Nu. Esti crestin ortodox sau esti de alta confesiune religioasa? Nu stiu altii, dar la mine, atat la scoala cat si la liceu am avut acelasi preot la religie si nu as da religia pentru nimic Toate chestiile alea, mai ales daca ai citit Biblia sunt extrem de interesante!
Sunt crestin ortodox, dar d dupa parerea mea nu conteaza religia, eu nu zic sa se scoata religia, dar la nivel de liceu ar trebui sa devina obtionala, si sa se introduca astronomia din nou pt.ca sunt convinsa ca sunt destui romani care ar dori sa studieze astronomia
In cazul asta poate deveni astronomia un obiect optional
Da, dar la licee de profil eu zic ca astronomia sa devina obligatorie iar religia obtionala, caci si asa religia sa introdus lla ciclul primar, gimnazial, liceal, macar la liceu sa devina obtionala
La licee de profil, da. Dar la filologie, bilingv, sau geografie-istorie sa fie obligatoriu religie!
Daca la astfel de licee religia este obligatorie, atunci la teologie ce se mai face?
Pai la scoala se preda ortodoxism sau crestinism, sau religie?
Psaltica, IBU, Liniara, Dogmatica si altele care acum nu mi le mai amintesc
Religie, respectiv studiul religiilor crestine/catolice in scoli (RELÍGIE, religii, s. f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion. )
Pe langa orele de religie ar fi bine sa studiem si Astronomia, dar religia e pe primul loc, urmata de limba si literatura Romana si de matematica.
Buna intrebare, de ce sa nu se studieze amandoua, insa nu cred ca se va intampla pt.ca nu se prea potrivesc nu se inghit una cu alta (religia +astronomie )
Da, dar mergeu totusi ca sunt chestii inportante. Se putea face un compromis.
Or fi importante, dar profesoriilor de religie nu cred ca le-ar conveni, in general astronomia contrazice religia.
Nu. Esti crestin ortodox sau esti de alta confesiune religioasa? Nu stiu altii, dar la mine, atat la scoala cat si la liceu am avut acelasi preot la religie si nu as da religia pentru nimic happy Toate chestiile alea, mai ales daca ai citit Biblia sunt extrem de interesante!
Da. Cat despre religie, nu e religie. E crestinism-ortododxie. Sa ne predea istoria religiilor, daca tot vor religie in scoli.
Categoric! Studierea acelei materii este mult mai importanta in prezent decat religia. Cu religia ramai cu mantuirea sufleteasca, pe cand cu astronomia iti poti asigura un mod de trai.
Ma bucur ca ti-ai dat seama,
Nu fii imorala!
Nu visa la bogatii, lucruri materiale, caci pe acestea intr-o buna zi le vei pierde, toate au un sfarsit.
Dar ce este in interiorul tau nimeni nu ti le poate lua.
Asigurati viitorul prin intelepciune practica!
Cu intelepciunea practica mori de foame in Romania Educatia morala sa poate realiza in familie, biserica etc. Nu este necesara studierea religiei in scoala. De ce? Pentru ca atunci cand termini o scoala, ai nevoie de un loc de munca, nu de cunoasterea legilor sfinte. Pe acelea le utilizezi in cotidianul tau, pentru a putea fi un om mai bun si a respecta limitele morale. Religia poate foarte usor sa fie o materie optionala sau una la care sa nu se puna note.
Multi probabil se gandesc la faptul ca daca sunt impotriva studierii religiei in scoala, comit un mare pacat. Dar nu e asa. In primul rand, omul cand termina scoala are nevoie de un loc de munca, nu de practicarea legilor sfinte, pentru ca nu toti putem fi preoti. De fapt, Romania e plina de preoti. Concluzie? In cazul in care doresti ca al tau copil sa invete religie, il duci la biserica si ii faci educatie morala in familie (vorbesc la modul general). Simplu!
Oh, nu incepe si tu. Esti materialista si asta se vede din primul cuvant scris.
Uita-te la creaturile cerului. Si totusi ele au ce manca, asa ca nu va faceti griji ce-o sa mancati, si ce va fi de azi pe maine. Oare nu sunt oamenii mai importanti decat aceste creaturi?
Pune-ti increderea in Dumnezeu!
Prin studierea religiei, acumulezi cunostinte despre Dumnezeu, si cu privire la scopul sau in ceeea ce vizeaza omenirea, asta te face un bun crestin. Sunt de acord cu tine, ca in Romania la tipica ora de religie nu prea ai opinii, caci asa sunt profesorii.Dar si singur poti acumula cunostinte.Studiind Biblia.
E strict decizia ta!
Si daca incerci niste replici de "mare valoare", mai bine abtine-te.
Decizia de a studia Biblia apartine fiecaruia in parte si nu ma consider materialista, ci mai degraba realista. Daca astepti sa-ti cada din cer de la Dumnezeu, imi pare rau, dar vei ramane asteptand mult si bine. Credinta este o nevoie a fiecarui om, pentru ca fara ea nu ar exista speranta. Pana si un ateu are ceva care il inspira in care crede.
De asemenea, imi pare tare rau sa te dezamagesc, dar daca studiind in amanunt Biblia si avand suficiente cunostinte despre religia, te face sa ai impresia ca esti un bun crestin, te inseli. E de ajuns sa CREZI si sa ii respecti legile. Sa ai cunostinte despre El, nu te ajuta in societatea contemporana. Cand te angajezi, nu te intreaba nimeni ce s-a intamplat in Noul si Vechiul Testament. Important e sa-L porti in suflet!
P.S. Nu compara creaturile cerului cu omul. Exista diferente imense intre aceste doua specii.
Tu interpretezi literal, era un limbaj simbolic mai exact, cel cu creaturile si oamenii, un pasaj din Biblie, ce te duce cu gandu spre asta, ma rog.
Asta nu inseamna ca acumuland cunostinte despre Dumnezeu devi un "nimeni", un analfabet.
Dar tu, nu-i pune pe altii pe primul loc, "ca n-o sa te intrebe nimeni ce s-a intamplat in noul testament", oamenii sunt ca frunza in vant, azi sunt, maine nu sunt. Atata timp cat traiesti trebuie sa exerciti credinta in Dumnezeu, pe mine nu ma intereseaza cum sunt aranjate planetele, cate sunt la numar etc.Dar totusi, stiu aceste lucruri, si ce mare satisfactie o sa am?
Insa draguta, daca cunosti invataturile esentiale ale Bibliei, si ignori tot ce spun ateii, cum ca "Iisus a savarsit crime cand a fost pe Pamant/ nu a facut nicio minune/ s-a culcat cu o femeie etc." o sa observi ca tot ce scrie in acea carte plina cu "povesti", considerata de multi o "mare iluzie", S-A IMPLINIT.
Toate profetiile, scrise in cartea asta, s-au implinit. Chiar si profetii stiintifice/istorice/ precum si cele din zilele noastre.
Mai trebuie sa se implineasca o singura profetie, si anume:ARMAGHEDONUL, sau sfarsitul lumii.Biblia spune ca "Tu, eu, generatia asta, va apuca sfarsitul", prin urmare noi traim zilele din urma.
Deci poti observa, ca acest Dumnezeu este sincer si iubeste dreptatea. Cum iti dai seama? Pentru ca tot ce scrie in unica "poveste", ce ofera detalii despre existenta Sa, s-au implinit.
Priveste in jur, daca nu ma crezi pe mine, si-o sa te convingi si singura, cand suferinta atinge apogeul, de asemenea si durerea, privesti cum cei dragi iti mor in fata ochilor. Ma intreb, de ce stiinta nu intervine in cazul asta. De ce? Iti spun eu de ce, pentru ca nu se poate. Acest "lucru" poate fi inlaturat doar de Dumnezeu, degeaba se agita impotrivitorii.
Asta e, fiecare cu parerea lui, eu n-am vrut sa spun, ca tu nu mai trebuie sa faci nimic, doar sa citesti Biblia, si sa te inchini, etc.Nu! Sa fii om drept, cinstit, sa ai calitati care-i plac lui Dumnezeu, mult nu mai este, si pe urma vom da socoteala, pentru tot ce am facut in aceasta viata.Chiar si pentru fiecare cuvant, sau gand.
Sa ai o zi frumoasa in continuare!
In primul rand, in Crez se zice ca Dumnezeu va veni sa critice vii si mortii. A fost tradus din limba greaca si asta e varianta corecta iar intre a judeca si a critica e diferenta de la cer la pamant In al doilea rand, nu este ARMAGHEDONUL, ci APOCALIPSA. In al treilea rand, nu sunt de acord prin faptul ca daca gandesti ceva anume, asta inseamna ca ai savarsit un pacat enorm. Da, de la gand la cuvant, respectiv actiune e cale lunga, dar se poate ca si constiinta la randul ei sa intervina si sa nu savarsesti ceea ce ai gandit. Religia este nimic altceva decat educatie morala, dar nu crezi totusi ca de la un anumit nivel de varsta/clasa, ar trebui scoasa din programa? La liceu, de exemplu, e tarziu pentru orice fel de schimbare.
Mai gandeste-te la ceva, de ce crezi ca moare din ce in ce mai multa lume? De ce apar tot felul de virusuri? De ce se raspandesc? Nu ti se pare ca cineva vrea sa mai "curete" din populatia Planetei? De ce exista totusi moarte? Daca am fi nemuritori ar exista vreodata reproducere? Ti-ai pus vreodata intrebarile astea? Nu crezi ca unele lucruri din Biblie sunt cam inexacte? Nu spun ca nu cred, dar oamenii prin intermediul religiei pe parcursul istoriei, au incercat si vor incerca sa influenteze lumea. Uita-te in Romania! Mergi la biserica si esti nevoit sa platesti lumanarile, botezul, inmormantarea. La noi religia este o afacere.
Ai dreptate, in ceea ce ai spus cu privire la religie, biserica, si ca e vorba de o afacere.Eu nu ma incred in biserica, sau preoti. Ma ghidez doar dupa ce mentioneaza biblia, pe plan spiritual.
"In primul rand, in Crez se zice ca Dumnezeu va veni sa critice vii si mortii", acest "crez", sau o simpla rugaciune, are o istorie destul de veche si controversata, incepand cu primul conciliu ecumenic din 381, a fost definitivat crezul si dogmele, precum si anumite erezii sau invataturi gresite, prin urmare nu au nuicio legatura cu Biblia.
"In al doilea rand, nu este ARMAGHEDONUL, ci APOCALIPSA". Apocalispa, este o carte a Biblei, sau revelatia cum se mai numeste. Armaghedonul inseamna sfarsitul lumii, e total corect, in apocalipsa, vei gasi acest termen.
Eu sunt convins, ca profesorii, nu te vor invata niciodata ceea ce ar trebui sa stii de fapt, cu privire la Dumnezeu, si in ceea ce priveste scopul Sau.
Nu te contrazic, mai bine astronomia decat plictiseala de la religie.
Dar odata, ce studiezi Biblia in profunzime, cu niste oameni, care respecta in totalitate legile Bibliei, altfel tratezi situatia.
Si ai spus ceva de suferinta, si virusuri. Noi, oamenirea am mostenit un pacat foarte grav. DE unde l-am mostenit? De la primii oameni:Adam si Eva, ei au fost primii oameni "PERFECTI", insa nu au ascultat de legile lui Dumnezeu si au pacatuit, astfel acest pacat s-a transmis descendentilor lor. Precum si moartea si suferinta.
Multi spun ca : "De ce Dumnezeu nu vine o data, pe Pamant, si de ce mor atatia oameni din cauza Lui?".
Raspunsul este foarte simplu, daca ai putina logica. Dumnezeu, permite suferinta, dar nu el o cauzeaza...Noi, avem o viata, si viata aceasta ne este data cu imprumut, daca nu respectam deciziile, si legile Lui Dumnezeu. Observi, ca traiesti 70-80 de ani, ca de la 70 de ani e doar chin, si mori. Mori, pentru ce? Pentru stiinta, pentru bani? O sa ai pe viitor o satisfactie?
Dumnezeu spune "Cine-si va lasa lucrurile, familia pentru mine, va primi inzecit inapoi". Cand vine vorba de Dumnezeu, familia nu este la fel de importanta, Dumnezeu trebuie pus pe primul loc.
Daca nu ai observat inca, lumea din prezent este condusa de un dumnezeu, caci de asta se explica atata suferinta si durere. Acest dumnezeu, nu este nimeni decat satan diavolul. De fapt, este mai mult un test, sa vada Dumnezeu ce "Copiii" fideli are.
Cand Dumnezeu va termina cu satan, atunci ne putem bucura in pace si armonie de viata vesnica. Asta, bineinteles, daca am facut voia lui Dumnezeu, si am ramas neclintiti in fata Lui.
Poti interpreta acest mesaj in cate moduri doresti, dar te rog, in limita bunului-simt!
Vreau sa te corectez un pic cu privire la ateii care au zis ca ''nu a savarsit nici o minune'', acest pasaj a fost extras din evanghelia dupa Toma care se afla la Muzeul national din Cairo acolo se afla 39 de evanghelii necanonizate Evanghelia dupa Maria Magdalena, Bartolomeu, Iuda, Matei e.t.c.astia sunt ateii care au spus chestea asta. daca veiavea prilejul sa mergi vreodata in Egipt ti-as recomanda sa faci si o excursie la Muzeul national din Cairo ''bine inteles'' daca te vor lasa sa te uiti la ele expuse in vitrina daca nu asta e partea doua, cu privire la viata vesnica ' de ce nu exista pe acest pamant n-are cum sa existe din moment ce corpul nostru material moare si nu datorita legendelor cu Adam si Eva ci pentru ca el asa a fost programat sa traiasca o anumita perioada de tmp sa zicem 100 de anio dar oamenii nu traiaesc nici atat datorita vicilor. in organismul uman exista gene ale batranetii care odata activate organismul incepe sa imbatraneasca dar prin autosugestie pozitiva prin practicarea ex.fizice ne putem prelungi viata atiangand varsta de 100 de ani altii au trait si pana la 120 de ani dupa moarte corpul energetic care ramane dupa ce moare cel material pleaca spre alte lumi mai bune mai naspa depinde de fapte dupa ''fapta si rasplata''
Crisis întreabă: