Papa Ioan Paul al 2-lea.==sluga Satanei
"Stiinta poate sa purifice religia de erori si superstitii."==tâmpenie.
La cât de mult e de purificat prin ştiinţă, mi-e că din religie nu ar rămâne mare lucru.
Dar sunt pro! (tot e mai bine decât mizeria de acum...)
Papa Ioan Paul al II-lea a spus aceste lucruri deoarece dintotdeauna superstiţiile au subminat şi sabotat religiile, oricare au fost acestea.
Însăşi etimologia termenului "superstiţie" în latină sugerează poziţionarea în afara religiei. E normal ca religia să fie deparazitată de superstiţii...
Desigur. Pentru mine superstitiile nu sunt altceva decat un "rod" al slabiciunii umane.Stiinta demonstreaza de-asemenea adevarul religiei. Credinta adevarata nu trebuie sa se rezume sub niciun fel la superstitii.
Nu poate pentru ca la baza plecand de la presupunerea ca cineva a creat ceva fara sa vii cu vreo dovada sa nu mai zic de lipsa de moralitate etc totul este putred, stiinta nu poate demonstra sau purifica nici un basm, ea are treaba doar cu realitatea
Dupa afirmatia asta, incep sa imi imaginez stiinta ca fiind o barcuta care, lasa in urma un tarm cuprins de haos si care se autodistruge, iar fiecare religie in parte alearga sa urce in barcuta, doar asa v-a mai putea dainui. Incep sa cred ca se ia mai mult in calcul varianta, daca ambele sunt adevarate, inseamna ca vorbesc despre acelasi lucru, sau una este adevarata iar cealalta, trebuie sa se stinga.