anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Spunea cineva pe aici de întrebări grele... uitați una:
Câți ani sunt între Exod și finalizarea construcției Templului din 1Regi?

4 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Pai sa vedm, Moise primeste de la Dumnezeu cele Zece porunci in anul 1585, an in care incepe Exodul poporului evreu, Marele templu facut de Solomon isi incepe existenta, prin anii 1016 iar dupa robia babiloniana Neemia termina restaurarea Templului in anul 516. Toti anii sunt Inaintea Erei Noastre sau Inainte de Hristos. Toate datele sunt extrase din carti de istorie sau Compendiuri de Istorie Generala.

| anonim_4396 explică (pentru danut):

Nu v-am întrebat datele, v-am întrebat de ani. Câți ani sunt între Exod și finalizarea construcției Templului?

Apropo, prin Exod mă refer la ieșirea evreilor din robie(așa cum se referă și Biblia), nu la darea poruncii de pe Munte(asta se sărbătorea de Pentecost).

Din ce mi-ai dat tu aici ar veni 1069, acesta este răspunsul tău?

Unde apare Neemia în 1Regi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ajunge frate atâta lapte.Răspunsul tău doarme liniștit pe internet dar și în biblie.
1 Împăraţi 6
În al patru sute optzecilea an după ieşirea copiilor lui Israel din ţara Egiptului, Solomon a zidit Casa Domnului, în al patrulea an al domniei lui peste Israel, în luna Ziv, care este luna a doua.

Nu înțelegi că Tatăl meu mi-a descoperit lucruri nedigerate?
Tu le scuipi pe ale Lui taine din pântecele tău murdar. Aici nu este maraton, nici război, este vorba de adevăr și minciună. Culturile sunt culturile tale, și tare le mai mângâi pe creștet.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Câți ani am întrebat.
Știi, sau doar ai citat ceva ce nici măcar nu este complet?