Esti crestin cu sufletul si atat. Apoi da-mi voie sa ma indoiesc ca in orasul in care locuiesti nu poti gasi o bisericuta pe placul tau. Eu am intalnit oameni cu bun simt din toate natiile, deci chiar nu vad justificata generalizarea ca vai ce nesimtiti sunt crestinii romani.Persoana aia care te-a certat ca i-ai luat locul in biserica (sau cine stie ce s-o fi intamplat) nu reprezinta majoritatea crestinilor din Romania.
"...Că sunt gata salvati cu casuta in ceruri doar pentru ca sunt orto". Acest mod de gândire îl cam văd în toate religiile lumii, fie creștine, fie non creștine.
Dar nu există așa ceva. Nici măcar mântuit nu înseamnă că ești mântuit pentru totdeauna, pentru că întotdeauna există posibilitatea de a nu mai fi mântuit.
Este o oarecare atracție în religiile orientale în ce privește pacea, armonia. Chiar există biserici ridicate în mod expres, și care nu aparțin de vreun cult; în ele se pot aduna, uni toți oamenii din toate denominațiunile, din toate religiile. Pare atractiv lucrul acesta; dar să nu uităm că mântuirea vine de la iudei. Fără Dumnezeu omul nu poate să fie mântuit. A-L ocoli pe Isus Hristos, a căuta să sărim gardul și a nu intra pe poarta numită Isus Hristos, acest lucru ne face hoți și tâlhari.
Dumnezeu va mântui și pe alții din alte religii; dar asta pentru că ei au trăit frumos pe pământ, și că dacă ei ar fi cunoscut pe Dumnezeu ar fi trăit în ascultare de legile și poruncile Lui. Ei au trăit cel mai bine posibil după cunoștința lor.
Alegerea ne apartine, relatia cu Cerul nu are neaparat nevoie de intermediar.
Totusi la biserica este o energie benefica si ma simt bine acolo.
De asemenea am intrat si in alte lacasuri de cult unde energia era la fel de buna.
Credința nu este o practică, este o stare. Ideal sa fie ca o taina personala.
Caci oricum nu este treaba nimanui intimitatea sufletului meu.
O poti duce cu tine in orice context de viata.
Credința noastră în Dumnezeu și în maica Domnului trebuie sa fie fără de negare în inima noastră și în sufletul Nostru dacă noi oamenii începem să punem materialul și prostia înaintea credinței noastre fără de negare în inima noastră și în sufletul nostru atunci începi să porți ură și dușmânie sa ai nervi omul începe să se sălbăticească cu ură și dușmănie din inima și sufletul său
Doamne ferește!
Ce putere are ea? Ati citit vreodata Biblia? Fara suparare, dar ce ati spus dvs e total greșit. In Biblie nu scrie ca ea are vreo putere, dimpotriva, Biblia spune doar de Dumnezeu ca are putere. Nici macar sfintii lui Dumnezeu nu au putere ptc puterea lor (a noastra) vine de la Dumnezeu.
In plus, SINGURUL CARE NE POATE MANTUI DE PĂCATELE NOASTRE E ISUS, ADICA DUMNEZEU.
Faptele apostolilor 4:12: "În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți."
Versetul asta clarifica orice nelămurire. Doar in Isus avem mântuire, care sta in iertarea pacatelor (Luca 1:77).
Deci nici sfintii, nici ingerii, nici chiar Maria nu ne pot ierta păcatele, ci doar Domnul Isus deoarece DOAR EL a murit pentru păcatele noastre pentru a ne putea duce in Imparatia Sa, adica in rai. Maria nu a facut absolut nimic pentru mantuirea noastră, nici sfintii, nici ingerii. Doar Isus. Daca El nu murea pentru noi, Maria ar fi putut sa moara pentru noi dar tot nu ne ar fi putut da mantuirea deoarece si ea avea pacat. Scrie clar in Biblie ca nu exista om fara pacat. Singurul fara pacat e Dumnezeu, tocmai de asta a fost nevoie sa vina Insusi Isus din cer pentru a ne mântui.
Nu, nu am avut niciun ghinion. Religia se numește Creștinism. Biserica se numește ortodoxă, catolică și apostolică. Nu înțeleg care e nelămurirea ta, Liviu.
De aceea am parasit crestinismul. Prea multa ipocrizie, te arata cu degetul dar la ei nu se uita niciodata, am intalnit crestini care fac fel si fel de chestii urate cum ar fi crestini fumatori sau care consuma alcool sau care se sapa intre ei si isi fura barbati/femeile, care barfesc etc. Cel mai bine e in Asia deoarece acolo majoritatea au abandonat orice religie si prefera sa se focuseze pe umanitate si bunastare si nu pe zei imaginari si povesti mitologice.
Biblia este o facatura popeasca din texte modificate sau chiar din inventii. O minciuna cap-coada nu are cum sa aiba ceva in comun cu dumnezeu. De fapt in altar se inchina dracilor la care au prit Canon de la Episcop. Asta asa pe foarte scurt.
Nu cred ca s-a ajuns pana acolo... sa se inchine altfel in altar