| elenasara535 a întrebat:

Stiti cat timp se pomeneste la Sf. Parascheva din Iasi un pomelnic platit cu 100 de lei?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Probabil niciodata

| fllu07 a răspuns:

Nu are nicio valoare pomelnicul respectiv. E doar o găselniță a popilor să ia banii credulilor.
Biblia spune că Ascultătorul rugăciunilor este Dumnezeu. Psalmii 65:2.
Deci nu Isus, nu "sfinții" nu Maria. DUMNEZEU.

| anonim_4396 a răspuns (pentru fllu07):

Pai si ce ma, Isus nu e Dumnezeu sau cum ca nu inteleg?

| fllu07 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mie nu-mi spui mă, în primul rând.
Si in al 2-lea, nu, Isus Cristos nu este Dumnezeu. Stiu o sa vii cu Ioan 1:1, 14. Si Ioan 14:9. Eu pot cu vereste din toată biblia, să-ți arăt că Isus Cristos nu este Dumnezeu. Tu, în afară de astea mai ai?

Daca nu crezi in Dumnezeirea Lui Isus Hristos, înseamna că nu ești mântuit...
https://moldovacrestina.md/doctrina-despre-sfanta-treime-este-biblica/

Nu e vorba că nu cred. Nu asa se pune problema. Ci trebuie să înțelegi că nu poti explica logic doctrina falsă a trinității. Ori fără logică și fără rațiune, nu inseamna credință, ci îndobitocire. Control al enoriașilor. Nu merge ca daca nu crezi...
Adu-mi argumente până să nu mai am întrebări legate de subiect. Adu-mi argumente până imi închizi orice portiță, sa spun asa. Nu merge trebuie să crezi dumnezeirea lui Isus Cristos si gata, ca asa zice moldovacrestina.ro
Trebuie să crezi, ca asa spune Biblia. Ori biblia nu spune despre trinitate nimic. Nici macar termenul treime/trinitate nu apare în Biblie. De ce? Iti spun eu, de adevărată ce ii doctrina.
Si mântuirea, o obții dacă crezi si dovedești prin fapte că îl urmezi pe Isus Cristos. Nu dacă crezi sau nu o învățătura.

Am citit articolul integral. Mda. contrazicere evidentă. 5 minute din viața irosite. Si spun asta pentru că, concluzia articolului este ca: da, Biblia nu scrie nimic de trinitate, dar învățătura asta nu trebuie înțeleasă. Doar crezută. Nimic mai fals. În faptele Apostolilor 17. Cititm despre creștinii din Bereea, care citeau zilnic sulurile si verificau sa vada daca e asa cum li se spusese. Pastorul ăsta, dl. Filat spune, nu trebuie să căutați. sa cercetați, doar sa credeți.
În plus, cu ce se deosebește cultul ăsta al tau, sau religia ta, de religia ortodoxă de exemplu: în iad ambele cred. În trinitate, ambele cred. La vot, si enoriașii uneia si ai celeilalte merg. deci? Nici nu vreau sa ma gândesc la crăciun, paște. zile onomastice etc. sunteti in aceiași mocirlă.

Despre ce contrazicere vorbești? Biblia vorbește despre trinitate dar nu folosește termenul Sfânta Treime,Acolo pastorul Vasile Filat spunea că noi oamenii nu putem înțelege natura Lui Dumnezeu cu mintiile noastre, și practic da, crede și nu te chinuii să înțelegi lucrul acesta, pentru că nu e nevoie, Biblia spune despre asta și gata.Nu sunt ortodox dar nu îi urăsc, și ei sunt fii de Dumnezeu.Nu știu ce religie ai, dar tu crezi ca religia ta este adevărată 100%, și doar voi sunteți mântuiți? Ce are Crăciunul, Pastele? Tu nu sărbătorești întruparea Domnului, jertfă și înviere sa? Tu nu prea pari creștin ...Nu recunoști Dumnezeirea Lui, nu sarbatoresti venirea sa pe pământ și tot ce a făcut pentru noi.

Păi. sa le luăm pe rând:
Despre trinitate pe scurt: Ioan 20:17 despre Dumnezeu, Isus Cristos spune că este tatăl sau (poziție mai înaltă si cu mai multă autoritate) si Dumnezeul său. Din nou a avea un Dumnezeu, însemna cineva cui ii aduci închinare. Fie conștient, aleg să studiez si sa respect biblia, sa ma rog si sa vorbesc despre Dumnezeul meu, fie fără a fi conștient: ex. Banii. Pot fi dumnezeul multor oameni deoarece sacrifică tot tot tot pentru ei: familie, sănătatea, reputația uneori, astfel banii sunt dumnezeul lor. Dar Isus Cristos spune că cel din ceruri este Dumnezeul lui. Deci i se închină lui, celui din ceruri. acum Dacă Isus Cristos ar fi Dumnezeu, cu si'ar aduce lui închinare? În plus, ce dumnezeu este ăla care aduce altui dumnezeu închinare? Mai mult despre Isus Cristos se spune că se va pleca/închina înaintea celui care i-a supus toate lucrurile. 1Corinteni 15:26. Deci e evident: Iehova Dumnezeu este Dumnezeul Atotputernic fără început si fara sfârșit, iar Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu, o persoană spirituala, puternică, si invizibilă, creată de Dumnezeu, ( coloseni 1:15) inferioară lui Dumnezeu, care să jertfit de bună voie pentru noi oamenii. Deci nu Dumnezeu s-a jertfit, ci Isus Cristos.
Ce spui tu acolo, nu trebuie să întelegi, doar sa crezi, este ilogic si irațional. La scoala de șoferi de ce nu merge această zicală: nu trebuie să intelegi, doar sa crezi ca intr-o intersecție ai prioritate si te bagi. Apoi vezi tu. Dar nu trebuie să îți folosesti capacitățile de înțelegere. În plus în Marcu 12:30 Isus Cristos spune că trebuie să îl iubim pe Dumnezeu cu cu... TOATA MINTEA. De ce oare trebuie să implicam mintea în închinarea adusă lui Dumnezeu? Nu cumva ca sa înțelegem? Sa raționăm? Să pricepem? Sau religia ta te învață să mergeți inainte ca oile? Biblia învață altceva: gândește, gândește gândește. Romani 12:2 "transformați'va prin înnoirea minții". de ce mintea? Trebuie doar sa credem, nu sa înțelegem?
Sigur, de acord cu tine, si ortodocșii sunt fiii lui Dumnezeu, doar ca, conform bibliei, sunt pe calea largă. Si nu vor să se schimbe.
Nu religia mea este adevărată: ci biblia, si este adevărată 100%. După cum observi, tot ce spun, argumentez sau susțin cu biblia, în mod logic. Dar din modul în care ai pus întrebarea reiese că recunoști că religia/ credinta ta are anumite bube. Dar le accepți, că, nu-i așa, nicio religie nu-i adevărată 100%? poate am înțeles eu gresit. Și nu, nu doar eu si membrii religiei mele vor fi mântuiți: toți cei care se străduiesc să trăiască la înălțimea principiilor biblice. Nu sunt eu în măsura sa spun cine va fi salvat si cine nu, dar Isus Cristos da: Ioan 3:19-21, si spune sinin baza a ce judecă dacă salvează pe un om sau nu.
Crăciunul? Unde scrie in Biblie despre 25 decembrie? Unde scrie in Biblie că Isus Cristos și-a sărbătorit ziua de naștere? Apostolii sau vreun creștin aprobat din primul secol? Pavel? Si-a sărbătorit vreunul ziua de naștere? Scrie undeva în Biblie sa ne amintim ca Isus Cristos sa născut? Sa sărbătorim nașterea sa? Scrie undeva în Biblie să sărbătorim învierea lui Isus? Sa ne bucurăm că a înviat? Nu fratele meu. Sunt sărbători păgâne, si au amestecat puțin Isus Cristos în păgânismele astea, să aibă iz creștin. Si ba da, sunt creștin, dar eu am înțeles din Luca 22:19 Ca trebuie să ne amintim cu respect de faptul că Isus Cristos A MURIT în folosul nostru. Chiar e o poruncă din partea lui Isus Cristos, sa facem acest lucru în amintirea sa. Mai găsesti si in 1Corinteni 11:26 Ce trebuie să vestim în legătură cu Isus Cristos. Te las pe tine sa descoperi. Dacă tu imi arăți în Biblie unde scrie sa celebram nașterea lui Isus Cristos, ori învierea sa, la fel cum scrie despre faptul că trebuie să ne amintim plin de respect de moartea sa de jertfă, atunci o sa tin si eu această sărbătoare.

În plus, nicăieri în Biblie nu scrie crede si nu cerceta. Sau nu cauta sa înțelegi, crede doar. Din contră scrie: bate si ti se va deschide. CAUTA ȘI VEI GASI. Ce căutăm noi? Sa înțelegem învățătura asta a trinității. Isus a spus căutați...
Vezi cum vin fiii lu Dumnezeu, ortodocșii si ii amețesc pe oamenii sinceri cu tot felul de citate, zicale, obiceiuri, tradiții ne biblice? Ei si "sfintii" lor părinți.

| badpanda a răspuns:

0,003 secunde.