| Dragotta a întrebat:

Stiinta adevarata,testabila, cu teorii exacte despre tot(STIINTA), sau o carte scrisa acum 2000 de ani de un popor primitiv si prezinta lumea ca fiindca creata in 7 zile de un batran care se simtea singur(Religie)

39 răspunsuri:
| martzian a răspuns (pentru Dragotta):

"te-am jignit nu pentru ca am vrut ci pentru ca ai venit cu un argument dea dreptul stupid." - Cel putin asa ti se parea tie atunci. Dar, din cate observ, tu nu il contrazici si nici nu aduci ceva nou, prin urmare orice om civilizat si-ar prezenta scuzele.

"Fazele cu nu stim se spuneau si cand se credea ca pamantul este o simpla intindere nu un glob, dar sa descoperit" - Eu vorbesc de lucruri actuale, nu de istorie, ci de afirmatiile lui Stephen Hawkin din 2010 - a fost la BBC (David Shukman)

"Daca este pe asa, cine l-a creat pe Dumnezeu?" - Nu vom deturna discutia, decat daca vrei sa vorbim din Biblie. Explicatia ca Dumnezeu este etern, o stii. Daca nu crezi ca ceva poate fi etern, ne intoarcem la explicatia din legile termodinamicii si ai sa vezi ca daca inceputul universului nu are o sursa eterna si externa, fizica este contrazisa.

"Daca zici nimeni - Inseamna ca ceva poate exista fara sa fie creat si deci tot ce ai spus este egal cu zero" - Vezi ce frumos ajungi la ce spuneam eu. ASA CEVA NU EXISTA! Atunci de ce ar exista in cazul universului? happy

Dragul meu, daca nu crezi in Biblie, OK, accept provocarea sa o punem deoparte. Dar ramai, macar, la subiect...

| LegionarulRoman a răspuns:

Http://www.scribd.com/doc/34391188/Bazele-Biblice-Ale-Stiintei-Moderne

Citeste de la pagina 92!

Mi s-a parut extrem de interesant sa stiu ca o mare parte a Bibliei e perfect in concordanta cu multe din bazele stiintei moderne!

Capitole:

Partea I:Stiinta si Crestinismul Adevarat

1.Regina stiintelor. Teologia biblica.

2.Hristos si cosmosul.Cosmologia biblica.

3. Miracolele si legile naturii.Supranaturalul biblic.

4.Stiinta pe nedrept numita astfel. Evolutionismul biblic

Partea II: Stiintele fizice

5.Creatia lumii.Ccosmogonia biblica

6. Ostirea cerului.Astronomia biblica

7. Puterea caldurii. Termodinamica biblica

8. Tarana pamantului.Chimia si fizica biblica

Partea III:Stiintele Pamantului

9. Temeliile lumii.Geofizica biblica

10.Apa si Cuvantul.Hidrologia si meteorologia biblica

11.Revarsarea apelor.Geologia biblica

12.Fosilele si potopul.Paleontologia biblica

Partea IV:Stiintele vietii

13.Viata trupului.Biologia biblica

14. Dupa chipul lui Dumnezeu.Antropologia biblica

15.Babel si populatia lumii.Demografia si lingvistica biblica

16Dumnezeu si popoarele.Etnologia biblica

Anexe:

1. Oameni de stiinta din trecut care au crezut in Biblie

2. Miracolele biblice ale creatiei

3. Miracolele biblice ale providentei

4. Miracolele satanice si demonice

5.Constelatiile zodiacului si revelatia primordiala

6.Procesele globale care sugereaza o creatie recenta

La final:

Documentatii pentru estimarea varstelor

Bibliografia capitolelor

Note

==> Biblia nu o intelege oricine.

P.S : Henry M.Morris

Presedintele Institutului de Creationism Stiintific din San Diego, California.Si-a obtinut doctoratul de la University of Minnesota. Timp de 28 de ani face parte din corpul profesional al celor mai importante universitati si de 13 ani ocupa functia de sef al catedrei de constructii civile la Virginia Polytechnic
Institute si Virginia State University.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Alphawolf):

Du-te si intreabai si incearca sa stai cu ei macar o saptamana(ma refer la yoghini din India).

| Alphawolf a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Vrei sa spui ca ei sfideaza realitatea, legile fizicii, stiinta? Fara apa? Ei sfideaza caldura, nu transpira, sau poate ei transpira energie solara? Corpul lor, care este 70% apa(nu mai retin, poate chiar mai mult), functioneaza fara ea. Minciuni! Eu nu am timp sa cred asa ceva.

Daca chiar crezi asa ceva ar fi bine sa-ti schimbi religia.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Corect.Totusi,in toate lucrarile stiintifice cumulate intr-una singura, nu exista asemenea continut de intelepciune ca in Biblie.Eu personal am ales o cale de mijloc.E nevoie de stiinta pentru cunoastere,informatie, profesiune, dar Biblia poate fi un mod de viata personala, un refugiu din cotidian, o combatere a stresului la care uneori ne supune chiar acea cunoastere a lumii reale.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Alphawolf):

Minciuni pana nu vezi.

| AnyAnA99 a răspuns:

Cele 7 zile nu reprezinta neaparat zile formate din 24 de ore...acele 7 zile pot semnifica secole, milenii.Voi nu intelegeti

| Dragotta explică (pentru AnyAnA99):

Daca pot insemna asta atunci de ce nu scria asa? De ce dumnezeu nu era in stare sa explice oamenilor cum trebuie?

| Dragotta explică (pentru Danut_Popa_1961):

Un motiv pentru a marginaliza un grup de oameni.De exemplu homosexuali.Relatiile homosexuale sunt naturale.