Nu spune ca femeia este inferioara barbatului, doar ca " atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
Nu e chiar asa in unele cazuri e inferioara si in alte cazuri e superioara. Depinde de persoana.
Ma interesa de ce zice biblia nu de cum e in viata de zi cu zi.
Esti treaza la ora asta poate raspunzi la intrebarea mea recenta.
Ti-am vazut intrebarea de dimineata dar nestiind ce sa raspund, nu am raspuns.
In Biblie scrie ca femeia trebuie sa-si urmeze barbatul si sa-i fie roaba lui. Deci? Concluzia: femeia este inferioara. De asta eu zic ca este o carte de povesti, anacronice. Atentie! Nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu.
" De asta eu zic ca este o carte de povesti, anacronic." e aiurea. biblia e "epicentrul" "credintei" voastre. daca biblia nu exista nu era nimeni in ziua de azi care sa se inchine la bucati de lemne pe unde apuca.
A cui "voastre"? In credinta mea nu exista Biblia. Cred ca ma confunzi.
Sunt diferite feluri de religiosi? asta e nou
Fiecare om are dreptul sa creada in ce vrea. Da sunt diferite feluri de religiosi: ortodocsi, catolici, musulmani, martorii lui Iehova, baptisti, penticostali, etc. Uite si aici: http://hgp.ro/religiile-lumii-2/
Sunt, de asemenea, nereligiosii: ateii. Si nu este nou. Tu esti nou pe lumea asta. Eu am vazut mai multe. De ce voi tinerii cand nu aveti argumente deveniti rautaciosi si jignitori?
Nu ma referea la diferite religii, alea sunt cacalau, pentru fiecare natie. ma refeream la diferite tipuri de religiosi, adica cei care mor cu biblia in mana si cei ca tine care cred in naiba stie ce. ma gandeam ca de ce ti se par jignitor.
dar cred ca zici asa din cauza la" bucati de lemn" drept icoane. tie ce ti se pare ca sunt alea? oameni aduc bucati de lemn in forma de cruce, un om zice 3 cuvinte si arunca "cu apa de la ghiuveta ( care si aia a "sfintito " cu 3 cuvinte aruncate in vant), si gata, toata lumea ingenuncheaza in fata lor si fac cruce. nu e ceva jignitor, e de luat in ras. dar tin minte ca am discutat cu tine in trecut si am impresia ca ai zis ca ai fost in armata, deci e tipic pentru tine ca soldat sa crezi in orce fel de dzeu si nu e ceva rau. "Tu esti nou pe lumea asta. Eu am vazut mai multe.", cu siguranta stii mai multe, dar stii pentru simplu fapt ca esti mai mare, si eu nu sunt chiar asa "Nou". chiar daca am doar 20 de ani, am vazut prea multe si pentru anii mei, ce multi copii nu ar trebui sa vada, poate de aia nu cred intr-un barbos in cer care e "iubitor si milostiv" dar m-a lasat sa vad multe si marunte. sa nu mai zic de milioanele de alte persoane care au avut raul meu sau mai rau.
Nu continuam. Si dupa scrisul cu greseli gramaticale se vede ca pricepi greu. Asa ca am inchis subiectul!
Nou, deismul si-a inceput existenta in epoca luminilor
Bună întrebare. Şi vorbesc dpdv al unui tânăr. Fiindcă sunt tânără.
Nu pot să port o discuţie în contradictoriu cu cineva de vârsta mea, fără ca iniţiativa mea să fie luată ca atac la persoană. Şi când încerc să aduc argumente logice, mi se spune că sunt inumană...
Dar tu in ce crezi!? In seful tau!? In ziua de leafa!? Atunci sa inteleg ca ai propria ta "credinta" sau "religie"!? Dilemele pe care nu le puteti rezolva va fac sa deveniti ipocritii si superficiali... nu poti critica pe nimeni fara cunostinta de cauza, relax mai cititi cate-o carte din cand in cand si nu ma refer la biblie! Nu mai fi egoist biblia a "salvat" multa lume chiar daca tie ti se pare o idiotenie de carte! Esti liber sa crezi ce vrei, ai discernamant! Iar daca nu esti de acord cu un lucru, persoana, credinta etc... Asta nu inseamna ca ai si dreptate nici tu nici eu nimeni!
Cred in puterea mea de a trece mai departe. poti zice la fel? nu cred.
poate vrei sa zici ca biblia a minitit multa lume, oameni care nu pot gandii pentru ei, care nu pot adormi daca nu cred ca e cineva in cer care sa vegheze peste ei.
"Dilemele pe care nu le puteti rezolva va fac sa deveniti ipocritii si superficiali" asta se poate zice oricarui religios. nu stiti sa faceti nimic, dati de o problema, cititi cateva randuri din biblie si gata aveti toate raspunsurile. cum am mai zis la o intrebare de-a mea tot la religie, adica ultima, numai trec pe aici, ca e plin de oameni bolnavi. interesant ca inainte nu aveam nimic deaface cu "religiosi" dar am observat ca fiecare din voi intoarceti cuvintele din biblie cum va convine voua, si aia numai credinta nu e. o las balta ca nu se merita pierderea de vreme. numai bine!
Ai dedus prea multe lucruri din prea putine argumente! Nu ma cunosti si nici eu pe tine, tocmai acela a fost si motivul pentru care eu am intrebat in ce crezi! Dar tu ai decis sa te crezi superior si sa deduci, fara cunostinta de cauza lucruri despre mine! Scuza-ma nu vreau sa fac pe nimeni sa-si piarda timpul cu mine! Numai bine!
Http://bibliaortodoxa.ro/cautare-rezultate.php?text=femeia sunt destule versete.
Mai intai citeste-o dumneata, ca sa nu mai spui prostii despre ce contine ea.
AM citit-o
Da? Inseamna ca versetele astea le-ai uitat foarte repede: http://www.religioustolerance.org/ofe_bibl.htm
Corinteni 1 -=- 11:3, 11:8, 11:9 – Femeia este supusa si inferioara barbatului!
Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos.
În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat; şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.Cu toate astea s-au facut multe modificări in Biblie, din aceasta cauza imi este greu sa cred anumite lucruri.
Da, Biblia spune ca Femeia este supusa Barbatului. Dumnezeu i-a blestemat pe amandoi:
"Femeii i-a zis: Voi mari foarte mult durerea din timpul sarcinii tale. Cu mari dureri vei naste copii si dorinta ta se va tine dupa sotul tau, iar el va stapani peste tine"
Asadar, dupa razvratirea din Gradina Edenului din Paradis, Femeia este supusa Barbatului.
Da, se specifica lucrul acesta. Cred ca e undeva dupa ce Adam si Eva au mancat din pomul acele. Nu o sa caut versetul, il gasesti acolo. Dar chiar esti dispus sa crezi asta avand in vedere ca Biblia a fost scrisa de barbati -nebuni, dupa parerea mea- in timp ce femeile n-aveau niciun cuvant de spus?
Da pentru ca e scrisa de barbati pentru barbati si egocentrici... femeile au stat in spate si neau umflat egoul ca sa fie intretinute... raspunsul il gasesti in natura