Presupunind ca intr-adevar costurile au fost de peste 2 milioane de euro, ar insemna ca bor poate construi cel putin 10 astfel de stabilimente in FIECARE judet in loc de monstruozitatea aia de linga parlament.
Curios ca tot ce zici tu pe acolo se intampla intr-una din tarile cele mai indobitocite religios din Europa, cel putin. E simplu de facut legatura intre una si alta.
Intr-o tara civilizata exista sistem de protectie sociala, nu e nevoie de niste popi care arunca cu praf in ochi fraierilor pentru a face reclama mafiei numite BOR.
"In SUA, ajutorul social pentru o singura persoana este de 11.490 de dolari pe an, pentru doua persoane este 15.510 dolari, pentru trei 19.530 dolari, iar pentru o familie de patru persoane ajunge, anual, la 23.550 dolari"
Plecand de la asta, mai are rost discutia?
America din pacate nu este o tara sociala! Desigur ca exista asistenta sociala si acolo, dar este departe de unele tari din Europa. Societatea americana este mai dura decat se vede de aici din Romania. Exista probleme cu saracia, cu discrepantele sociale ametitoare, cu oamenii strazii, cu sistemul de pensii si toate aceste probleme nu au fost rezolvate.
Daca te uiti la televizor si vezi viata din Beverly Hills si alte zone shic, ai impresia ca "uite ce viata roz au astia!", dar realitatea este alta. E bine in America, insa numai daca ai un servici decent permanent si iti platesti cotizatia la fondul de pensii (pentru ca nu exista fond de pensii de stat), cotizatia la asigurarile de sanatate si tot asa.
90% din aia cu probleme de acolo sunt emigranti de prin Africa si alte zone care nu prea au chef de munca. E normal ca unii sa aiba mai mult si altii mai putin, nu toata lumea e la fel de capabila, nu toata lumea poate munci la fel de mult etc. Dar cand ai sa vezi unu din ala "sarac" din SUA ca emigreaza in Romania sa ma anunti si pe mine.
Acolo daca castigi 12 000$ pe an esti sarac lipit, in Romania esti foarte tare.
Despre ce vorbim noi acum?
Nu e o tara sociala, insa acolo se intimpla ca niste bogati de-alde Gates, Buffet sau Zuckerberg sa bage peste jumate' din profituri in chestii caritabile, pe cind la noi prostimea il face pe Becali sfint imediat ce tiriie citeva procente din banii obtinuti din evaziune fiscala pentru ctitorirea vreunei biserici amarite pe la cuca-macaii.
Revenind la intrebarea initiala, nu am TV si imi selectez singur stirile/canalele de stiri pe care le urmaresc. Se intimpla enorm de multe lucruri extraordinare in tara asta, toate ignorate de mainstream media. Pina la urma fiecare traieste in lumea pe care si-o face si mai ales cea pe care o percepe.
@Holiday: In Romania esti pe draq foarte tare daca cistigi 12k pe an. Esti aproape de ceea ce ar trebui sa fie clasa medie.
Sa nu exageram cu 90% ala... nu de alta, dar cel putin vreo 15% dintre romani sint in strainatate unde trebuie' sa fii complet bou ca sa nu faci macar 1000 EUR pe luna. In tara sint foarte multi cu salarii de mizerie, e drept, dar sa stii ca si foarte multi platiti la gri (salariu minim + diferenta la negru) sau complet la negru, plus multi cu salarii de la 1000 la 2000 EUR fara sa fie eu stiu ce super-manageri sau programatori geniali.
Eu ma gindesc la astia care fac ceva util, fie ei salariati, fie pfa-uri/freelanceri. Pomanagiii da-i draq... sint de acord sa ajute statul un handicapat sau pe unul de la cuca macaii care face agricultura de subzistenta, dar nu sa dea mura in gura la toti nemernicii.
"Acolo daca castigi 12 000$ pe an esti sarac lipit" - exagerezi si tu.
Deci spui ca populatia e indobitocita, si sunt de acord cu tine aici. Pe de alta parte, suntem cea mai religioasa tara din UE, si una dintre cele mai religioase tari din lume. Toate sondajele arata asta.
Indobitocirea nu apare din cauza credintei si din cauza lipsei ei! Pentru ca oamenii religiosi sunt mai cu bun simt, mai educati, cu un comportament frumos si binevoitor, si nu intra in preocuparile lor de baza sa stea cu ochii beliti in televizor la "Capatos", "Nora pentru mama" si alte porcarii. Cu cat te apropii mai mult de Dumnezeu cu atat mai mult te departezi de lumea asta. Eu am o multime de prieteni si cunostinte si prieteni cu credinta in Dumnezeu care sunt niste oameni deosebiti, imi face placere sa stau in prejma lor, pentru ca nu vorbesc urat, stiu sa se comporte, nu sunt extremisti, si nu vorbesc tampenii.
"Indobitocirea nu apare din cauza credintei si din cauza lipsei ei!" Asta ar insemna ca romanii sunt printre cei mai necredinciosi oameni din lume. Ar trebui sa avem mai multi atei decat Suedia sau Marea Britanie, doua tari cu popoare foarte needucate, dupa logica ta. Dar cum noi nu avem nici 2% atei in tara asta, e cam greu de crezut. Arunci cu vorbe in toate partile, dar n-ai nicio dovada de partea ta, pentru ca daca ai avea, nu te-ai mai numi crestin. Si doar pentru ca pui semnul exclamarii la sfarsitul unei propozitii, nu inseamna ca o faci mai logica si adevarata.
Numai prin critica se pot schimba lucrurile, si pentru a putea fi criticate trebuiesc facute cunoscute, pentru bca altfel popi care violeaza fete sau sodomizeaza baietei sau chiar UCID fete de 15 ani, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta, vor fi considerati sfinti si parintii nostri cand ei de fapt sunt personaje diabolice, si aceste lucruri se pot schimba numai prin popularizarea bicisniciilor si nu prin ascunderea lor, asa ca nu te mai lega de prezentarea unor adevaruri preluate din realitate ci mai bine i-ai spurcca si tu pe violatori si criminali asa cum merita, mai ales daca sunt popi apartinand de Biserica Orotdoxa.
Nu biserica trebuie sa se ocupe de sarmani si nenorociti ci SOCIETATEA romaneasca prin GUVERNANTI ei, care nu ar mai treebui sa dea sute de miloane pentru Catedrala Mantuirii Neamului prost, sau miliarde pentru reparatia bisericilor, ci pentru programe sociale
E in natura umană sa tânjim dupa violenta, acum avem media care ne alimentează, in evul mediu erau dueluri si turnire, in antichitate aveau gladiatorii si tot asa, omul mereu va dorii sa vadă sânge oricât de mult ar evolua. Iar in legătura cu faptele bisericii, nu ar trebui sa dorească prea multă publicitate pentru acestea, ținând cont ca Isus a spus ca atunci când facem o milostenie "sa nu știe stanga ce face dreapta".
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: