| AvalohAlyn a întrebat:

Stiinta explica CUM a facut Dumnezeu lumea iar religia ne vorbeste despre SUFLET si DESPRE DUMNEZEU! Teoria evolutiei(in care personal nu cred in urma atator cautari si lecturi ale "dovezilor")nu anuleaza existenta lui Dumnezeu.De ce multi pun teoria evolutiei in fata cand cineva ii vorbeste de Dumnezeu? Daca chiar exista evolutia ea ne arata modul prin care Dumnezeu a facut lumea si speciile.Ce parere aveti de spusele de mai sus?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti spun un caz pe care nu-mi vine sa-l cred nici dupa ce l-am vazut. Matusa mea era bine, sanatoasa pana cand saptamani de-a sirul a zacut in pat din cauza durerilor de cap, de spate. A fost internata in spitale, a fost la neurolog, a umblat de colo-colo cu tratamente si zeci de milioane aruncate pe medicamente si in buzunarul medicilor, ok, urma sa mearga in strainatate la un spital de nu stiu unde caci medicii de aici nu-i gaseau nimic, cand bunica mea o ia si o duce la o biserica, desigur nu s-a vindecat gata de la femeia de pe,, patul de moarte´´ in una care alearga si zburda de fericire. Dar a ajuns de la femeia care nu mai putea sa se tina pe picoare si sa mai vada din cauza ametelilor si durerilor, la aceea care merge normal si se simte bine. E greu de crezut, nu am inventat nimic, nici eu nu prea stiu ce sa cred si cum sa explic.

27 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Scuze, dar n-o sa ma chinui sa caut despre asa ceva...E clar, toate minunile se intampla in momentul crearii acelei religii...Cand a fost creat crestinismul atunci a venit Isus, atunci se intamplau minuni etc.Acum au lasat-o mai moale spre deloc.

| Thunderstruck a răspuns:

Te apreciez pentru ca ai "curajul" sa recunosti cand nu stii ceva, multi crestini de pe-aici nu au o asa demnitate ca tine.Respectul meu.

| RAY a răspuns:

Propaganda religioasa la greu, te plateste bor sa faci propaganda pe TPU

| AvalohAlyn explică (pentru RAY):

AI imbratisat o fraza si pe aia o scrii. Daca m-ar plati BOR as fi la Paris sau la Rio de Janeiro acum.Ce frumos aberezi.

| RAY a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Incerc sa gasesc logica intrebarilor tale cu tenta de propraganda religioasa

| Mădă0611 a răspuns:

Nu mai bagati stiinta in basme. Stiinta explica cum nu exista dumnezeu si cum nu e nevoie sa existe pentru ca lumea sa existe.
Pai daca evolutia ar fi acceptata de toti, logic ar fi sa renuntati la credinta in dumnezeul cel din biblie si sa va creati altul, care e responsabil de big-bang/evolutie si care nu se baga in treburile muritorilor, dar rasplateste dupa fapte.
Daca biblia a fost scrisa sub insuflarea duhului sfant, cum sa-l pui pe dumnezeul biblic in procesul evolutiei cand oamenii aia nu au pomenit de asa ceva, ba chiar spun ca animalele nu au suflet?

"Daca chiar exista evolutia ea ne arata modul prin care Dumnezeu a facut lumea si speciile." Nu mai spune? Stii de ce se zbat teistii sa demonstreze ca evolutia e falsa? Pentru ca ea contrazice biblia, asa ca dovezile gasite de tine sunt doar nascociri pentru a nega ceva evident.

1. ...this information is not easy to swallow, one can not accept this info and go on with their lives in the same way. The brain recognizes that this info will force it to re-arrange and re-program several pieces of information it has accumulated over the years, and the brain will fight, because this requires a high amount of mental effort, and the best way to avoid such effort, is to reject the info.

2. The second reason deals with the problem of ego. Due to a person's ego, he will fight you and your information, because he/she values their words over yours. They can't accept that you might of stumbled upon such valuable truths, that they did not realize before, and in defense of their ego, they disclaim your truths.

"Sometimes people hold a core belief that is very strong. When they are presented with evidence that works against that belief, the new evidence cannot be accepted. It would create a feeling that is extremely uncomfortable, called cognitive dissonance. And because it is so important to protect the core belief, they will rationalize, ignore and even deny anything that doesn't fit in with the core belief." -Frantz Fanon

| Mădă0611 a răspuns:

Ce e in engleza e despre adevar si acceptarea lui.

Stiinta cu asta se ocupa, cu elucidarea misterelor, e perfectibila/corectibila, pe cand religia se autodeclara perfecta.
Ca idee: http://i.imgur.com/HDKHx8t.jpg Cum poti sa pretinzi ca oamenii de stiinta sa stie tot? Descopera ce pot, cei care au scris biblia nu stiau nici ca Soarele e o stea, adica celelalte stele sunt mai mari sau mai mici, si cica erau inspirati de duhul sfant.

Lucrurile care exista le poti re si re si re descoperi. Daca n-ar fi zis Einstein ceva, ar fi zis altcineva, mai tarziu, asa e cu heliocentrismul, care a aparut, ca idee, inaintea lui Copernic, si daca nici ce a zis el sau Kepler n-ar fi ramas pe undeva, mai tarziu altcineva ar fi observat.

| Mădă0611 a răspuns:

Au crezut ca ce cred ceilalti nu e corect, asta e mai important, asa evolueaza lumea, punand totul sub semnul intrebarii, fara ei nu eram aici.

| AvalohAlyn explică:

Minuni exista.Ce s-a intamplat cu apropiatul tau este minune mare sau mica, depinde.
Citeste pe internet despre minunile Sfantului Nectarie, despre viata li si despre milioanele de marturii ale oamenilor despre minunile Sfantului Nectarie.O sa intelegi mai multe.Numai bine

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu le mai da apa la moara

Răspuns utilizator avertizat
| C0nstantin a răspuns:

"Ce parere aveti de spusele mele?"
Vorbesti degeaba, faci propaganda si plictisesti lumea cu abureli.

| AvalohAlyn explică (pentru C0nstantin):

E parerea ta si ti-o respect.Dar permite-mi sa nu cred in ea.Permite-mi sa cred ca e falsa.

| C0nstantin a răspuns (pentru AvalohAlyn):

"Teoria evolutiei(in care personal nu cred in urma atator cautari si lecturi ale ''dovezilor'')nu anuleaza existenta lui Dumnezeu" Dar nici nu confirma existenta. Ideea e urmatoarea pentru evolutie exista "n" dovezi, pentru Dumnezeu doar o carte scrisa de oameni si furata din povestile altor zeitati(de curiozitate documenteaza-te despre Horus si o sa vezi asemanari izbitoare cu cele citite in Biblie)

Daca e pe documentari, atunci documenteaza-te si tu te rog despre minunile Sfantului Nectarie marele vindecator de boli si de cancer.Despre milioanele de marturii cu minuni facute de Sfinti prin puterea lui Dumnezeu.Vezi si site-urile care le-am postat in intrebari in care am mentionat ca sunt dovezi etc etc. Exista n dovezi si ca exista un Creator.Vezi si dovezile pentru Designul Inteligent etc etc.

| Disharmony a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Da, dovezi că există un creator, dar asta nu înseamnă că acel creator e dumnezeul biblic.

| Thunderstruck a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Cum explici faptul ca nici unui om nu i-a crescut o mana amputata la loc? Sunt subiectivi sfintii astia si trateaza doar oamenii cu maini si picioare? Sau ce, ca nu inteleg.

| AvalohAlyn explică (pentru Thunderstruck):

Au fost cazuri in care oamenii paralizati si-au revenit.Tot prin minunile Sfintilor prin puterea lui Dumnezeu.Numai daca dai search pe net despre minuni facute de Sfinti(de toti Sfintii) gasesti milioane si milioane de marturii, mii de carti si carticele etc.Nu pot, sincer, NU POT sa cred ca acele marturii sunt MINCINOASE si FALSE! Daca erau doar 100 da, minte unul, mint 100 dar nu si milioane.

| Thunderstruck a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Lasa paralizatii, eu am vorbit de maini amputate, cazuri care chiar nu se mai pot rezolva.

| RAY a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Sute de milioane de milioane asta matematic inseamna ca 10 miliarde de persoane sau vindecat incredibil si toti erau ortdocsi toti aia 10 miliarde incredibil, de ce sau vindecat de boli imaginare sigur ca da, de ce exista bonavi crestini in spitale?

| C0nstantin a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Cand o sa imi arati o persoana la care i-a crescut inapoi mana sau piciorul amputat dupa ce o supt pe oase (moaste) o sa mai vorbim. Sau sa imi arati un caz de boala care nu poate fi vindecata de nici un fel de medicina si a fost vindecat de sfantu` lu` peste.

Da.Sfantul Nectarie a vindecat oameni de cancer iar medicii au recunoscut ca numai o minune poate fi.Au fost multe cazuri. Daca vrei citeste carti si articole despre minunile Sfantului Nectarie.Sunt milioane de marturii pe internet cu toti Sfintii care au vindecat oameni prin puterea si voia lui Dumnezeu! Doar cei orbi nu vad.Citeste despre Sfantul Nectarie si despre insula Eghina! Daca nu vrei, ramai orb in continuare!

| Mădă0611 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Stii ce e cancerul si cum se vindeca? Sigur nu. Cine e orbul? tongue
Imi plac discutiile cu tine ca o tii pe a ta "Iisus e calea, adevarul si viata" thumbs up

| AvalohAlyn explică (pentru Mădă0611):

Chiar Iisus a zis asta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru C0nstantin):

Iti spun un caz pe care nu-mi vine sa-l cred nici dupa ce l-am vazut. Matusa mea era bine, sanatoasa pana cand saptamani de-a sirul a zacut in pat din cauza durerilor de cap, de spate. A fost internata in spitale, a fost la neurolog, a umblat de colo-colo cu tratamente si zeci de milioane aruncate pe medicamente si in buzunarul medicilor, ok, urma sa mearga in strainatate la un spital de nu stiu unde caci medicii de aici nu-i gaseau nimic, cand bunica mea o ia si o duce la o biserica, desigur nu s-a vindecat gata de la femeia de pe,, patul de moarte´´ in una care alearga si zburda de fericire. Dar a ajuns de la femeia care nu mai putea sa se tina pe picoare si sa mai vada din cauza ametelilor si durerilor, la aceea care merge normal si se simte bine. E greu de crezut, nu am inventat nimic, nici eu nu prea stiu ce sa cred si cum sa explic.

| Calininio a răspuns:

Nu anuleaza, dar in nici un caz nu pretinde vreun Dumnezeu implicat. Si nu, stiinta NU explica cum Dumnezeu a creat lumea. Stiinta explica cum cauzele naturale au produs lumea actuala. Nu, evolutia presupune modul in care NATURA a creat speciile, inclusiv cea umana.

| Papillon09 a răspuns:

Evolutia a fost popularizata si prezentata ca adevar stiintific.Multi crestini au adaugat-o credintei biblice in Dumnezeul Creator. Astfel, in timp ce multi crestini recunosc ca Dumnezeu a creat, cred ca El a folosit procesul evolutiei pentru a aduce toate lucrurile la viata. Aceasta de obicei se numeste "evolutie teista". Evolutia nu poate fi asociata cu Biblia. Daca evolutia este adevarata, motivul pentru care a murit Cristos pe cruce este distrus! De fapt daca Adam a fost parte a unui proces evolutionist, cum a putut el sa cada "in sus"? Ce este pacatul? O caracteristica mostenita a animalelor sau se datoreaza caderii omului prin neascultare? Pe masura ce ajung sa inteleaga mai mult despre ceea ce se intampla in lume, savantii descopera ca intreaga noastra compozitie genetica se degradeaza, erorile din gene creaza tot mai multe probleme fiziologiei noastre.
Geneza ne invata ca Dumnezeu a creat pomii fructiferi inaintea pestilor-plantele, in ziua a treia, pestii in ziua a cincea. Evolutia sustine ca pestii au aparut inaintea pomilor fructiferi.Nu este posibil ca ordinea evenimentelor din Geneza si cele ale evolutiei sa poata fi reconciliate.Intradevar stiinta ne descopera cum functioneaza lucrurile create de Dumnezeu si ne ajuta sa le cunoastem mai bine pentru a ne ajuta.
Evolutia teista=evolutia ateista+Dumnezeu. In realitate, evolutia teista nu este diferita de cea ateista. Dumnezeu este doar adaugat povestirii. Crestinii care cred ca Dumnezeu a folosit evolutia, accepta ce le spune punctul de vedere ateist, apoi Il adauga pe Dumnezeu situatiei si reinterpreteaza Biblia.Pentru a intelege fiecare domeniu al vietii trebuie sa avem o filozofie crestina, care inseamna ca trebuie sa incepem cu cuvintele lui Dumnezeu, care a fost de fata si nu cu cuvintele oamenilor care nu au fost.
Daca cineva vrea sa distruga crestinismul, atunci sa distruga fundatiile stabilite in cartea Genezei. Este oare de mirare ca Satana ataca Geneza mai mult decat oricare alta carte? Doctrina biblica a originilor, dupa cum este continuta in carte Genezei, este fundatia tuturor celorlalte doctrine din Biblie. Daca respingi sau subminezi in orice fel doctrina biblica a originilor, restul Bibliei este compromisa. Fiecare doctrina biblica este teologie, direct sau indirect, isi are fundatia ultima in cartea Genezei. Prin urmare, daca nu ai o intelegere plina de credinta a acestei carti, nu poti spera sa ajungi la o completa intelegere a ceea ce inseamna crestinismul. Daca vrem sa pricepem bine sensul unui lucru, trerbuie sa-i intelegem originile-bazele.
Geneza este singura carte care ofera o relatare a originii tuturor fiintelor vii si a universului: originea vietii, a omului, pacatului, dietei si imbracamintei, sistemului solar....si lista e aproape infinita.Sensul tuturor acestor lucruri depinde de originea lor. In acelasi fel, sensul si scopul evangheliei crestine depinde de originea problemelor pentru care a murit Salvatorul, si este solutia pentru aceste probleme.
Uite un citat dragut " Alegeti astazi pe cine veti crede: cuvintele oamenilor care sunt creaturi pacatoase, care nu au fost de fata, sau cuvintele lui Dumnezeu care stie totul, care a fost de fata si care ne-a revelat tot ce trebuie sa stim"
Evolutia nu trebuie asociata cu stiinta, evolutia este un sistem de religie, in care oamenii cred, iar stiinta este modul de a cunoaste creatiile lui Dumnezeu. Te rog nu le confunda, stiinta nu este egal cu evolutia.happy