Ai dreptate.eu am vazut o balta in flacari pe care nu au reusit sa o stinga cu nimic, si pe mal se zbateau pesti fripti, si unii taiau intr-o parte a baltii, zarzavaturi si legume si le aruncau in iaz, altii puneau ulei.numa un copil a venit si a spus. DOAMNEEE SARACII PESTI.si a suflat odata tare si balta s-a stins spre regretul mancailor.iar daca stii ca e cu fosfor, probabil stii si cum e pastrat fosforul in stare naturala?
Daca ar fi falsa, nu s-ar mai permite de catre ceilalti de acolo sa o mai foloseasca preotii. Musulmanii, Catolicii si celalalte religi de acolo nu ar permite, crezi ca aia nu au auzit de fosforul alb?
Ce inseamna ca nu ar permite? L-ar cauta in chiloti pe preotul care oficiaza slujba, sa nu umble cu eprubeta? Catolicii si protestantii si in ziua de azi sunt sceptici in ce priveste Focul de la Ierusalim. Si de asta tot le "permit" ortodocsilor sa isi faca slujba an de an.
Nu cred ca e falsa. Sunt informatii eronate. Dar cine crede, crede, cine nu, nu.
Inainte de tot, patriarhul si toti ceilalti sunt controlati de catre autoritati care nu au niciun interes sa le faca pe plac, autoritati din mai multe parti.Plus ca orice credincios are dreptul sa controleze locul inainte de a incepe. Patriarhul este controlat pana la "underwear". Din moment ce nimeni nu are voie sa intre cu lucruri cu care pot aprinde focul, cum se aprinde? Chiar si folosind fosforul alb, focul imediat se aprinde din moment ce patrunde aerul.Iar aceasta ceara pusa inauntru sta pret de multe minute acolo fara a se aprinde. Este tinuta in vid sau cum iti explici? Despre spectacolul de lumini de dinainte ce spui? Avand in vedere ca nu sunt reflectoare inauntru.
PS: lumina sfanta a aparut in acest mod inca din secolul V, iar fosforul alb a fost decoperit de Hennig Brand in 1669. So...?
"Patriarhul este controlat pana la "underwear""
Pentru asta ai nevoie de surse, deoarece cuvantul tau nu e suficient.
Fosforul alb nu se pastreaza in vid, ci in apa. In momentul in care apa se evapora, ia foc. O lumanare inmuiata in fosfor alb nu se aprinde imediat, ci doar dupa ce lichidul se evapora.
Insa eu nu am vorbit neaparat de fosfor alb. Sunt si alte substante care se auto-aprind in contact cu aerul.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pyrophoricity
Bizantinii au fost experti in chimie. Istoricii moderni inca nu au aflat cu precizie ce substante foloseau pentru a produce focul grecesc, celebra arma incendiara a antichitatii. Prin comparatie, o lumanare aprinsa spontan nu reprezinta mare lucru.
Daca putem reproduce fulgerele cu electricitate intr-un laborator, asta inseamna ca nu credem in cele produse de natura? Daca intelegi unde bat.
Si eu cred ca exista miracole autentice si miracole fabricate. Dificultatea vine din a aprecia care sunt care.
SuNaM întreabă:
recedaniel3 întreabă: