"8. A acuza membru unei alte religii p[entru faptele sale, sau pentru religia sa, pentru alegerile sale -constituie un pacat."
Nu numai ca poate constitui un pacat, d.p.d.v. religios, insa este eronat si din alte puncte de vedere. Apartenenta religioasa, la un adevar coerent, se face pe fondul subiectivismului uman.
1 mai ales crestini sunt frati cu toata lumea de aia omoara oamenii nevinovati cica in numele democratiei ce frati ma asta e ipocrizie
2 atunci iadu e plin de crestini
4si tu poti fi daca il accepti pe krishna de unde sti ca e fix zeul tau si religia chiar sunt reale faci afirmati mincinoase
3 voi chiar o puneti in aplicare, care o pune ma din 2, 1 mld de crestini?
5 religia te invata sa fi oaie si sa imbogatesti biserica e in interesul lor sa fi oaie spalata mental de fapt se stie ca in tariile atee oamenii au drepturi pot sa se exprime liber, ce viata de dupa traieste viata asta, nimeni nu a venit de acolo
6 da
7 sunt toti la fel, am patit-o eu cu pocatiti destule, sfinti in biserica si atat
8 dupa biblie da, da voi acuzati pe alti din iubire
9 nu pentru ca constituie un pacat si pentru ca e logic
10 e important sa nu fi prost cu cei rai si sa ajuti pe cei care merita ajutati
11 dupa biblie nu-i asa sti asta fb
1.Corect păcat că nu se prea întâmplă.
2.Nu comentez.
3.Nu comentez.
4.Ei nu vor asta și dacă nu vor nu înseamnă că aceia creștini au dreptul să judece.
5.''Religia in general ne invata ca lucrurile pamantesti nu conteaza, ca cei din urma vor fi cei dintai, si ca cei saraci pe pamant vor fi bogati in ceruri. ''
Nu este adevărat nici măcar din punct de vedere creștin.Religia ta spune că omul trebuie să fie ''sărac cu duhul '' ca să meargă în rai.Religia TA NU spune că cel sărac va merge lângă Creator, nu fă confuzie.Aluzie la bogat face ''sărac cu duhul'' deoarece bogatul are tedința de a se mândri da asta nu înseamnă că bogatul e mai jos decât săracul.
''Asadar oarecum prin maretia bisericilor construite oarecum se incalca aceste principii.''-bravo.
6. Sfinții sunt la fel de sfinți ca o piatră. Omul fără de păcat(conform creștinismului)nu există și asta o demonstrează Petru.
7. Dacă nu te fălești cu creștinismul care are atâtea idioțenii.(asta e părerea mea da nu te-am jignit pentru asta, trebuie să fim oameni nu oițe)
8.Referire la ( )
Păcat? Eu îi spun imoralitate.
9.Nu comentez.
10.E important să-i iubești pe toți la fel ceea ce mi se pare imposibil.
11.Biblia nu arată asta da așa cum am spus biblia are destule găuri.
"Religia ta spune că omul trebuie să fie ''sărac cu duhul '' ca să meargă în rai"
In conceptia religiei noastre, sarac cu Duhul nu inseamna decat smerit si evlavios.
"Sfinții sunt la fel de sfinți ca o piatră." Ce comparatie bizara, tipic unui copil de 13 ani.
"Omul fără de păcat(conform creștinismului)nu există " Asa este, dar virtutiile teologice pentru care pledeaza crestinismul ii asigura omului dobandirea unei stari de sfintenie ( prin asceza, post etc.)
"Dacă nu te fălești cu creștinismul care are atâtea idioțenii."
Si ce anume vrei sa "ataci"? Spune-ne si noua de ce afirmi asta pentru a ne lamuri.
"Păcat? Eu îi spun imoralitate." Nici nu are estetica in conversatie acest termen si-l faci pe interlocutor sa se abata singur de la subiect. Daca ai invatat 1 termen nou, afla ca aceasta comunitate nu te poate invatata o limba intreaga si deja ai lacune (mari).
". Biblia nu arată asta da așa cum am spus biblia are destule găuri" Si sigur oare o inima care pur si simplu incepe usor usor sa respinga lucrurile scrise in ea nu are multe "gauri"?
" Oamenii nu resping Biblia pentru ca afla greseli la ea, ci pentru ca aceasta gaseste greseli la ei"
"Ei nu vor asta și dacă nu vor nu înseamnă că aceia creștini au dreptul să judece." Ne este interzis a judeca pe cineva, dar putem sa atragem atentia asupra celui care greseste, si eventual o mustrare.
1.da.
2. gresit, doar ortodocsii se mantuiesc
3=1
4.gresit, ex tu daca vrei sa te insori iei prima persoana care-ti iese in cale indiferent de varsta?
5. aberatie
6.ba da
7.gresit, penticostalii n-au biserica ci 4 pereti albi sectantii nu sunt fratii nostri, doaroamenii nu si pacatele
8.una e sa-i spui ca e pe un drum gresit unui sectant si alta e sa razi de pacatele lui
9.constiuie o fapta buna daca nu te rogi cu ei
10. asa si? nu trebuie sa neglijezi familia ca unul e mai amarat, e mai pacat sa faci sa-ti sufere familia
11.este delimitata diferenta dintre barbat si femeie asa si drepturile, femeia nu poate fi preot
Ce amuzant ești;)) De fiecare dată când citesc câte un răspuns de-al tău,râd cu lacrimi și pentru asta chiar vreau să-ți mulțumesc, că-mi faci ziua mai frumoasă :))))
Știi, Ion Creangă avea o vorbă și nu vreau să te jignesc prin asta, dar el zicea așa:" Știu că sunt p... dar când mă uit în jur, prind curaj"
Exact așa am simțit și eu când am citit răspunsul tău :)))
http://cuvintecelebre.ro/......%C4%83.jpg
Foarte adevarat. Daca toti crestinii ar gand ica tine lumea ar fi un loc mai bun.
Ma bucur ca ti-ai dat seama cum esti, mai uita-te in jur s-ar putea sa fii singura asa te vad
Nu sunt un etalon; doar incerc sa indrept ce se poate indrepta
E foarte grav dacă nu ai realizat ceea ce am vrut să spun
Esti prea modest.
Nu chiar, imi place ceea ce fac dar sa nu fiu sub presiunea injuriilor cum face esperanta
Daca femeia e atat de egala cu barbatul, atunci de ce scrie chiar in Geneza ca femeia trebuie sa-i fie supusa? Ceea ce ai scris tu aici e o interpretare foarte liberala a religiei crestine. Ea nu prea are nimic de-a face cu ce scrie in biblie. Asa ca voi crestinii ar trebui sa va decideti ce sa faceti. Ori credeti in biblie, ori scrieti alta. Ori credeti in d-zeul biblic, ori va inventati altul.
In toata Biblia se condamna necredinta. Iti porunceste clar ca trebuie sa crezi, dar doar in "el"(ca e gelos). Pe o parte zice "daca nu esti cu mine esti impotriva mea", esti rau, esti prost etc, iar pe alta parte zice "iubeste-ti aproapele" si dusmanul. Nici macar N.T.-ul nu merita luat in seama, se contrazice, il zapaceste pe om.
Cat despre fapte si pacate, cate case atatea obiceiuri. Nici macar crestinii nu pica in acord cu acele valori. Crestinii, in functie de ce indica realitatea, isi atribuie lor, crestinismului, tot ce este mai bun, mai moral, iar la cei fara "Adevar - dreapta credinta", le atribuie imoralitatea.
1 - mai putin persoanele LGBT nu?
2 - daca bagam crestinismul in discutie, pentru acel zeu e mai important sa crezi in el decat sunt faptele pe care le faci.
3 - mai putin LGBT pentru ca automobile
4 - nici nu ma obosesc sa comentez idi... frumusetea asta de afirmatie
5 - incepi sa zici lucruri bune. bravo
6 - corect. Un zeu atotorice nu are nevoie de servitori. El stie deja pentru ce te rogi sau ce lucruri vrei. Ba mai mult, stie si cand vrei sa te spovedesti deci pinguinul (popa) nu are nici un rol in realitate. Ii poti zice direct zeului fara sa vorbesti cu un servitor.
7 - dar daca intri si incepi sa o arzi gen "voi toti sunteti pacatosi, ati gresit religia, veniti pe calea cea dreapta, bla bla bla", atunci cam comiti un pacat.
8 - da si nu. Daca faci nasoale pentru ca asa iti spune religia (gen sa te bagi in vietile private ale persoanelor LGBT), comiti un pacat DAR daca ii zici homofobului ca "ie naspa" ce face si ca nu trebuie sa faca asa ceva, atunci nu comiti un pacat.
9 - da, e gresit sa faci asa ceva. Hai totusi sa nu folosim termeni gen "pacat" deoarece pacatul difera de la o religie la alta.
10 - din pacate insa, religia nu ajuta la asa ceva. Ea doar dezbina. De unit, ea ii uneste doar pe cei care fac parte din grupul X.
11 - Mai putin persoanele LGBT, ateii si cei din alte religii (si nu ai cum sa zici ca nu e asa, deoarece apare chiar in biblie). Cat despre femeia egala cu barbatul, hai sa nu exageram nici aici. Tot biblia spune ca femeia este inferioara.
Oh, serios?
Uite ce drepturi au femeile conform bibliei:
2:12 Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită. 2:13 Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
3:16 Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
IIsus a spus sa nu uram pacatosul si pacatele lor! asa ca eu unu nu va urasc pe voi ci necredinta voastra in dumnezeu. ateei nu trebuie omorati cine va bagat chesti asta in cap iei trebuie intorsi cu fata catre dumnezeu nimeni nu vrea sa omoare pe nimeni, poate voi vreti sa disparem noi credinciosi eu nu am nimic in potriva voastra.
si satana vrea ca oameni sa nu mai creada in dumnezeu sa departeze pe oameni de adevar.
anonim_4396 întreabă: