Fanaticii religiosi se conduc dupa motto ul "Crede si nu cerceta" asa ca nu vei reusi niciodata sa le explici nimic
Părinții mi-au dat libertate, nu mi-au planificat fiecare detaliu al vieții, cum fac alți părinți.Asta probabil pentru că sunt foarte ocupați.Aşa am ajuns cu timpul să studiez ceea ce mă înconjoară, să îmi formez o impresie proprie despre orice.Cât despre şcoală, am avut medii mari la toate materiile, dar cu profesoara noastră de matematică e cam greu să o înțelegi.Eu sunt fana fizicii, a biologiei şi a chimiei, deci am învățat să gândesc rațional şi să diferențiez realitatea de basm .
Mi se mai intampla si mie. Cand lumea afla ca sunt ateu primesc replici de genu': "Cum sa nu crezi in Dumnezeu? El ne tine pe pamantu' asta" sau "Am impresia ca tu nu esti pamantean...".
Parintii stiu ca-s ateu dar nu prea le pasa. Colegii nu stiu nimic, in afara de doi care sunt si ei atei.
Si cati din astia ai intalnit? nu ai nici un motiv sa minti fiindca tu nu vei fi pedepsita de nimeni. deci cati crestini au sarit la bataie la tine?
Am zis, citez: '' care daca iti impui punctul de vedere se simt ofensati si mai ca ar sari la bataie pentru a-si apara dumnezeul.'' Nu ma intelege gresit, nu am zis ca sar la bataie, am zis ''mai ca ar sari la bataie''. Adica se enerveaza asa dintr-un nimic, cum s-ar spune...
Si ca sa iti raspund si la intrebare: Nu am intalnit nici un crestin care sa sara la bataie pentru acest fapt. Dar na... Vorba vine.
Alino? voi ateii poate nici in fund nu va doare ce va iese din gura.dar la noi la crestini asta spurca pe om.fiindca ce intra pe gura, merge la hazna.dar ce iese din gura vine din inima deci daca ai minte si gura.ai mare grija ce scoti din ele fiindca vorbele rostite ori scrise au efect.batul de chibrit, e mic.dar ai vazut ce foc mare aprinde? si limba omului in gura e mica.dar se invarte precum un titirez.si ce scandaluri starneste? deci nu mai spune VORBA vine, ca nu vine singura.iar daca vorbim sa vorbim ce se cuvine nu aiurea asa fara sa tinem cont daca vorba alina.ori loveste.
Ai dreptate, aici se pare ca a fost geseala mea, deci scuzele mele. Pe viitor voi incerca sa imi aleg mai bine cuvintele. Eh...Omul nu este perfect pana la urma. Din greseli se invata.
''Daca ai cunoastere nu vb despre ea cu altii, deoarece te vor crede nebuna Nici cu cei care fac parte din grupul tau nu tr sa vb despre ceea ce sti, deoarece vor fi gelosi pe cunoasterea ta''
Asa sunt toti crestinii, porti o discutie cu ei in care iti dau ei diferite argumente pe care ei le cred iar atimco cand tu (ateul/ateea) spui ceva cu sens si i-ai dat gata incep sa te jigneasca si sa te injure, spunand ca discutia s-a incheiat. Aveam discutii din astea cu un prieten foarte bun si tot timpul cand ziceam ceva la care nu mai avea raspuns zicea ceva de genul: "Lasa ca vorbim altadata despre asta" odata mi-a zis "De ce te iei de mine ca nu sunt documentat" (sau ceva asemanator). Mi s-a parut ciudat faptul ca el care merge la biserica in fiecare duminica si la fiecare sarbatoare nu e documentat. Nu mergi undeva sa te inchini unei zeitati daca nu stii nimic despre acea zeitate. Degeaba te duci si te rogi daca nu ai argumente pe care tu sa le crezi si cu care sa iti sustii credita si existenta divinitatii.
Sfatul meu e ca atunci cand incepi sa vorbesti cu cineva despre asta sa stabilesti niste reguli pe care amundoi sa le respectati. De exemplu: Zici tu ceva, eu tac si la sfarsit iti spun parerea mea despre ce ai zis, daca se intampla sa nu ma crezi, iti aduc argumente, dovezi ca s-a intamplat si dezbatem, calm si frumos.
Sper ca te-am ajutat.
Bafta
Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea si in Biblie, Dumnezeu nu obliga pe nimeni ca sa creada in El.Iar daca Dumnezeu nu obliga, nici noi nu avem acest drept.Un crestin adevarat, respecta dreptul la opinie al celor din jur.
Draga mea, vrei sa zici ca esti atee, nu ateista! Cat despre controversele astea, nu vor avea niciodata sfarsit, cum un crestin nu iti poate dovedi tie ca Dumnezeu exista nici tu nu il poti convinge ca suntem singuri in Univers. Fiecare crede in ce vrea, cum vrea si asta e viata. Un crestin care se ia de un ateu incearca sa il aduca pe drumul cel bun (fie ca e bun fie ca nu), insa metoda folosita e una cam agresiva, ce nu i se potriveste unui crestin adevarat.
Sunt curioasa ce ti-ar zice psihologul, pentru ca in anul 2 invata o materie ce se numeste Psihologia Religiilor, care spune ca toti oamenii religiosi au un IQ mai mic decat ateii sau agnosticii, sunt mai influentabili, mai predispusi bolilor psihice si au creierul cam spalat, sa-i zicem. De asemenea mai spune acolo ca religia este doar o arma de manipulare a omului, arma ce o poate folosi si psihologul pe omul religios cand vrea sa obtina rezultate maxime.
Sa iti raspund si la intrebarea cine e mai nebun....nebun e cel care se avanta in certuri ce nu au sfarsit, nebun e cel care incearca sa convinga morile de vant ca cerul e roz.
Eiii nu e o greseala atat de mare, pe care sa nu o fi facut oricare dintre noi.si apoi vorba romanului are doua intelesuri ca nu tii niciodata ce vrea sa spuna.sanatate.dar in biblie scrie; vorba voastra sa fie DA pentru da, si NU pentru nu.ce vine in plus, trebuie avut grija.
Buna, a fii ateu din punctul meu de vedere inseamna a nu crede in nici o divinitate. Eu merg pe ''Daca nu vad sau nu exista dovezi concrete, nu exista.'' Nu stiu daca m-am exprimat foarte explicit, dar sper ca s-a inteles unde bat.
Multumesc pentru corectare. Sincer eu chiar credeam ca e ''ateista'', dar daca stau sa ma gandesc mai bine, ai dreptate. Si la chestia cu psihologul..chiar ma gandeam la ceea ce spuneai si tu. Si in ultima parte ai foarte mare dreptate si imi pare chiar rau ca nu m-am gandit si eu. Pana la urma...cel mai destept cedeaza, nu?
Tu ești idioată, nu ateistă.Hai să ne plăngem fiecare cănd suntem contraziși.Toți intelectualii apăreți pe internet. Ține părerea despre existența/inexistența unei zeități pentru tine.
Azi am avut religie si profesoara de religie ne-a explicat diferite motive si a adus si cateva argumente cum ca Dumnezeu exista. Subtil dar toate alea le-a explicat ca sa ma aduca pe ''calea cea buna''. Si eu zambeam si dadeam aprobator din cap pentru ca o respect, stiu ca este o femeie buna la suflet. Totusi m-a deranjat ca vrea sa ma aduca de partea crestinismului intr-un mod subtil.
Cum ziceam si in niste posturi anterioare, unii crestini sunt doar cu numele. Prefer sa nu mai vorbesc despre subiectul ''religie'' cu alti crestini pentru ca nu ma pot abtine si ma enervez cand vad ce ingamfati sunt unii. Mi-ai ridicat totusi moralul si apreciez asta. Multumesc!
Imi pare rau daca te-am jignit cu ceva. Nu intentionam asta. Totusi...hai sa respectam TPU si sa nu folosim cuvinte jignitoare. Uite...tu nu ma cunosti pe mine si nici eu pe tine si as zice sa nu aruncam vorbe in vant fara sa fim cunoscatori in cauza. Apreciez efortul pe care l-ai facut pentru a raspunde si chiar iti dau dreptate intr-un fel, e vina mea ca am ajuns din curiozitate pe aici si ca am vrut sa impartasesc idei cu altii. Bine punctat cu ''Tine parerea despre existenta/inexistenta unei zeitati pentru tine.'' Iti dau dreptate si aici, nu am cum sa te contrazic, ar fi trebuit sa nu postez. Inca o data iti multumesc pentru efortul de a bate la tastatura pentru a-mi raspunde.
Si ateii care procedeaza ca fanaticii religiosi sunt cu carul, nu prea departe, ii gasesti chiar si aici pe TPU. Cum dai un raspuns la o intrebare din categoria "Religie" si afirmi ceva pro divinitate cum sar si insulta, contrazic. Si daca ai sa stai sa vizualizezi voturile unui astfel de raspuns pro divinitate ai sa observi ca toate sunt bifate cu "eronat" sau "nefolositor" intr-un mod prostesc, chiar si raspunsuri gen "fii mai explicit ca nu inteleg". Asta demonstreaza rautate, rautate provenita din inversunarea cu care isi sustin ateismul. Parca inversunatii sunt unii si aceeasi cu fanaticii, nu? Probabil in scurt timp si raspunsul acesta al meu va primi cateva voturi negative, nici nu ma astept la altceva avand in vedere la cati fanatici ai ateismului sunt pe acest site si ma abtin cu greu sa dau nume.
Asta e opinia ta si o respect. Din cate am citit am inteles ca respecti opinia celorlalti, alegi sa nu iti impui punctul de vedere(ceea ce inseamna ca nu doresti sa incalci liberul albiyru al nimanui, esti pacifista-ce sa zic sunt legi divine pe care tu nu le incalci ba mai mult sin cate vad vrei sa traiesti in armonie cu toti. Fanaticii religiosi pot di recunoscut usor prin modul lor abuziv de a te convinge, constrange de le lua drumul(oamenii acestia trebuiesc intelesi, din frica de dumnezeu ei inteleg putin cam gresit unele intelegeri, din frici le redau la fel etc.)cel mai bine este sa eviti astfel de discutii, fecare avem percepti diferite asupra realitatii si de aceea e bine sa nu judecam, sa nu constrangem ci mai degraba sa fim toleranti, intelegatori si sa ne vedem de drumul noatru. Nu trebuie sa demonstram nimanui cat suntem noi de extraordinari, plini de inteligenta si ca lumea e la degetul nostru mic. Fii tu mai inteleapta cu 5 secunde(spunea cineva).
In general sunt pacifista, las de la mine. Bineinteles exista si exceptii cand ma aprind prea repede. Eu ma ghidez in viata dupa anumite ''legi'' daca se pot numi asa.
1.Fiecare om e frumos in felul lui si trebuie acceptat.
2.Nu impune reguli nimanui, pentru ca acolo se sfarseste si libertatea ta.
3.Toti suntem un intreg si daca arunc cu pietre in cineva, arunc in mine.
4.Traieste in prezent, este singurul adevar viu, trecutul e mort, iar pentru viitor nu are rost sa ne ingrijoram.
5.Nu le fa altora ce nu ti-ai face tie.
6.Nimic nu-mi poate face rau, totul e construit pentru mine si inspre binele meu.
7. Oamenii ar trebui sa-si dea seama ca pot ajunge oriunde cu putina munca, succesul vine dupa munca, transpiratie si rezistenta.
8.Sa nu ai frica de nimeni, viata e o joaca.
9. Daca gresesti in viata, sa nu-ti para rau, toti invatam din greseli.
10.Nu fii ceea ce nu esti.
Ciudat, astea sunt ca un fel de 10 porunci adaptate la normele mele de viata. Deabea acum am observat.
frato întreabă: