1. Pentru a identifica viata vesnica, in ceruri in locul celei profane si trecatoare
2. Mamicuta ta nu te-ar fi nascut daca nu era Dumnezeu, prin vointa Sa te-ai nascut.
3. Nu stii ca e adevar acolo, insa avem ca dovada lumina de la Ierusalim care pana in prezent coboara pentru Inviere. Musulmanii - nici macar ei care se opun categoric crestinismului si ateii nu au putut gasi explicatia coborarii luminii sfinte, iar preotul care intra acolo este controlat la sange. El pur si simplu se roaga.
Mai avem ca dovada si crucea gasita de Sfanta Elena, crucea pe care era rastignit Iisus. Stim ca este a lui pentru ca facuse o minune, nu imi amintesc exact - vindecase pe cineva sau inviase nu mai stiu...
Da, logic.
Daca se doreste ca omenirea sa devina o civilizatie de gradul 1(macar de gradul 1), trebuie sa se cunoasca informatii referitoare la astronomie. De ce nu s-ar invata inca din scoala asa ceva?
Pai asta -i ciudat, nimeni nu stie de ce, nu se introduce cateva informatii in scoala despre astronomie poate intr-un viitor apropiat sau departat se va face acest lucru sa mai avansam nitel.
Scuza-ma ca-ti zic dar chiar esti prost. Milueste-te tu singur si lasa-ne pe noi in pace sa ne vedem de viata.
In primul rand sunt fata (stiu, e greu de citit numele in intregime). In al doilea rand, eu aici imi dau cu parerea si am acest drept. Proasta as fi daca mi-ar pasa de vorbele unui magar cu o exprimare ce denota inteligenta unui gibon. Multumesc de comentariu si apropo nu te-am pus eu sa citesti mesajele mele si, cu atat mai putin sa te "ofensez"
La scoala ar trebui sa se predea, din perspectiva mea : 4 ore de religie, 5 ore de limba romana, 11 ore de biologie, 14 ore de matematica, 12 ore de fizica, 20 ore de chimie si 7 ore de genetica si eventual 2 ore de sport. Optional: 3 ore astronomie, 1 ora istorie, 1 ora geografie, si restul... "de forma"
Nu mai tin bine minte, dar parca era vb de magneziu uscat si dat pe ata in momentul in care este aprins cu focul sau sa zicem atins de o descarcare electrica odata aprins arde ca o flacara alba foarte luminoasa si este greu de stins find capabil sa arda la interactiunea cu azotul si dioxidul de carbon, in fine oricum se va dezlega si acest mister cu focul care coboara din cer /cum sa demonstrat si cu lacrimile care curgeau din icoana
Dragos38... nivelul cunostintelor unui student roman este egal cu cel al studentilor straini. Stiai ca ROmania este singurul stat din Europa avand cei mai numerosi absolventi de studii superioare? Strainilor le merge bine datorita romanilor ce se afla-n acele tari. Doar nu crezi ca un scandinav e mai destept decat un roman? Pana si ei adora facultatile noastre. ROmania are doar multi analfabeti, recunosc, DARRR asta nu inseamna ca materia predata in alte state este diferita sau superioara. NU este aceeasi.
Daca zici tu... mda, nu mai pierd vremea pe acest topic pentru ca se pare ca unii, nu dam nume, nu au habar de exprimarea libera a opiniei si de asemenea ar trebui sa isi spele putin gura cu sapun. Multumesc pentru tot ce mi-ai zis, cu unele lucruri sunt de acord, cu altele nu. Este un obiect interesant, dar nu as putea aprofunda intr-un mod exagerat. Am obiecte care mi-ar folosi mai mult si raman la ideea ca religia nu ar trebui totusi scoasa.
Multumesc, dar nu sunt aici ca sa fiu apreciata sau ca sa construiesc o liga impotriva lui "ErrorFound". Din partea mea poate fi si proaspat iesit de pe bancile a 5 facultati, acesti oameni nu ma impresioneaza.
Da, sunt la mate-info intensiv, adica mate m1. Consider ca exista si alti oameni care poate meritau si nu au reusit, asa ca voi profita la maxim de sansa.
De o infinitate de ori mai interesanta Dar da, asta e tragedia invatamantului romanesc. Astronomia e cea mai importanta, si la noi nu e invata deloc. Si nu se invata tocmai pentru faptul ca ea contrazice religia cel mai mult.
Romania singurul stat cu cei mai multi absolventi de studi superioare de acord cu tine /insa majoritatea absolventiilor dupa ce termina facultatea ajung fie vanzatori prin magazine, soferi, someri altii pleaca prin strainatate facand foame pe acolo. doar un nr.mic de absolventi reusesc sa-si gaseasca de servici in tara iar altii aleg calea emigrarii in S.U.A. o cunostinta de-a mea a terminat E.F.S. specializare tenis de camp a plecat in S.U.A. si este antrenor de tenis dar majoritatea sunt culegatori de capsuni ori lucreza in constructii
de ce? iti spun eu de ce avem cei mai multi absolventi de studii superioare deoarece in momentul de fata studentii se scot pe banda rulanta majoritatrea dupa ce termina raman in somaj pt.ca nu se pricep.in domeniul respectiv
Nu poti compara merele cu perele, ambele fructe sunt gustoase in felul lor.
Desigur, daca prin religie intelegi ceea ce se preda actualmente in scoli, prefer astronomia.
Iti comentez la acest raspuns, intrucat l-am vizualizat dupa profilul tau.
Pai da, multumesc ca-mi dai dreptate in legatura cu cei mai multi etc.
Priveste partea buna a lucrurilor: nu sunt considerati prosti daca au terminat o facultate. Dar, imi pun nadejdea intr-o speranta ca va (re)veni si primavara in Romania unde locurile de munca vor fi deschise din nou, unde salariile vor creste, unde stiinta deja a atins granitele cele mai mari, se vor cauta locuri la companii multinationale, vor exista mai multe lucruri la birou, curand se vor redeschide cladiri pentru finantarea cercetarilor si in Romania. DIn perspectiva mea, asa ar arata primvara - asa ar arata raza mea de speranta.
Crisis întreabă: