Paradoxul acestei vieti este ca noi nu trebuie sa cautam dreptatea, ci sa iertam. Cum? Habar nu am! Nu sunt buna la acest capitol desi am o multitudine de persoane de iertat
Ce castigi daca nu ii ierti? A sta tot timpul cu gandul ca cineva ti-a gresit si nu este drept iti aduce vreun avantaj? Daca ai avea ocazia sa te razbuni si ai face-o exact asa cum ti-ai dori, ce ai castiga din asta?
Gandeste-te bine la aceste intrebari, si vei ajunge la concluzia ca Dumnezeu ti-a dat cel mai bun sfat atunci cand a zis sa ierti. Iertarea aduce linistea sufleteasca, iar dorinta de razbunare (direct sau indirect) nu aduce decat zbuciumul inutil al sufletului
Asta cred eu
Biblia vorbește practic despre karma. Uite ce a spus Iisus :
★„52 Atunci, Isus i-a zis: „Pune-ţi sabia la locul ei, căci toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri."
Stai liniștit, eu cred că s-a făcut dreptate, Dumnezeu mai și i-a, nu numai că dă. Un exemplu de luare ar fi Pilda talanților.
Despre iertare :
★Conform Bibliei, ni se cere să iertăm. Efeseni 4:32 declară: "fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, aşa cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos". În mod asemănător, Coloseni 3:13 spune: "Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă are unul pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, iertaţi-vă şi voi".
De asemenea, recomand să intri pe acest link, că se vorbește despre iertare, subiect ce te interesează :
https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/ce-este-iertarea/
Un creștin adevărat ar trebui sa se bucure atunci când trece prin încercări deoarece toate vin de la Satan, iar el jubilează de bucurie când vede un creștin ca suferă. Așa ca rugati-va Lui Dumnezeu sa va transforme in așa fel încât chiar sa simțiți bucurie atunci când mai sunteți încercați.Va spun din experienta.Se poate!
Unde era Dumnezeu cand ma plimbam din spital in spital si imi vedeam apropiatii cum sufera?
Era langa dumneata, aștepta sa -i deschizi inima ca sa poată intra. Odată ce ajunge omul in spital nu problemele prin care trece il face sa sufere ci efectele adverse ale medicamentelor care sunt mau greu de suportat decât încercarea prin care trece. La fel, medicii se bucura când ajung astfel de cazuri la ei pentru ca omul este obiectul muncii lor, nu le pasa de el ci mai degrabă si -l doresc abonat la internări si la farmacie pe viață.
Total de acord, in special chimioterapia.
Ce afirmatii tampite.
Oamenii se duc si sanatosi la spital, ca sa previna boli. Dar probabil tu esti o conspirationista d-aia ce crede ca totul dib jurul ei e gata s-o omoare.
Vai cat puteti fi de ipocriti!
Sunteți medic? Sau farmacist? Doar adevărul supăra omul! Iar adevărul este ca daca te internezi sănătos pentru prevenție sigur o sa devii bolnav, iar daca te internezi bolnav sigur te îmbolnăvești si mai rău asta in cazul in care nu ai murit.Cunosc cazuri care au murit din cauza infecțiilor din spitale si cazuri care au murit din tratament greșit dat de medici.
Eu vad ambele parti, vad si lucrurile bune pe care le are medicina, dar si ca poti sa ajungi rau daca devii dependent de pastile
Karma exista doar ca notiune in religiile orientale. In religia crestina nu exista asa ceva. Daca in perioada vechiului testament Dumnezeu intervenea in viata oamenilor, intr-un fel sau altul, in perioada noului testament Dumnezeu NU MAI INTERVINE, intervine NUMAI daca cineva se roaga la El sa ii dea ceva, iar acel cineva este crestin adevarat. Restul se roaga, dar nu obtin nimic. Eu am mai explicat faptul ca Dumnezeu da rasplata doar slujitorilor Lui nu si celor care slujesc lui satana. Cei care slujesc lui satana primesc rasplata de la satana (Atentie!, nimic bun nu gasesti la satana, iar rasplata o da din ce are nu din ce nu are )
Spuneai ca ai vrea sa ierti dar te retine faptul ca cu asta nu s-a facut dreptate. Daca dreptatea s-ar face aici pe pamant ce ar mai avea Dumnezeu de judecat la judecata de apoi?
Asa cum Dumnezeu, ne-a iertat pe noi de lucruri mult mai grave, si ne-a iertat cu un pret enorm, moartea Domnului Iisus Hristos pe cruce, putem si noi sa iertam oameni care ne-au facut mult mai putin rau. Stai linistit, nu se ating blestemele de copiii lui Dumnezeu, daca v-ati intors la Dumnezeu si i-ati cerut in rugaciune sa va mantuiasca pe baza mortii Lui Hristos, prin har, nu prin fapte. Domnul Iisus are o polda in cazul acesta.
Matei 18 : 21 Atunci, Petru s-a apropiat de El şi I-a zis: „Doamne, de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până* la şapte ori?"
* Luca 17:4;
22 Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci* până la şaptezeci de ori câte şapte.
* Mat 6:14; Marc 11:25; Col 3:13;
23 De aceea, Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat care a vrut să se socotească cu robii săi.
24 A început să facă socoteala şi i-au adus pe unul care îi datora zece mii de talanti (in banii nostri inseamna 6, 221, 880 de dolari ).
25 Fiindcă el n-avea cu ce plăti, stăpânul lui a poruncit să-l* vândă pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui şi tot ce avea, şi să se plătească datoria.
* 2 Imp 4:1; Neem 5:8;
26 Robul s-a aruncat la pământ, i s-a închinat şi a zis: ‘Doamne, mai îngăduie-mă, şi-ţi voi plăti tot.’
27 Stăpânul robului aceluia, făcându-i-se milă de el, i-a dat drumul şi i-a iertat datoria.
28 Robul acela, când a ieşit afară, a întâlnit pe unul din tovarăşii lui de slujbă, care-i era dator o sută de dinari (echivalent a 100 de lei (25 euro)). A pus mâna pe el şi-l strângea de gât, zicând: ‘Plăteşte-mi ce-mi eşti dator.’
29 Tovarăşul lui s-a aruncat la pământ, îl ruga şi zicea: ‘Mai îngăduie-mă, şi-ţi voi plăti.’
30 Dar el n-a vrut, ci s-a dus şi l-a aruncat în temniţă până va plăti datoria.
31 Când au văzut tovarăşii lui cele întâmplate, s-au întristat foarte mult şi s-au dus de au spus stăpânului lor toate cele petrecute.
32 Atunci, stăpânul a chemat la el pe robul acesta şi i-a zis: ‘Rob viclean! Eu ţi-am iertat toată datoria, fiindcă m-ai rugat.
33 Oare nu se cădea să ai şi tu milă de tovarăşul tău, cum am avut eu milă de tine?’
34 Şi stăpânul s-a mâniat şi l-a dat pe mâna chinuitorilor până va plăti tot ce datora.
35 Tot aşa* vă va face şi Tatăl Meu cel ceresc, dacă fiecare din voi nu iartă din toată inima pe fratele său."
Hristos spune foarte clar ca trebuie sa iertam pe altii. Daca nu iertam, acea persoana va avea pe ea o presiune uriasa simtita de neiertarea ta, dar si Dumnezeu va pune o presiune pe tine pana vei ierta, vei fi stresat, nervos, nu vei avea pace, tot trupul tau va simti efectele neiertarii, este ca o otrava care iti curge zi si noapte prin vene. Nu pentru ca asa vrea Dumnezeu, ci pentru ca te incapatanezi sa nu ierti, nu avem nici un drept sa tinem alta persoana in robie, asa cum Tatal ne-a iertat pe noi, si noi trebuie sa iertam pe celalalt. Unele persoane nu vor veni la tine sa iti spuna ''iarta-ma'', tu tot copilul Lui Dumnezeu esti, Dumnezeu te iubeste enorm, dar este intristat ca tu mentii acest duh de neiertare, Dunezeu spune ''sa nu apuna soarele epste mania voastra'' pentru ca el stie ca aceste resentimente, in timp, vor afect sanatatea, emotiile, constiinta, relatiile cu ceilalti. El iti vrea binele, vrea sa traiesti in pace, poate ca cealalta persoana, este robul tau pentru ca nu vrei sa o ierti, dar sa iti spun ceva, pana nu esti gata sa ierti, si tu esti rob, pentru ca nici tu nu o sa mai ai pace. si satan va avea de ce sa se agate, va alimenta aceste lucruri. Iti recomand fierbinte cateva videoclipuri care vorbesc despre neiertare, te rog sa le urmaresti.
Daca ai fost ranit in trecut si iti este greu sa ierti, urmareste primul video, Dumnezeu te va elibera.
https://www.youtube.com/watch?v=CNOBNZGX2js
https://www.youtube.com/watch?v=oLApN4o8IVU
VictorMihail1990 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: