| cornelmarius a întrebat:

Stiu ca am citit pe undeva dintr-o carte despre evrei care spune in ea din perioada vechiului testament in care evreii au incercat sa promoveze textul masoretic incercand sa nege septuaginta, si nu mai stiu cum se numeste cartea! Stiti despre ce carte este vorba? dau funda! multumesc!

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Vechiul Testament a fost scris de evrei si textul masoretic e cea mai buna aproximare a Vechiului Testament. Septuaginta reprezinta o traducere in limba greaca a Vechiului Testament si iti dai seama ca daca traduci din alta traducere faci si mai multe greseli de traducere.

| cornelmarius explică (pentru doctorandus):

Stiu insa era vorba de o carte care imi trebuia si dezbatea asa ceva in ea! si nu mai stiu cum se numeste!

| doctorandus a răspuns (pentru cornelmarius):

Nu stiu ce carte zice asta, dar dintre crestini protestantii s-au prins primii ca traducerile din Septuaginta sunt inferioare celor din textul masoretic.

Ai septuaginta volumul 5 in pdf sau word?

Nu stiu greaca in romana o voiam!

| doctorandus a răspuns (pentru cornelmarius):

In general Bibliile ortodoxe traduc din Septuaginta (in special alea ceva mai vechi).

| danay72 a răspuns:

Nu stiu cum se cheama cartea, dar intr-adevar unii evrei au promovat anumite scrueri care nu erau canonice si de inspiratie divina.

| cornelmarius explică (pentru danay72):

Da pe mine asta ma intereseaza cartea, stiu ca avea titlul scurt, din douo cuvinte!

Întrebări similare