| mentholinks a întrebat:

Stiati ca porunca lui Dumnezeu spune sa nu poftesti la femeia altuia nu femeia in general? Deci se pot pofti la toate femeile care nu au barbat si nu e pacat, la fel e si cu sexul.

19 răspunsuri:
| oglindasultanului a răspuns:

Dar a cui sunt de nu ma vrea nimeni? laughing Cele luate sunt intotdeauna preferate si apreciate de cei singuri.

| Yuoia a răspuns:

E pacat sa preacurvesti. Iar sexul cu "toate femeile care nu au barbat" e deja curvie.

| doctorandus a răspuns (pentru Yuoia):

Nu știai că Biblia propovăduiește poligamia? Impunerea monogamiei este o manevră diavolească.

| Yuoia a răspuns (pentru doctorandus):

Ia spune-mi si mie unde?

Nu ai citit Biblia. In Vechiul Testament poligamia este propovaduita prin legislatie si exemplu personal, iar in Noul Testament nu este atacata.

| Yuoia a răspuns (pentru doctorandus):

Unde, unde mai exact?
Ca eu am citit altceva.

"The Bible mentions approximately forty polygynists, including such prominent figures as Abraham, Jacob, Esau, Moses, David and King Solomon, with little or no further remark on their polygyny as such."

http://www.answerbag.com/q_view/791997 (consultat la 5 iulie 2010).

Biblia nu susține moralitatea preoțească fundamentalistă. Biblia nu este o carte pentru pudici.

Problema e cu "şi fiecare femeie să-şi aibă propriul soţ": cuvântul "propriul" nu apare-n Biblie (textul grecesc). Pentru că soțul deținea una sau mai multe neveste, dar nevasta nu-l deținea pe soț.

Soțul are exclusivitate asupra nevestei, nevasta n-are exclusivitate asupra soțului. D-aia nevasta nu poate avea "propriul" soț: nu deține exclusivitatea asupra lui. Lucru care s-a păstrat până azi în dubla morală sexuală: dacă femeia face sex de capul ei este târâtură, dacă bărbatul face sex de capul lui este deștept. Dubla morală își are rădăcinile în Biblie, n-au inventat-o modernii.

Oamenii care știu să citească s-au prins singuri ce scrie și ce nu scrie-n Bible, ei nu se iau după preoți.

Impunerea monogamiei este negarea Legii lui Dumnezeu din Biblie. Prin impunerea monogamiei omul s-a socotit mai intelept ca Dumnezeu. Conform Bibliei a sili oamenii sa fie monogami este un plan satanic. Eu nu cred nici in Biblie, nici in Satana, dar am citit Biblia si stiu ce spune.

Poligamia este prevazuta in Biblie atat prin legislatie cat si prin puterea exemplului. Dumnezeu se defineste ca Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, deci al unei majoritati de poligami de doua treimi.

Vezi de ex. https://www.biblegateway.com/passage/?search=Deuteronomy+21:16&version=NTLR

| Seba2013 a răspuns:

Cine te-a facut sa STII minciuna asta? Si noi stim ca exista biblie insa nu credem ca acolo scrie doar o porunca ci mai multe, la plural. Daca spune sa nu comiti acte impure te feresti si umbli curat prin duh. Din ce medii va extrageti logica? Va mint strainii? ca eu cu logica asta ma duc sa ma arunc in mare. Nu face nimic Romania cu voi. Mergeti la scoala?

| mentholinks explică (pentru Seba2013):

Ce e ala duh?

| Seba2013 a răspuns (pentru mentholinks):

Este pasul lui Dumnezeu spre tine. Dragostea lui pentru tine si chemarea la participarea naturii divine(2 petru 1:4). Insa pentru lucrul acesta trebuie sa fii ca Iov si sa te consideri uman si mic in fata lui Dumnezeu. Este bine sa ai tata, ca altfel vei fi vandut la alti parinti. Trebuie sa ai speranta de lapte si miere. Mai trebuie sa iti placa si sa fii un bun cetatean. Mai pe scurt este obiectivul legilor, sinteza lor.

| Sorinelz1 a răspuns:

Vad ca îți mișca bine satana buzele.

Uite ce cercetare o făcut el. Cum, vrea sa se sustraga de la porunca sfântă.

| comanantonio17 a răspuns:

Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui. (Matei 5:28)

| doctorandus a răspuns (pentru comanantonio17):

Nu e vorba de "femeie" in general, e vorba de "nevasta altuia", traducerea este gresita. Cum stim ca este gresita?

Ce spune Isus e o parafraza in greaca koine a celor Zece Porunci, scrise in ebraica antica. La cele Zece Porunci e clar ca e vorba de a ravni la femeia altui barbat, deci si evanghelia trebuie tradusa acolo conform cu ce scrie la cele Zece Porunci, deoarece cuvantul grecesc poate insemna o femeie sau o nevasta (este un termen ambiguu).

| mentholinks explică (pentru comanantonio17):

Pai da, ca asa se numeste dar nu a savarsit pacat.

| jisoo98 a răspuns:

In biblie sunt 2 termeni curvie si preacurvie, care include ambele cazuri care leai mentionat tu, preacurvie mi se pare ca e cand are si sot sau sotie respectivul