| CryChristiAN a întrebat:

Stiu ca vrajitoria si practicile oculte sunt pacate grave,chiar foarte grave. Astazi, spre sfarsitul orei de religie, profesorul ne-a intrebat de ce vrajitoria este pacat pentru Dumnezeu, dar nu ne-a dat raspunsul.Va intreb pe voi: de ce vrajitoria este pacat inaintea Domnului?

18 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Thunderstruck a răspuns:

Sunt ateu, dar din perspectiva crestina, acest lucru ar fi pacat deoarece ai lucra cu spirite rele, demoni si alte creaturi de basm, lucru interzis de Dumnizau.

| WhatheWow a răspuns:

Vrajitorii au fost primii care au opus rezistenta increstinarii; ei au avut credintele lor si nu au acceptat basmele biblice, avind in plus o influenta asupra oamenilor si reprezentind un pericol pentru crestinism. Pentru asta vrajitoriile erau considerate pacat grav.

| bluevibess a răspuns (pentru WhatheWow):

E si normal, la fel ca ateismul. Daca te declari ateu esti privit mai urat decat atunci cand ai fi omorat pe cineva.De ce nimeni nu intrazneste sa atace oare biserica, religia? SI dupa cate stiu eu din cauza religiei au murit cei mai multi oameni in tecut si in prezent mor foarte multi

| Narfundo a răspuns:

Vrajitoria este doar un mod prin care noi ne legam si ne deschidem in fata diavolilor si entitatilor negative. Dumnezeu nu vrea asta si pana la urma Dumnezeu zice :"Fa ce vrei pustane, eu nu ma voi mai interesa de tine".Cam asa ceva.E alegerea ta daca vrei sa fi Harry Potter. Dumnezeu zice :"Traieste-ti copile viata, fi fericit si distreaza-te"Nu face vrajitorii si nu iti maltrata prietenii sexual".Etc.Amin.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Biblia explică motivul pentru care vrăjitoria este ceva greşit.
Principalul motiv este că în spatele oricărei forme de vrăjitorie stau forţele spirituale rele (demoni), în frunte cu cel mai mare duşman a lui Dumnezeu şi a oamenilor -Satan. Ca dovadă, remarcă ce se spune în Faptele Apostolilor 16:16 - Pe cand ne duceam la locul de rugaciune, ne-a iesit inainte o roaba care avea un duh de ghicire. Prin ghicire, ea aducea mult castig stapanilor ei.
Atunci când cineva apelează la vrăjitorie e ca şi cum copilul unui tată iubitor ar cere un sfat nu de la tatăl lui ci de la cel mai mare duşman al tatălui său. Cum crezi că s-ar simţi tatăl din această situaţie ipotetică?
Mai mult, cine apelează la vrăjitorie se expune riscului de a fi hărţuit de forţele rele.
Iată de ce Biblia interzice categoric aceste practici, deoarece Creatorul nostru doreşte să ne ocrotească.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca "Domnul" nu vrea ca lumea sa fie inaitata in stiintele spirituale(pseudo-stiinta) de asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu il intrebam pe profesor ce se intelege prin vrajitorie. Daca nu era un tip destept, iti dadea niste exemple de comportament, care puteau fi usor extrapolate in "minunile"divinitatii, sau a sfintilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrajitorii sant mncinosi si sarlatani,manipuland mintile oamenilor cu secretele si tainele fizicii, chimiei dandu-se drept facatori de minuni si magii, asta slabind credinta in oameni, aparand indoieli in mintile simple.la fel ca samanta credintei,ce cade intr-o inima pregatita ca un ogor, da roada multa, si samanta indoielii si necredintei creste, se dezvolta ducand la idei de genul; nu cred decat ceia ce vad, sau este dovedit.sa-mi fie cu iertare dar in stiinta sant multe nedovedite, sau invizibile, sau minciuni sfruntate.in credinta avand nadejde, noi stim ca ferice de cel ce a vazut si a crezut, dar mai ferict va fi cel ce nu a vazut si a crezut.de ce? fiindca are credinta mai mare.stiinta nu spune decat teorii, prin care oamenii se dau mai destepti si mai stiutori unii decat ceilalti.e o intrecere.in credinta nu e asa.toti au o cununa daca duc, lupta cea buna.

| CryChristiAN explică:

Vreau raspunsuri de la crestini.Dau fundita.Promit.

| RaduMD a răspuns:

Scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai lui să-i slujeşti" (Mt 4, 10).

| CryChristiAN explică (pentru RaduMD):

Stiu ca esti scris happy dar imi poti explica de ce este pacat pentru Dumnezeu, adica stiu si eu ca e pacat dar imi sta pe limba.

| vitbsk a răspuns:

Vrăjitorii lucrează cu potrivnicul,
pentru a îndeplini scopuri egoiste şi pentru a perverti natura omenească.
Aruncă necazuri, blesteme, trimit demonii spurcăciunii şi ai desfrâului către oameni, ghicesc viitorul cu demoni pitoniceşti.
Dezleagă cununii, fac farmece, trimit secetă şi pierderi în casele oamenilor şi în avutul lor.
Toate astea, pentru ca omul la suferinţă să uite de Dumnezeu să blasteme numele lui şi să alerge, tot la vrăjitori pentru ajutor în loc de preot, înmulţind spirala răului în lume.
E fapt cunoscut, numărul fătucelor care aleargă la vrăjitoare să le famece alesul să-şi lase nevestele.
Vrăjitorii, se dau prieteni cu oamenii care apelează la ei, dar în ascuns aruncă multe spurcăciuni asupra lor.
Dacă nu aruncă pe alţii ei sunt chinuiţi de demoni, pentru că odată ce acceptă să lucreze cu necuratul, Duhul lui Dumnezeu se ridică de la om iar în locul lui locuieşte necuratul.

Un om cu o viaţă duhovnicească corectă, nu poate fi biruit de asemenea forţe.

Şi în Vechiul Testament, vrăjitorii lui Faraon au reuşit să copieze anumite minuni în confruntarea cu Moise.
Dar, şarpele lui Moise a mâncat şerpii vrăjitorilor.
Iar, ultimele semne, nu le-au mai reuşit şi atunci s-a cunoscut, cine lucrează cu puterea lui Dumnezeu şi cine nu.
Tot în Vechiul Testament mai sunt descrise practici cu evrei care îşi treceau copii prin foc sau îi omorau ca să îi închine răului.
Ba chiar oameni care încercau diferite forme de spiritism.
Toate acestea, au fost încă de atunci urâciune în casa lui Israel şi de aceea Dumnezeu i-a pierdut pe cei care s-au întors de la El.

| bluevibess a răspuns:

Te intreb eu pe tine, oare de ce profesorul nu a vrut sa iti dea raspunsul? Normal ca nu vrea sa iti dea informatii false, minciuni, etc

| CryChristiAN explică (pentru bluevibess):

Pentru ca se sunase si nu am fost atent sau nu mai stiu ca eram in ultima banca si colegii faceau galagie.