"Si omul este copilul stelelor, fiul universului, semanand cu el, strucutra s-a reprezentand un intreg microcosmos"
Nu din punct de vedere fizic am fost creati dupa imaginea lui Dumnezeu, pentru ca el are corp spiritual, ci manifestam calitatile sale.
Da, el e zeul maimuta. Nu cred ca ai vrea sa-l vezi, ca te-ai speria de el. Stai c-o sa vina crestinii sa-ti spuna ca de fapt intre noi si cimpanezi exista o "prapastie" genetica, ignorand complet faptul ca e specia cea mai indrudita cu oamenii dintre toate care exista pe planeta asta. Dar ca sa fii crestin, trebuie sa ignori adevarul.
Biblia nu se refera la structura genetica sau la altele de genul asta, ci la faptul ca omul e inzestrat cu ratiune si capacitate de decizie. Imi aduc aminte de o poveste. Fiul lui Dan Puric aude la scoala ca omul se trage din maimuta si se duce la taica-su si-l intreaba: Tata, omul se trage din maimuta, sau a fost creat de Dumnezeu. Iar taica-su raspunde: Omul a fost creat de Dumnezeu, dar sunt cativa care se trag din maimuta si pe aia o sa ti-i arat diseara, la spectacol Mi-a placut asta.
Dumnezeu nu poate fi 99% identic cu o maimuta deoarece nu exista.Nu poti compara ceva ce exista cu ceva ce nu exista.