| FRE3wILL a întrebat:

Stie cineva la in mitologia greceasca care este diferenta intre zei si titani? In sensul care e ierarhia, cine e mai puternic, cine a fost primul? si. daca se stie ca Uranus si cu Geea au fost primii, ei ce au fost?

7 răspunsuri:
| ateu123 a răspuns:

Titani erau primi,zei erau copii unui titan zeus, afordita, hades documentare despre ei http://documentare.digitalarena.ro/

| iRaul a răspuns:

Titanii au fosr primii.
Titanu Cronus de exemplu (tatal lui Zeus facut cu Rhea), facea copii (zei) si le absorbea puterea (manca).
Dar pana si titanii se trageau din ce ai dat tu mai sus, Geea si Uranus, care sunt entitai supranaturale (sau ceva de genu).
Primii au fost Uranus si Geea, dupa acea copiilor: titanii, iar dupa aceea, copii titanilor: zeii. happy

| iRaul a răspuns (pentru iRaul):

Am gresit, Uranus e fiu Gaiei, cu care facea titani.
Prima a fost Gaia.

| FRE3wILL explică:

Cred ca tu vrei atentie. uite ti`o dau...aici nu era vorba despre viata de apoi,sau despre Dumnezeu pe care il respect si il iubesc,aici intrebam din punctul de vedere al grecilor, cum a fost si cine... Raiul si Iadul sunt oricum altfel decat ni le imaginam, dar clar inca nu esti pregatit sa descoperi asta

| InnaHug a răspuns:

Uranus era zeul cerului, iar Geea era zeiţa pământului. Titanii erau fiii lor, nişte uriaşi foarte puternici. Zeii erau divinităţi cu puteri nesfârşite, deci ei sunt pe primul loc in această ierarhie.

| FRE3wILL explică (pentru InnaHug):

Dar de ce din 2 zei au iesit 12 titani, de ce nu le-a spus tot zei, deci trebuie sa fie o diferenta...

| InnaHug a răspuns (pentru FRE3wILL):

Eu am răspuns cum am ştiut...nu cred că ar exista undeva o explicaţie pentru acest lucru. Nu înţeleg nici eu cum din 2 zei au putut rezulta 12 titani...thinking