| MaTeOGG a întrebat:

Stiti ce nu mi se pare corect?
Daca familia mea e crestina eu, la o varsta frageda, fara gandire rationala sunt fortat sa ma botez. Ce parere aveti despre asta. PS : Asta e din perspectiva unui ateu.

Răspuns Câştigător
| JikkiFX a răspuns:

Eu sunt ateu happy Sarbatoriilr le fac cu familia dar de paste nu sparg oua sau merg la biserică. Sunt botezat crestin. Eu sincer cred ca nu e okey ca sa fi botezat de parinti si tu peste ceva timp vei fi de alta religie.
Ca ateu, eu sunt injurat...
Dar nu imi pasa ca sunt botezat.
Oricum fiecare crede sau nu crede in orice

9 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nici Dumnezeu nu e de acord cu asa ceva. Fiecare trebuie să facă botezul de bunăvoie în deplinătatea facultăților mintale. Nu forțat, un părinte alege religia copilului. Modelul urmat de creștini e Isus, el s-a botezat adult.

| Freya1 a răspuns:

Cu ce te-a afectat pe tine ca atunci cand ai avut cateva saptamani te-a botezat daca asta nu ti-a schimbat viata cu nimic...

| milan9 a răspuns:

Mantuitorul NU a fost botezat la 30 de ani CI LA 8 ZILE DUPA NASTERE happy La evrei, prin "TAIEREA IMPREJUR" se făcea BOTEZUL, intrarea in vechiului LEGĂMÂNT, imediat după naştere (la fel ca si astazi, fara cojnsimtamantul pruncului- fiind un dar NECESAR).

Evreii născuţi sub Lege erau incluşi încă DE LA ÎNCEPUT în acel LEGĂMÂNT, prin circumciziune. Acesta era "botezul" pentru vechii evrei – confirmarea Legii si a promisiunilor ei.
"TAIEREA IMPREJUR" era, am putea spune, un fel de echivalent al botezului creştin (prin care însă se mai transmite şi HARUL LUI DUMNEZEU).

| OldSoul a răspuns:

Hai sa generalizam!
Putem spune ca si la scoala esti fortat sa mergi, tot de la o varsta frageda, cand nu ai o gandire rationala.
Asta ti-se pare sau nu ti-se pare corect?

Viata nu e una corecta, si in Romania, se simte cel mai bine asta.

| Mclaren12 a răspuns (pentru OldSoul):

La scoala mergi tocmai ca sa-ti formezi o gandire rationala. Nu pre se intampla asta in Romania dar asta-i alta treaba. Religia nu face decat sa te indoctrineze si sa te transforme intr-o fiinta sumisiva.

| sofisis a răspuns:

Si cu ce anume esti impiedicat sa cresti sau sa te formezi sau sa iti alegi ce religie vrei tu? Atata timp cat nu te afecteaza cu nimic, care e problema ta mai exact?

| AC4S4 a răspuns:

De ce este atat de incorect? Botezul facut fara credinta nu este nimic. Nu te afecteaza cu nimic. Majoritatea isi boteaza copiii si apoi nu mai au contact cu biserica pana la nunta sau, eventual, de sarbatori.

| Mclaren12 a răspuns (pentru AC4S4):

Normal ca este incorect. Parintii isi spala copiii pe creier de la nastere. Ii boteaza si dupa ii invata sa-si faca cruce si sa se roage la stafii evreiesti. Nici nu-ti imaginezi cat este de daunator pentru subconstientul unui copil. Asa ajung toti indoctrinati si cand ajung cat de cat maturi au iluzia ca au ales ei sa fie crestini cand de fapt ei au fost spalati pe creier de la nastere.

| VictorFenrir a răspuns:

O prostie toata chestia asta cu botezatul, niste chestii primitive si de prost gust, sa-ti dai tu progenitura unui popă pedofil sa ti-l arunce in apa acolo in scarba si sa mai fie si platit pe deasupra.