| kira30 a întrebat:

Stimati atei ce credeti despre textul de mai jos? Fiti sinceri si fara jigniri.Si credinciosii isi pot spune parerile.


Napoleon Bonaparte: "Eu cunosc oamenii şi vă spun că Iisus Hristos nu este un simplu om. Între El şi oricare altă persoană din lume nu există nici un termen de comparaţie. Alexandru, Cezar, Carol cel Mare şi eu, am fondat imperii. Dar pe ce am bazat noi creaţiile geniilor noastre? Pe forţă. Iisus Hristos şi-a întemeiat imperiul pe dragoste; şi la această oră, milioane de oameni ar muri pentru El." La sfârşitul vieţii, Napoleon, care a cucerit jumătate din Europa prin război, a scris în jurnalul său: "Cu toată armata şi generalii mei nu am reuşit să domnesc măcar un sfert de secol pe un singur continent. Iar acest Iisus cucereşte fără violenţă popoarele şi culturile de mii de ani."

47 răspunsuri:
| kira30 explică (pentru Zenit313):

"Nu socotiţi că pace am venit să aduc pe pământ; nu am venit să aduc pace, ci sabie.

Aşa a grăit Domnul. A se citi: Nu am venit să împac adevărul cu minciuna, înţelepciunea şi prostia, binele şi răul, dreptatea şi silnicia, bestialitatea şi omenia, inocenţa şi desfrânarea, pe Dumnezeu şi pe mamona: ci am adus sabie ca să tai şi să le despart, încât să nu se amestece.

Dacă fiul merge după Hristos, iar tatăl rămâne în întunericul minciunii, sabia adevărului lui Hristos îi va despărţi. Adevărul este mai vrednic de iubit decât tatăl.

Aşadar, cuvintele despre aducerea sabiei pe pământ sunt pe deplin potrivite cu Hristos – Făcătorul de pace şi Dătătorul de pace. El dă cereasca Sa pace, ca pe un balsam ceresc, celor ce cred în El fără făţărnicie. Insă nu a venit să facă pace între fiii luminii şi fiii întunericului".

| Zenit313 a răspuns (pentru kira30):

De ce interpretezi cum vrei tu?

Scrie clar ceea ce a vrut sa spuna!

| CristiSeeker a răspuns (pentru William):

Destul de bine. Nu pot sa zic ca imi raspunde la intrebari, dar apreciez efortul si exprimarea civilizata.
Si da, nici un ateu nu ia in serios ceva din Biblie; pertinenta observatie.

| William a răspuns (pentru CristiSeeker):

Care sunt intrebarile la care nu ai primit raspuns inca?

| CristiSeeker a răspuns (pentru William):

De ce zeul crestin este cel potrivit? De ce este el cel ce exista? De ce este crestinismul religia potrivita? Este aceasta credinta bazata pe o mostenire spirituala (parintii mei sunt crestini -> sunt si eu crestin, parintii mei sunt vikingi -> cred in Odin si Thor) sau pe logica, ratiune, analiza si decizie proprie? Asta nu prea inteleg...de ce fiecare crede ca zeul lui este cel potrivit, iar ceilalti nu? Stiu, e difcil de raspuns la asa ceva.

| William a răspuns (pentru CristiSeeker):

Ca sa intelegi de ce trebuie sa ne inchinam lui Dumnezeu trebuie sa vezi ce dumnezei au celelalte religii. Hindusii de exemplu au nu stiu cati zei (cam ca grecii antici) dar in spatele fiecarui zeu al lor este un diavol. Din nefericire nu poti sa vezi (ma refer sa vezi cu ochii) acesti diavoli decat daca te inchini lor (dar sa nu crezi ca te poti intoarce oricand la Dumnezeu si El te va ierta) sau daca esti pustnic si trebuie sa te lupti cu ei (despre asta iti spun alta data fiindca este mult de scris). La a doua intrebare iti pot raspunde doar printr-o alta intrebare: de ce existam noi? De ce nu sunt doar plante si animale pe pamant si existam si noi? Religia potrivita? Hmmm... cred ca vrei sa zici de ce trebuie sa fin crestini si nu budisti, penticostali, hindusi etc. Pai Crestinismul este religia care Il venereaza pe Dumnezeu Adevarat. Da, Crestinismul este bazat pe o mostenire spirituala fiindca parintii nostri sunt datori sa ne educe si sa ne indrepte spre Dumnezeu. Nu poti sa intelegi puterea lui Dumnezeu asa cum intelegi reactile chimice, El nu tine cont de legile fizicii sau de trecerea timpului, este Atotputernic. Daca ar fi sa decidem de mici daca sa mergem sau nu la scoala ar fi bine? Ar fi bine sa decidem de mici ce este bine pentru noi? Sau este mai bine sa ne indrume parintii? Cel mai important rol in alegerea unei religii il are educatie primita acasa. Crezi tu ca o familie budista le va spune copiilor lor sa nu creada in grasul ala ci in alt dumnezeu? Credinta este insuflata din copilarie si nu te indoiesti de aceasta credinta decat daca vezi ca cei care ar trebui sa fie un model nu se comporta ca atare. Imi pare rau ca nu am reusit sa iti explic mai bine.

| CristiSeeker a răspuns (pentru William):

Inteleg ce vrei sa zici, totusi "nu te indoiesti de aceasta credinta decat daca vezi ca cei care ar trebui sa fie un model nu se comporta ca atare". Hai sa examinam putin comportamentul crestin de-a lungul istoriei, adica: inchizitie, cruciade...mai de curand, cazuri de pedofilie. Vedem preoti imbracati din cap pana in picioare in vesminte scumpe, primind bani neimpozabili, "la negru" practic, de la enoriasi. Vedem BOR incasand 540 de milioane de euro pe an de la stat, avand apoi ambitii de proiecte grandomane; pentru mine asta inseamna comportament deviant si ipocrizie...ma intreb: Este aceasta o deviere de la dogma crestina sau este expresia totala a acesteia?

| William a răspuns (pentru CristiSeeker):

Ei bine ei erau catolici, e drept ca tot crestini sunt dar la ortodoxi ai auzit sa se faca asa ceva? Am facut si noi destule rele asa cum zici si tu, unii preoti cer mult pentru un botez sau inmormantare si mai cer si mancare. Altii hulesc numele Domnului mai ceva ca ateii, dar sunt si aceia care duc o viata curata, doar ca nu ii stim noi pe toti. Ei nu traiesc in lume (orase, sate) ci la manastire sau in pustie ( chilii sapate in munte) unde se roaga neincetat si se nevoiesc (duc lipsa de mancare, indura frigul, ispite greu de imaginat, boli si multe alte greutati). Ei sunt adevaratele exemple ce trebuie urmate, dar cati ii stiu? Cati merg la ei? Nu spun ca preotii din orase si sate sunt nevrednici de a sluji in Biserica, pana la urma mereu au cerut bani (pe vremuri se dadea preotului un ort, un banut, cand inmormanta pe cineva). Imi pare rau ca in zilele noastre preotii cer asa mult, totusi nu ii putem pune pe toti in aceeasi oala. Biserica Ortodoxa Romana investeste in construirea de biserici si catedrale, cand ar putea sa ajute saracii, cu atatia bani ar putea sa faca adaposturi si nu ar mai fi oameni ai strazii in tara noastra. Dar daca asa vor ei sa cheltuiasca banii nu avem ce face. Daca vrei cu adevarat sa Il gasesti pe Dumnezeu mergi la biserica, nu mai pacatui si fa mai multe fapte bune. Daca vrei sa incerci este bine inainte sa vorbesti cu un preot sa te sfatuiasca ce si cum sa faci.

| CristiSeeker a răspuns (pentru William):

Da, intr-adevar cruciadele si inchizitia sunt doua atrocitati comise de Biserica Catolica, stiu asta. Ofeream aceste exemple pe plan general, in ideea de: uite ce se poate intampla cand institutii corupte si oameni corupti folosesc religia ca element de manipulare si ca motivatie pentru faptele lor.
Cam asta doream sa subliniez. Stiu ca exista persoane implicate in activitati religioase (fie ei ortodocsi, catolici, musulmani...) care fac tot ce pot pentru a oferi suport si ajutor altora, si admir asta. Totusi, institutii precum BOR, Vaticanul, s.a.m.d., ce reprezinta o anumita grupare religioasa nu promoveaza de fapt acest comportament, ci pe cel mentionat de mine anterior. Astefel ajung la concluzia ca aceste institutii religioase sunt corpute, avand ca scop invautirea peste masura a respectivelor institutii si (prin extensie) a liderilor acestora. Si putin mi-ar pasa, daca ar obtine acesti bani doar de la cei care contribuie de buna voie si/sau prin activitati proprii. Ceea ce ma deranjeaza este ca, in Romania, BOR este sustinuta financiar din bugetul de stat, adica din banii nosti, ai tuturor cetatenilor romani (ce platesc taxe si impozite, bineinteles), fie ca suntem ortodocsi, catolici, protestanti, musulmani, satanisti, budisti, atei, s.a.m.d. Si exista in lume multe astfel de exemple, de institutii religioase sustinute de bugetul de stat.
Solutia mea este una simpla: secularism. Toata lumea are de castigat, in afara de cei corupti. Cei religiosi/credinciosi isi vad de treaba lor, cei non-religiosi/credinciosi la fel, toti cu drepturi egale, sub un regim total separat de religie/credinta, banii publici (din bugetul de stat) ducandu-se astfel in proiecte ce deservesc interesul public general, nu doar pe cel al unor anumite grupuri. Desigur, mai exista si coruptie politica, dar asta este deja un alt subiect.

| William a răspuns (pentru CristiSeeker):

Ai dreptate, dar cine crezi ca va face ceva bun in tara asta? Nu te lasa influentat de oamenii corupti, uita-te la cei care cred in Dumnezeu din toata inima si asa poate vei ajunge sa crezi in El si tu.

| CristiSeeker a răspuns (pentru William):

Cel mai probabil, nu, caci sunt ateu prin proprie decizie. Nu am nici dorinta, nici nevoia de a crede in ceva. Respect decizia tuturor, in acest sens, atat timp cat acest lucru nu ma afecteaza, direct sau indirect, pe mine sau pe cei din jur.
A fost o conversatie interesanta, sincer.

| Georgex12 a răspuns (pentru Zenit313):

Au murit miarde de oameni din cauza societatilor secrete care ne conduc din intuneric, nu din cauza lui Isus. Daca ar fi intervenit Isus, ce rost ar mai fi avut, viata in sine? Sunteti o " Adunatura de materialisti in tara sfintilor "

| Zenit313 a răspuns (pentru Georgex12):

Citeste mai bine intrebarea si raspunsul meu...

| Georgex12 a răspuns (pentru Zenit313):

Eu raspuns la spusele tale.Privind acel citat, nu comentez pentru ca nu as avea nimic de reprosat.

| Zenit313 a răspuns (pentru Georgex12):

Citeste pana intelegi ce am vrut sa zic inainte sa iti dai cu parerea!

Multumesc! happy

| William a răspuns (pentru CristiSeeker):

Daca nu am reusit sa te invat nimic pentru mine a fost o pierdere de timp. sad

| Dragulin_Serban_1982 a răspuns:

Citatul ala ma lasa rece. Tu ce parere ai despre citatul asta?

And the founder of Christianity made no secret indeed of his estimation of the Jewish people. When He found it necessary, He drove those enemies of the human race out of the Temple of God; because then, as always, they used religion as a means of advancing their commercial interests. But at that time Christ was nailed to the Cross for his attitude towards the Jews; whereas our modern Christians enter into party politics and when elections are being held they debase themselves to beg for Jewish votes. They even enter into political intrigues with the atheistic Jewish parties against the interests of their own Christian nation.

Adolf Hitler - Mein Kampf, Vol. 1 Chapter 11