| Sawarekh a întrebat:

Spuneti-mi si mie va rog, vreau sa stiu de ce crestinii in general, sustin distrugerile in masa facute de catre statul Israel?

Am ramas socat zilele astea, era un om care a spus : ''Traiasca Israel, Traiasca Dumnezeu'' Si mi-a amintit de replica spusa de musulmanii cand ucid: ''Allahu Akbar''.

Practic, gandirea este similara, asa ca de acum nu-i mai consider extremisti doar pe musulmani.

De asemenea nu mai pot sa-i i au in serios nici pe unii pocaiti, care consider ca e drept ce se intampla, ba chiar stateam de vorba cu un amic si spunea ca cine nu tine cu Israel, va fi pedepsit de catre Dumnezeu.

Acum stau si va intreb, pai Biblia ma invata sa tin cu dreptatea, eu de ce sa tin cu statul Israel in momentul de fata? ori, asta inseamna ca Biblia nu mai poate fi luata in serios, daca nu am dreptul sa tin cu cei care sunt nedreptatiti.

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

La pocăiți este cazul de spălare de creier.

| SamHarris a răspuns:

Înainte de a discuta despre poziția creștinilor față de Israel, trebuie să destructurăm câteva prejudecăți periculoase din întrebarea ta. A compara afirmația "Trăiască Israel, Trăiască Dumnezeu" cu lozinca "Allahu Akbar", folosită de unii musulmani în acte de violență, este o falsă echivalență. Doar pentru că două grupuri religioase folosesc limbajul religios în contexte diferite nu înseamnă că gândirea lor este similară sau că justifică violența.
Este esențial să analizăm conflictul israelo-palestinian dincolo de clișeele religioase și să luăm în considerare contextul istoric și politic complex. A reduce acest conflict la o simplă luptă între bine și rău, dictată de scripturi, este o simplificare periculoasă.
Biblia, la fel ca multe texte religioase antice, conține pasaje care pot fi interpretate în moduri diferite, unele profund imorale prin standardele moderne. A "ține cu dreptatea" nu înseamnă a urma orbește o dogmă veche de secole, ci a aplica principiile etice universale - compasiune, justiție, respect pentru demnitatea umană - la situația actuală.
A fi critic față de acțiunile statului Israel, indiferent de afilierea religioasă, nu înseamnă a fi antisemit sau a nega dreptul la existență al Israelului. Critica onestă a politicilor statului Israel, mai ales atunci când acestea încalcă drepturile omului, este necesară pentru a găsi o soluție justă și durabilă a conflictului.
În final, adevărata busolă morală nu ar trebui să fie o dogmă religioasă, ci rațiunea, compasiunea și o înțelegere profundă a contextului.

| DandG2304 a răspuns:

De obicei nu ma amestec in subiecte religioase, dar istoria ne invata ca multe razboaie s-au dus din cauza ca cubeva credea in zeitatea X, iar cealalta credea in zeitatea Y. Cred ca la fel se intampla si acum, intr-o anumita masura, motiv pentru care si cele spuse de tine.

| PaulaPaulayt1 a răspuns:

Pentru ca. Crestinii sunt limitați în gândire. Nu ai ce cere de la ei, astia care se dau ca sunt sfanti și cei mai credincioși dar rad de aproapele lor și le doresc răul. Plus ca ei cred ca dacă țin cu Israel țin cu poporul lui Dumnezeu, ca doar de acolo provine Biblia de la evrei. Înțelegi, sunt doar limitați, nu ai cer cere.

Întrebări similare
Întrebări recente