| Kron5tadt a întrebat:

"Stiinta fara religie este schioapa, iar religia fara stiinta este oarba". Vorbele astea au fost spuse de catre unul dintre cei mai mari oameni de stiinta ai planetei. Cu toate astea, lumea continua sa se tampeasca pe zi ce trece, fara sa inteleaga esenta, fie ca vorbim despre stiinta, fie ca o facem la adresa religiei. Deci, avea (sau nu) dreptate Einstein?

20 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Fiecare om se poate exprima liber, einstein se refera la panteism, cunoasterea naturii =cunoasterea acelui creator, einstein era evreu nu credea in iisus, cum uni spun nu credea nici in dumnezeu, chiar el ca crede in dumnezeul lui spinoza

| Kron5tadt explică (pentru RAY):

Mai citeste o data postarea mea. Este vorba despre stiinta si religie in general. Tu, ce faci, ii pui vorbe-n gura lui Albert? Esti si tu vreun geniu si nu stiu eu.

| RAY a răspuns (pentru Kron5tadt):

Cred in acel Dumnezeu al lui Spinoza care se manifesta prin armonia legilor universului, nu intr-unul care se ocupa cu destinele si faptele omenirii.

https://anatolbasarab.ro/......-dumnezeu/

| alexandru0sorin a răspuns (pentru Kron5tadt):

Man uite ca sa nu ii puna nimeni vorbe in gura lui Einstein iata un articol despre ce altceva a mai scris in scrirorile lui baiatul nostru: https://theboard.blogs.nytimes.com/......me-thanks/

citez: "The word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable but still primitive legends which are nevertheless pretty childish."

pe baza careia cred cam putea conclude ca el se refera la religie mai degraba dintr-un punct de vedere strict spiritual. desi continui sa nu fiu de acord cu el pe aceasta tema.

| doctorandus a răspuns (pentru alexandru0sorin):

Da, considera ca oamenii trebuie sa aiba admiratie mistica dar... nu pentru religie, ci pentru misterele naturii care pot fi dezvaluite de cercetarea stiintifica. Einstein considera ca rugaciunile nu au efecte supranaturale si ca Dumnezeul lui nu se preocupa cu soarta si moralitatea oamenilor. El considera ca a fi moral este important pentru oameni, dar nu pentru Dumnezeu si nu credea ca ar exista viata dupa moarte.

| RAY a răspuns:

Acum 37 minute | Yavanna a răspuns:
Eu sunt total de acord cu ce spui tu si cu afirmatia aceea. Einstein este unul dintrd cei mai mare oameni de stiinte, si cu toate astea nu a incetat sa creada in Dumnezeu( comparativ cu Hawking ala chh)

einstein era evreu fata, desi se vede ca habar nu ai despre care dumnezeu vorbesti, evrei nu cred in iisus, dar tu de unde sa stii asta, einstein era panteist, nu era om de stiinte si de stiinta -fizica si sa inselat in privinta fizici cuantice

| SG1995 a răspuns:

Citatul e un fals, Eistein nu era religios (era credincios dar nu religios, o diferență), el se definea ca panteist și afirma în mod corect că Biblia e un ansamblu de mituri.

| RAY a răspuns (pentru SG1995):

Nu pot sa-mi inchipui un Dumnezeu care isi rasplateste si isi pedepseste creaturile sau care are o vointa de felul celei pe care o observam la noi. Nu pot si nici nu vreau sa-mi inchipui un om care supravietuieste mortii sale fizice. Sa lasam spiritele slabe sa nutreasca asemenea ganduri, din frica ori din egoism absurd.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Asta pentru ca religia nu presupune inteligenta. E o stare filosofica, nu una intelectuala.
Exista oameni religiosi prosti, dar la fel exista si oameni religiosi destepti. E conceptia fiecaruia despre viata, mai mult sau mai putin.

| xerxes1 a răspuns:

Einstein a fost evreu.
Iisus evreu.
Superman a fost inventat de doi evrei, Steven Spielberg evreu,
doua miliarde de oameni cred prosteste intr-o culegere de legende inventata ghici de cine, tot de evrei.
Cauta si tu pe Google asa de curiozitate Einstein plagiat.

| Mircea08 a răspuns:

Cea mai sfanta entitate are si cele mai mari realizari stiintifice - Dumnezeu - el a creat creierul cu care oamenii se lauda ca sunt destepti!

| Inferno a răspuns (pentru Mircea08):

"Cea mai sfanta entitate are si cele mai mari realizari stiintifice"

Cativa, mai multi, au creier dar nu sunt destepti. Ar trebui sa stii mai bine. Ah am uitat, constientizarea nivelului de prostie presupune un oarecare grad de inteligenta.

| Mircea08 a răspuns (pentru Inferno):

Proiectantul creierului unui geniu tot Dumnezeu este! Faptul ca la unii a dat mai mult si la altii mai putin este mrntionat si in Biblie. Si mai este mentionat ceva : - celui ce a primit mai mult i se si va cere mai mult, si am spus asta ca atentionare pentru cei care stiu ca sunt destepti deoarece ei nu vor avea scuza - "pai, nu am inteles Biblia"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu sunt cu nici o parte, imi place sa ma documentez despre fiecare. Dar religia este rãdãcina existentei noastre, primele texte, primele experiente si cunoasteri cunoscute au fost in primele timpuri ale omului, atunci aveam cunostinta supremã. Oamenii de stiinta, au stiut doar sa se foloseascã cu cap, de acele cunoasteri "religionse" sau mai bine zis filozofice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oare la ce s-a gândit când a zis asta?

| 6684464 a răspuns:

De ce ar fi schioapa stiinta fara religie?

| SandraEve a răspuns:

Eu sunt total de acord cu ce spui tu si cu afirmatia aceea. Einstein este unul dintrd cei mai mare oameni de stiinte, si cu toate astea nu a incetat sa creada in Dumnezeu( comparativ cu Hawking ala chh)

| Inferno a răspuns (pentru SandraEve):

Ca sa potif de de acord cu citatul trebuie intai sa il intelegi, ceea ce tu nu reusesti din pacate. Nu ca s-ar putea intelege ceva atat timp cat lipseste contextul.

P.S:
Einstein nu a fost religios.
"The word god is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this."

| Romanul86 a răspuns (pentru Inferno):

Dumnezeu nu aruncă cu zarurile! a zis Einstein. El nu credea în fizica cuantică care e o realitate

| doctorandus a răspuns (pentru Romanul86):

Einstein a fost un pionier al mecanicii cuantice, pentru restul vezi http://en.wikipedia.org/......_mechanics