Ema,și tu ai uitat cum a fost cînd aveai 13-14 *anișori*. generatia asta e mult mai *grăbită*.așa sunt vremurile acum.cu ceva ani în urma noi *prindeam curaj* pe la 16-17, dar ei, cei de azi...incep să puna intrebări pe la 12-13.așa merge treaba!
Este adevarat ca generatia de astazi este mult mai "grabita" asa cum spui tu, insa, daca ai avea un copil de 12-15 ani, in special fata, ti-ar conveni sa vina acasa si sa-ti spuna de prima ei experienta sexuala? Daca ne gandim mai departe, pana la varsta cand se va casatori, va ma trece prin o gramada de paturi si va fi deja consumata de atatea relatii traite inainte de vreme. Intrebarile si curiozitatile au existat intotdeauna, insa depinde cum au fost "sustinute" sau "alimentate". Daca mass-media crede ca de la gradinita trebuie sa se stie exact cum se concepe si se naste un copil, cand ei nu stiu nici sa vorbeasca bine, ce sa mai spun? In plus, ma intreb, unde este copilaria celor mici de astazi? Unde e acea naivitate, acea candoare? Da-mi voie sa-ti povestesc un fapt recent: veneam de la cumparaturi si la un moment dat mi-a atras atentia ceva pe strada, ceva ce astazi, din pacate, pare nefiresc. Erau 2 fetite de 9-10 ani care se jucau cantand un cantecel, batand din palme. M-am uitat la ele ca la niste chestii extraterestre. Pentru ca nu am mai auzit de ani foarte buni de zile, copii jucandu-se. Am auzit si vazut doar copii urland isteric si batandu-se pe strada. Da, am deviat de la subiect, insa voiam sa subliniez faptul ca tinerii ar trebui sa-si traiasca varsta si sa nu forteze lucrurile pentru care psihic nu sunt inca pregatiti, chiar daca organismul pare functional in aceasta directie. Mai tarziu, aceasta curiozitate precoce satisfacuta fizic le va ruina sanatatea, relatiile interumane si mai ales sufletul lor.
Societatea nu ar trebui să accepte asemenea relații și ar trebui sancționații prin sistemul legislativ, toți mucoșii și toate mucoasele care vor să aibă "relații" la vârste fragede.
...nu mă miră raspunsul tău, dacă ești nascut in 1954.generația voastra 1945-1960 a fost jalnică.ati fost parinti doar cu numele.violenți cu prorpii copii si cu nevestele si mai mai mult.vă bateati copii pentru o notă proasta la scoala, iar nevasta doar pentru ca va aștepta acasa cînd veneați voi beți crița de pe la muncă. ești patetic.plimbă ursu!
Dumnezeu nu accepta "relatiile" la o virsta mica. Si nici la virste mai mari, daca acestea nu includ casatoria. Cu atit mai mult la virste mici, unde nici nu se pune problema casatoriei.
Eu zic sa nu te deranjezi sa intrebi de parerea lui Dumnezeu, pina si un student la medicina va da un raspuns complet. Numai Bulibasa tiganilor din Buzau acum 5-6 ani il insoara pe bulibasel cu una de 18 ani dar dupa 5 luni se duce aia mincind nori. bulibasa nu se lasa si cauta alta nora de 12 ani luata pe o vaca si 300 ron. Bulibaselul la casa lui el se ducea la scoala proasta muncea ca roaba =caz adevarat a fost dat la pro tv.De ce sectiile de ginecologie sunt doldura cu tinere de
Uite unde duce lipsa de judecata. Avorturile in Romania acum 3 ani 16 mil (acum sunt peste 19) asta inseamna un tren cu 250 vagoane plin cu copii Romaniei La el tiriie 15 locomotive de 5000CP facute la Electroputere(acum ioc)
Un link cu Copii avortati interzis celor bolnavi cu inima
http://www.provitacraiova.ro/copii%20avortati/index.html
Da daca nu e de natura sexuala. relatiile de acest gen sunt acceptate decat daca esti casatorit.
Atat timp cat iubirea e pura si persoanele respective nu se gandesc la perversitati (acum ma refer la cei de 12-15 ani cum ai precizat tu) Dumnezeu accepta felul asta de ''relatii''. Eu am aproape 16 ani si inca nu am pe nimeni si nici nu am nevoie, dar nu o sa uit niciodata ca m-am indragostit prima data la varsta de 5 ani A fost cel mai sincer si nevinovat sentiment pe care l-am avut vreodata si ma bucur ca inca mai tin legatura cu acel prieten din copilarie, desi suntem doar amici in momentul de fata.
...recunosc ca "m-ai luat"! eu am pupat o fata cand aveam 7 ani. drept pe bot.pana zi am crezut ca sunt cel mai tare! deci ai castigat! cat despre partea cu "nici nu am nevoie" e putin mai complicata treaba.cand e sa te amorezezi se intampla si gata! te "loveste" precum gripa, de exemplu.dar cred ca intelegi tu! nu?
Stiu cum e
Folositi prezervative pentru normal! ps. dumnezeu. iupurashul de pasti si mos craciun nu exista
'daca se iubesc foarte mult' - eu consider ca un copil de 12-15 ani nu stie ce este iubirea adevarata.
In paralel, consider ca iubirea copiilor este cea mai pura.
...problema e ca de regula parintii nu "accepta" ca virgula copilul lor sa "inceapa" ceva chiar atat de devreme.si asta pentru ca ei uita adesea cum a fost cand aveau ei 14 ani.D-zeu nu accepta altceva:minciuna,adulterul,ipocrizia-toate avand, pana la urma acelasi inteles, nu? si-foarte important- nu accepta avorturile! asa ca trebuie avuta mare grija!
Acum un secol la 14-15 ani fetele se măritau „creștinește" și făceau copii. Băi dar ce schimbător e God ăsta, acum acceptă, peste 2 minute nu mai acceptă.
Hai sa ne gandim la speranta de viata de acum un secol. Sistemul sanitar inexistent, cunostintele precare din domeniul medicinei, faceau dintr-un om de 40 de ani un om deja batran. Sa nu mai vorbim de saracii care nu beneficiau de o alimentatie corecta. Era normal sa se casatoreasca mai devreme, pentru ca aceasta situatie le era cumva impusa de conditiile concrete de viata de atunci. Aceasta era mentalitatea de acum un secol. Si daca ne gandim ca astazi ar trebui sa lasam tinerii sa se consume in acte sexuale de la varste fragede, de ce urlam ca unul e pedofil pentru ca a violat o copila de 12 ani? (Si eu personal oricum le-asi taia ceva acestor violatori). Cat de constanti suntem noi, personal, in gandire? Pentru o experienta sexuala consimtita e matura deja, insa din alta perspectiva e copil? Pentru mine, o tanara ar fi apta pentru relatii intime, undeva dupa 18 ani si clar in cadrul unei casnicii. Chiar daca "acumuleaza" experienta in relatii pasagere, mai devreme sau mai tarziu devine o ruina fizica si emotionala. Pentru mine e ca si cum ai zice ca varsta optima pentru consumul de bauturi alcoolice si tigari e tot pe acolo 12-15 ani. Aceste vicii, ca si relatiile sexuale precoce, fara discernamant si responsabilitate sunt o arma eficienta de autodistrugere.
Pai,nu este permisa casatoria la o varsta atat de frageda, deci relatia aceasta nu poate sa fie legalizata nici la primarie nici inaintea lui Dumnezeu.Deci,a intretine relatii in afara casatoriei,este un pacat. Tinerii in ziua de azi doresc sa faca studii, sa se realizeze din punct de vedere profesional si material, si apoi sa se casatoreasca.
Îți dau dreptate(parțial însă, nu știu cum e cu treaba asta cu căsătoria), dar eu mă refeream la ușurința cu care oamenii modelează „voia Domnului" în beneficiul lor.
Ema,să-mi spui și mie satul în care locuiești, că face parte dintr-o utopie.
De ce? Te indoiesti ca mai exista asa ceva? Si nu lociuesc intr-un sat, desi mi-ar place.
Sau tu doresti sa iti cauti o fata?
Păi nu știu cum să-ți spun dar...
Sorry, there's no such thing.
Este doar parerea ta.
Ema,mă surprinde faptul că tu știi limba satanei-->engleza.
De fapt,mă surprinde că folosești tehnologia,altă lucrare satanică.
Și da, îmi caut o fată.La pătrat, că sunt mai pretențios...
Adica grasa, dubla?
Dumnezeu foloseste mijloacele moderne pentru a va chema la El.
Ema...apăi dacă Dumnezeu mă caută cât timp eu stau pe internet...să fie sănătos, că eu ascult muzică în căști și mă joc.
La asta ma refeream, sexul inainte de casatorie este desfranare indiferent de varsta.
A...deci sunt blestemat să fac toată viața sex doar cu o femeie? Și asta de abia după ce mă căsătoresc cu ea? Ce viață crudă, mai bine mă sinucid.
Eu ziceam din punct de vedere religios. Doar ti-am raspuns la ceea c ai spus tu. Din partea mea, poti sa stai cu 5 femei pe zi, dar nu cred ca te tine pup
Aici ai foarte mare dreptate! Unii oameni spun ca voia lor personala e voia lui D-ZEU. Din pacate! Si astia sunt in general oameni cu o pozitie buna in societate, care se dau mari sfinti si mari binefacatori pe dinafara. Daca zgarai un pic poleiala iti dai seama cam ceea ce este dedesubt. Si astfel de oameni, din pacate, compromit si alte persoane care sunt de buna credinta, dar care nu fac atat tam-tam!
Suntem înconjurați de propriile iluzii, care se șterg spre final.
Da eu mi-am inceput prima relatie la 11 ani jumate:X nu am sa pot sa o uit niciodata:X:X:Xsi acum imi amintesc:X:X
Eu cred ca accepta relatiile de genul asta
Eu nu m-am gandit niciodata la aceasta intrebare. dupa parerea mea ar fi ca ar fi de acord dar sa nu ten`tinzi