Ok.am citi.in primul rand iti spui sa nu ii iei in consideratie pe atei.sunt niste idioti habar nu am ce inseamna credinta si dragostea pe care Dumnezeu ne-o poarta noua oamenilor.Stiu care este cauza caderii tale,iti voi explica si iti voi spune cum sa ajungi inapoi ca inainte.
In primul rand sa incepem cu,cauza renuntarii la credinta(scuza-mi cacofonia). Probabil ai plecat intr-o tara dezvoltata din vest(anglia, franta, Olanda, etc.).ei bine acolo religia nu mai este demult luata in considerare.acolo ateii fac legea.e la moda sa fii ateu esti privit ca un intelectual cu idei revolutionare, noncomformist carea renuntat la principiile invechite si de domeniul secolelor trecute:religia.Ai plecat din Ro(care inca este o tara de oameni credinciosi,Slava Domnului),ai avut prb mult de invatat, ai inceput sa raresti drumurile la biserica, rugaciunile etc. pana cand ai renuntat total mereu cu gandul ca te vei reabilita odata.Cu timpul traind printre acei atei ai inceput sa te intrebi daca chiar nu cumvacredinciosii sunt niste inapoiati. Teai axat pe viitoarea ta cariera, pe viitorul tau etc. dar ai neglijat partea spirituala care este mult mai importanta decat cea materiala.Renuntand la obiceiurile crestine ti sa intiparit in suflet necredinta(care de altfel e un mare pacat impotriva Sfantului Duh). Odata ce in suflet si-a facut loc pacatul(printre care si encredinta) greu mai poti scapa de el.iti intuneca mintea si judecata si uiti la propriu de Dumnezeu.Prb ca stii dar lumea este demult condusa de francamosi(org oculta satanista secreta cae guverneaza lumea promoveaza ateismul si eradicarea crestinismului direct sau indirect) http://www.youtube.com/watch?v=-9DQEM4zHB4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=-9DQEM4zHB4&feature=related.
in legatura cu credinta trebuie sa intelegi un lucru nu frecventarea unei biserici iti aduce mantuirea ci Credinta nestramutata in Domnul Iisus Hristos.Credinta ca El,Dumnezeu s-a intrupat din Fecioara Maria si de la Sfantul Duh,s-a nascut,a patimit pentru noi,pacatosii a murit in chinuri groaznice suportand judecata lui Dumnezeu in locul nostru,A inviat deci a biruit moartea si a platit in locul nostru pentru pacatele noastre,NU ALE LUI, caci El este fara de pacat in vecii vecilor,TOTUL DIN DRAGOSTE PT NOI SA PUTEM FI LANGA EL INSUSI LA DESFATAREA VESNICA IN RAI, SAI PUTEM ADUCE MULTUMIRI SI INCHINACIUNI DE SLAVA SI PREAMARIRE. zi tu? nu merita oare Domnul Iisus sa ne punem credinta in El sa il invitam in inimile noastre sa facem voia Lui ca sa putem fi mantuiti? Este cel mai maret gest cu putinta. Dumnezeu etern,atotputernic,atotstiutor,omniprezent,perfect,bun, milostiv, drept sa ia trup omenesc sa locuiasca printre noi pacatosii de rand.Numai faptul ca a luat trup omenesc ne aduce cinste, o cinste nemeritata dar totusi primita de la Dumnezeu in dar din mila si dragooste pentru noi. Rosteste in fiecare dimineata Tatal Nostru, Crezul( http://www.crestinortodox.ro/......9213.html) si psalmul 50(http://www.biserica.org/Biblia/VT/Psalmii/50_index.html).Tine post miercurea si vinerea.in fiecare zi de dim pe stomacul gol manaca o bucatica de anafura si bea trei inghitituri de aghiasma.Acum vine postul craciunului de pe 14 noiembrie e un bun prilej de a tine postul in totalitate si ati recaopata credinta.Crede-ma chiar daca la inceput nu simti credinta aia d dinainte continua sa te rogi si sa tii postul, incearca sa faci milostenie sa ajuti un om necajit cu cv de mancare sau de imbracat sau macar cu un sfat bun.cultivati virtutile crestine, cu timpul creditna iti va reveni vei simti caldura Domnului vei simti cum esti protejata de El.vei dori din vointa proprie sa faci voia Domnului, sa ai credinta si sa te rogi Lui.Mergi in pelerinaj la o manastire macar 2 zile e de ajuns. si cel mai important Spovedestete! prin Sfanta Spovedanie se iarta toate pacatele pana in momentul in care te-ai spovedit.un lucru pe care nu il intelge lumea este ca la Sfanta Spovedanie nu preotul este cel care iti iarta pacatele ci Dumnezeu.Domnul se afla acolo in Chip tainic si nevazut este de fata.si iti iarta pacatele(te vei simti eliberata si vei dori sa incepi din nou relatia aia dintre tine si Dumnezeu).Dar sa nu minti, orice minciuna si pacat nespus face ca pacatele sa se dubleze. participa la Sfanta Liturghie in intregime.nu ezita sa vb cu un preot iti va da sfaturi bune si te va indruma bine.si eu am avut perioade asa de necredinta dar trebuie sa nu renunti pur si simplu te rogi ni continuare din reflex si ea it iva reveni la loc.Domnul ne mai ia harul sa nu ne mandrim cu el.;)(tot spre binele nostru face asta). sper ca te-am ajutat.Domnul sa te lumineze:)
Intr-adevar un motiv pentru necredinta mea au fost ateii, printre care se numara si profesori chiar. In clasa a 11-a au inceput sa explice teoria evolutionista, big bangul si alte teorii, iar eu m-am interesat apoi pe internet si am ascultat tot felul de oameni, multi dintre ei atei care dadeau tot felul de explicatii ce mie-mi pareau rationale in acel moment. Timp de 2 ani unul din hobbyurile mele era sa citesc despre aceste teorii si sa ma uit la documentare. Cred ca m-am lasat prea usor influentata.
Nu stiu daca pot spune ca am lasat partea mea spirituala in totalitate. Nici nu stiu daca chiar mi-am pierdut credinta 100%, pentru ca tot faceam rugaciunea din cand in cand, dar mecanic.
Singurul lucru care ma tinea sa cred totusi ca poate totusi ceva este acolo sus, insa nu eram sigura, a fost faptul ca mama, bunicii, strabunicii mei sunt/au fost foarte credinciosi. Strabunica mea la aproape 100 de ani mergea pe jos la biserica foarte des, cocosata 90 de grade, facea matanii si ne alerga cu ciumagul sa venim cu dansa.Cat am trait in Romania, nici nu intelegeam cuvantul "ateu".
Cu siguranta ca Domnul Iisus merita tot ce ai remarcat tu.
M-am uitat acum si la videoul despre francomasoni. Stiam de cateva din ele, dar nu credeam in ele. Acum poate totusi este posibil. Chiar imi este frica de ce s-ar putea intampla cu noi, daca evreii sunt asa de rai si ne mai si conduc. Doamne fereste!
Rugaciunea o fac zilnic seara, insa uneori gresesc si o spun mecanic. Am sa ma schimb.
Nu am mai tinut post de foarte mult timp. Promit sa merg la biserica weekendul asta, chiar daca am multe alte lucruri pe care mi le propusesem. Este mai important sa merg la biserica, sa iau anafura, aghiasma, mir. Sper sa ma spovedesc si eu de Craciun ca nu am mai facut-o de foarte mult timp. Imi vine sa plang cand ma gandesc ca am ignorat pe Dumnezeu atat timp si totusi el m-a ajutat mult.
Sunt foarte recunoscatoare pentru mesajul tau si pentru timpul pe care mi l-ai acordat. Ma bucur sa stiu ca sunt oameni care cred cu atat convingere in Dumnezeu, dupa ce au trecut si ei printr-o faza asemanatoare cu a mea. Multumesc mult de tot!
Inteleg ce spui, insa eu aleg sa cred acum. Nu neg pe nimeni, fiecare crede ce vrea, eu la asta ma refer cand spun ca sunt open minded. Fiecare isi alege singur cum vrea sa traiasca si ce sa creada, doar asta si spune constitutia americanilor. E viata fiecaruia.
Multumesc de parere!
Cunosc foarte multe persoane extrem de inteligente, profesori de fizica, mama mea care stie orice o intrebi si multi, multi altii, care cred in Dumnezeu. Sunt si atei educati si altii needucati, la fel cum sunt si crestini asa.
Dumnezeu ne pune la incercare, iar apoi mai este si cel de jos care isi baga coada.
Multe parti ale stiintei nu sunt dovedite, sunt teorii.
Majoritatea populatiei este credincioasa si doar in jur de o zecime poate sunt atei,deci nu vad cum acea grafica este corect facuta.
Considerand ca acea grafica este corecta, in an OPEN-MINDED AND RATIONAL WAY iti spun ca motivul pentru care ateii au o educatie mai buna nu are nici o legatura cu faptul ca a crede in Dumnezeu este irational.
In primul rand, majoritatea ateilor se gasesc in locuri populate, unde mai multi isi permit o educatie. Omul cand ajunge intr-un loc cu populatie densa, interactioneaza cu multi oameni de diferite religii. Fiecare om e convins de religia lui, iar asa ajungi sa te gandesti 'eu ce sa mai cred?' si le cancelezi pe toate.
Apoi, fiind in locuri populate, esti la curent cu fiecare veste rea ce se-aude prin lume. Citesti prin ziare, stiri si te gandesti ca daca era Dumnezeu nu se intamplau toate astea. Insa exista bine si rau asa cum exista Rai si Iad, Dumnezeu si cel de jos.
Tot odata, in locuri populate lumea este foarte ocupata si isi ignora religia pana ajungi sa nu mai crezi nimic. In locurile mai putin populate, unde lumea e mai credincioasa, ai mai mult timp sa te ingrijesti sufleteste, iar lumea e mai buna si mai putin complexa fiind mai putin factori influentabili.
In locuri populate se intra mai usor in scoala, pe cand in locuri rurale nu prea exista decat rar facultati, pentru ca nu sunt posibilitati. O mare parte nu isi permit sa mearga mai departe dupa liceu, insa nu inseamna ca au IQ scazut ci isi folosesc inteligenta in feluri mai practice. As putea sa continui si cu alte puncte, dar ma opresc aici.
Motivul pentru care ateii sunt mai educati decat oamenii credinciosi, nu are legatura cu faptul ca nu are sens sa crezi intr-o religie daca ai un IQ mare ci se datoreaza mediului inconjurator.
In ceea ce priveste ultimul tau punct, exista Dumnezeu atunci exista si cel de jos. Nu e Dumnezeu cauza suferintei oamenilor.
Asta e parerea mea/ credinta mea.
Da, dar sunt alte teorii despre care nu se stie sigur. Ca de exemplu teoria big bangului. Doar pentru ca materialele cosmice se indeparteaza nu inseamna ca o sa se indeparteze pana intr-un anumit punct, iar apoi o sa isi schimbe directia si totul o sa fie iar doar un punct de materie densa ca la inceput. Este doar o teorie.
p.s. teoria gravitatiei, teoria campurilor, nu il negheaza pe Dumnezeu nu stiu de ce vorbim despre ele.
A ajuns sa fie o discutie de ateism vs. crestinism. Eu vroiam doar sa stiu ce pot face sa fiu mai credincioasa. Oricum, interesanta discutia!
"Hubble's law has two possible explanations." Cand spun posibile explicatii nu suna foarte siguri pe ei, nu?
Am scris ditamai textul, dar nu stiu ce-am apasat ca s-a schimbat pagina si l-am pierdut. Scuze nu mai am rabdare sa il scriu de la capat. In principal spuneam ca acele date de pe wikipedia (an unreliable source) pot fi foarte usor scoase din burta. E o teorie cum ca lumea e manipulata de francomasonerie.
Cat despre Leana/Ion, majoritatea ateilor sunt oameni tineri care nu au trait prea mult timp in traditiile crestine si care au trecut prin invatamantul asta modern, in care religia este aratata cu degetul. Altfel, nu cred ca ar fi ales sa fie atei. Nu inteleg cum este sa ai credinta si sa urmaresti niste traditii. Este ceva sufleteste, iar noi (crestinii) credem in suflet.
Cu mare placere.suntem oameni si crestini doar trebuie sa ne ajutam, intre noi.Domnul sa te binecuvinteze numai bine
Am rasfoit putin si prin alte raspunsuri de-ale tale, din profil. Apreciez ca te tii de religia ta. (ateismul e considerat o religie) Parerea mea este ca rational sunt in egala masura dovezi ca religia ta este corecta, precum ca religia mea este cea corecta. Insa ceea ce debalanseaza echitatea asta pentru mine este partea sufleteasca a omului, care trebuie si ea luata in consideratie conform credintelor mele.
Numai bine!
Ok, pe noi la facultate nu ne lasa sa folosim wikipedia ca sursa. Oricine isi poate face user la wikipedia si schimba datele. Este o comunitate dezvoltata de useri.
Multi crestini au fost atei. Multi crestini sunt oameni de stiinta, de asemenea.
Imi poti spune si tu ce legatura are crestinismul cu dezvoltarea unei tari? crezi ca Romania e inapoiata din cauza crestinilor? Romania e inapoiata pentru ca "nu este lasata sa se dezvolte". aici iti voi explica cum: http://www.youtube.com/watch?v=ZoMGij3iU8I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OutcvOrE7Jc&feature=related esti tare indoctrinata de mizeriile jidanilor... oamenii sunt usor de manipulat din pacate...
CREDÍNȚĂ, credințe, s.f. 1. Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine.
Uite plan malefic jidovesc. http://www.youtube.com/watch?v=IZEv69djnkc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=OutcvOrE7Jc&feature=related
Nu frecventarea unei biserici iti da mantuirea, ci o relatie personala cu Domnul Isus.Citeste Biblia, roaga-te si vorbeste in gandul tau cu Dumnezeu.Vei vedea ca aceasta relatie se va materializa, si vei simti ca El este cu tine mereu.
De ce ai încerca să recapeți ceva de care nici n-ai avut nevoie o perioadă de timp? E cumva frica?
Oricum uite o melodie, nu o să te ajute să-ți recapeți credința dar spune un adevăr, God hates as all :
http://www.youtube.com/watch?v=72srSaFskVU
Simplu, pentru ca ceea ce este placut este bine venit si dorit oricind iar pentru ca o perioada nu ai avut nevoie de acel placut poate fi din multe motive cel mai ieftin fiind indiferenta sau uitarea!
Și ce este plcăut în religie? Să te trezești duminica la 7 să fi la biserică, să-ți pierzi din timp cu rugăciuni, să faci plecăciuni prin biserici, să mergi la pupături de maoște?
Eu nu văd partea plăcută.
Și oricum nu prea are logică, de obicei ce-ți place iei și când n-ai nevoide. De exemplu ciocolata, n-ai neoive de energie dar totuși o mănânci pentru că are gust plăcut.
Sigur nu te-ai gindit niciodata la starea de bine pe care o poti obtine ca efect al unei atitudini religioase curate lucru pe care nu ti-l pot explica acum, Si tot sigur nu stii sa faci diferenta intre o nevoie fizica si una spirituala.
Am vazut la tv in spania nu mai stiu in ce oras unde este o comunitate de romani.In acel oras era o biserica catolica abandonata si o primesc romanii. Apoi in pur spirit romanesc transforma Bserica Catolica in Biserica Ortodoxa si ii trintesc si o sfintire cu un Sobor de Preoti.Si slujeste Preot Ortodox din Romania deci cind vrei se poate.Muncesti mult inveti mult rugaciunea zilnica te ajuta sa nu ai nevoie de calmante Eu stiu ca Dumnezeu nu ne lasa la necaz, din contra sare si ne mai scoate din butoiul cu r,,,, Uite ce scrie in Dumnezeiestile Scripturi "Duhul umilit; inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi". Nu strica sa citesti si Psaltirea cite o catisma/zi. Incearca un programel de rugaciune dar de care sa te poti tine si cind ai timp roaga-te ca atunci cand uiti de Dumnezeu, El sa-si aduca aminte de tine.
Rugaciunea o spun in fiecare seara, insa nu mi se pare indeajuns. Sunt momente cand o spun mecanic, insa incerc sa ma schimb.
Multumesc de raspuns!
Te inteleg, am trecut prin asa ceva, stiu cum e sa te simti departe de Dumnezeu, mai ales cand ai cunoscut ce bine era cand erai aproape de El. Incearca sa ai partasie cu Dumnezeu. Roaga-te, citeste Biblia sau chiar si alte carti crestine (sunt multe carti crestine care se pot downloada de pe net) si asculta muzica crestina sau chiar predici audio, video.
Da, multumesc! Am ascultat azi 2 lecturi si le am chiar pe telefon sa le mai ascult din cand in cand. O idee buna.
Open minded girl meaning: Ready and willing to receive favorably, as new ideas: acceptant, amenable, open, receptive, responsive. See accept/reject.
Read more: http://www.answers.com/topic/open-minded#ixzz1dA9bcDKh
Ceea ce inseamna ca pot accepta ideea altora, nu am nimic impotriva credintelor altora. Sunt open to anything. Nu inseamna sa nu cred in Dumnezeu.
Nu cred ca trebuie sa cauti credinta in carti sau filme sau muzica. Asta e parerea mea.
Daca tot e sa citesti, probabil Biblia e cea mai indicata. De preferat Noul Testament.
De asemenea, un film foarte bine realizat si foarte in concordanta cu Biblia mi se pare : Jesus of Nazareth (1977), mie imi trezeste emotii puternice de fiecare data cand il vad
Mersi! Nu o caut in carti, vreau sa fiu mai credincioasa decat sunt, folosindu-ma de carti.
Nu am vazut filmul, sau cel putin nu tin eu minte. O sa-l retin!
Stiu ca perintele Cleopa spunea ca trebuie ca mereu sa ne intretinem cu lectura de materiale religioase ca sa nu uitam de fapt ce vrem si in acelasi timp sa avem o stare de spirit constanta in relatia noastra cu cel de sus.
Ati sugerez sa citesti chiar Cleopa sa o iei chiar pe sarite cautind ceea ce nu stii sau ce te va face curioasa, si vei vedea ca mai tarziu vei lega subiectele si vei avea un mai mare interes pentru asta.
Daca nu stii cam ce te-ar interesa eu cred ca te dedici prea mult lucrurilor, nevoilor fizice si nu mai ai timp.
Multumesc pentru sfat. Unde pot gasi lectura de care spui tu?
Iesi undeva in natura, la tara de exemplu, intr-o noapte senina, si priveste maretia naturii. Si apoi gandeste-te la faptul ca tu poti cuprinde asta in mintea ta. Si ai sa-ti dai seama ca asta vine doar de la Dumnezeu. Si apoi incearca sa te rogi cu cuvintele tale, fara formule invatate, dar precum un copil se roaga de parintii sai.