| adda333 a întrebat:

Stiati ca noi, crestinii avem Decalogul, nu? De fapt noi avem 600 de porunci.
Ma credeti?

5 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

De ce mi-ar fi greu sa cred ceva elementar. Da, sunt sase sute trei zeci si ceva de prescriptii in VT, din care cele zece porunci sunt doar o mostra, toate sunt la fel de importante, DAR. Ele sunt doar o etapa in planul de mantuire. Familiei de imparati si regi a Domnului nostru nu i se porunceste, dimpotriva, legam si dezlegam in cer si pe pamant. Prin rugaciune, guvernam impreuna cu El, evident doar in sensul proiectelor lui, care acum sunt si ale noastre. Salut.

| Jardelin a răspuns:

Avem noi crestinii si cele 10 porunci, dar eu zic ca mai intii avem Noul Testament, cartea de capatai a crestinilor, impreuna cu cele 9 fericiri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA.te cred.de pilda; Sa nu ucizi; se refera la, a nu ucide oameni.A nu ucide nici o fiinta vie.A nu ucide timpul.CLIPA.Ceasul prin pierderea lor in mod nefiresc si inutil.si probabil inseamna mult mai multe.

| BlackAndWhite1 a răspuns:

Sunt 10 porunci si atat.

| hypothesis a răspuns:

Decalogul reprezinta cele 10 porunci scrise de Moise si propuse de Dumnezeu pe muntele Sinai,in vechime. Insa,ai si tu dreptatea ta,crestinii sau cel putin, cei care tineau legea Mozaica, aveau de tinut mai multe porunci cum ar fi cele din cartea Levitic/Deuteronom, scrise tot de Moise, unele insa cam lipsite de moralitate si cam sadice.