Profetia pare sa fie doar o nascocitura, probabil bine intentionata, nascuta din prozelitism religios.
Sa presupunem ca a fost o născocire.Atunci înseamnă ca a fost scrisa dintr-o perioada in care se cunoșteau deja toate cele scrise de mai sus, si, trebuia sa fie făcută dintr-o tara ortodoxa.Tot in același timp, trebuia făcuta cel puțin de la comunism încolo.Ori in comunism nici macar nu exista ceva precum feminismul sau placeri senzuale.Deci cartea trebuia sa apăra după 1990. Ori daca ar fi apărut după 1990 sunt destul de convins ca trebuia sa facă si niste referiri la democrație, ca sa fie mai mare credibilitatea.Tot pe atunci, fenomenele homosexuale începură sa ia amploare.Consider ca s-ar fi scris si despre acestea daca era un fals, ca sa para cat mai credibila.Mai cred ca ar mai fi apărut si niste cuvinte de genul "ecran" (de televizor,calculator),sau in cel mai rău caz,"oglinda".A,da, si sa nu uitam de avorturi.
Un fals ar fi conținut mai multe detalii, pentru ca totuși, in ciuda lungimii ei, vedenia nu cuprinde chiar tot ce se întâmpla astăzi.Ma gândeam sa caut niste linkuri in rusa, dar cum nu prea le am cu aceasta limba...Stiu ca a apărut in prima oara in Zaraysk(oraș la 160 de kilometri de Moscova), dar cine sa se duca sa vadă cum e cu aceasta carte?
In fine, esti liber sa crezi sau sa nu crezi in veridicitatea cărții.Eu zic totuși ca a fost pe bune.
"Un fals ar fi conținut mai multe detalii, pentru ca totuși, in ciuda lungimii ei, vedenia nu cuprinde chiar tot ce se întâmpla astăzi"
Sunt falsuri bune si falsuri proaste, ca peste tot. Nu zic sigur ca e un fals, dar asa pare, din primele cercetari. M-as minuna in mod placut sa descopar ca e autentic, insa nu as fi dezamagit sau surprins sa aflu ca e, indubitabil, un fals.
Razvratirea omului ii amplifica vinovatia si groaza de singuratate. Cultivarea intelectului"triumfator" si razvratit, va inlocui cultivarea virtutilor.