Pentru ca stiinta, prin raspunsurile ei, neaga toate povestile din toate cartile "sfinte", care oricat de metaforic ar fi fost scrise, cu putina logica le dovedesti necunoasterea, ori religiile nu pot accepta ca dumnezeu, oricare ar fi el, nu stia ce si cum cu lumea cand le-a soptit unor schizofrenici ce sa scrie.
Religia sustine ca lucreaza cu adevaruri revelate de zei, deci cu adevaruri imuabile.
Stiinta lucreaza cu adevaruri perfectibile.
Asta e si motivul pentru care una sta la baza progresului, iar cealalta tine totul pe loc.
Inca nu ai aflat din istorie ca daca nu era crestinismul te aflai inca in epoca de piatra? Mai studiaza copile.
Intr-o lume in care necrestinii erau torturati si considerati oameni de nimic, nu e de mirare ca toti cei educati erau crestini, sau teisti. Daca iti pui putin mintea la treaba, ai gasi raspunsul corect, pe care ti-l spun eu, sa nu obosesti. Lucrurile care exista, exista, asa ca daca nu le vede Gigel, le vede maine Fănel, sau poimaine Goguţ, asa ca stai relax, cu sau fara crestinism, tot nu eram in epoca de piatra, dar datorita lui nu suntem departe de ea.
Biblia este exactă din punct de vedere ştiinţific. Ea conţine informaţii care depăşeau cu mult cunoştinţele oamenilor din perioada în care a fost scrisă. De exemplu, cartea Leviticul conţine legi date anticului Israel cu privire la carantină şi igienă, noţiuni care nu le erau cunoscute popoarelor din jur. În plus, într-o epocă în care circulau idei greşite referitoare la forma pământului, Biblia vorbea despre cercul, sau sfera, pământului (Isaia 40:22). Biblia spune cu exactitate că pământul este ‘suspendat pe nimic’ (Iov 26:7). Desigur, Biblia nu este un manual de ştiinţă, dar este exactă când menţionează chestiuni ştiinţifice
De unde ati iesit, fratilor?! Esti la fel de incoerent ca Ateistu, dar o faci pe desteptul...
De acord, totul trebuie sa fie explicabil. Iar cat priveste religia, adevarat, ea pune piedici ratiunii, o conditioneaza(cu mizerii/prejudecati).
Dar bineinteles, cei virusati, nu vor putea intelege asta, ei mereu vor ironiza tot ce contravine slabiciunilor lor(fiind certati cu ratiunea... cel putin in cazul asta).
Ce sa zic: nimic nou sub soare...
Stii ca povestea asta s-a mai discutat de alte zeci de mii de ori, chiar aici pe TPU? Sau tu ce vrei sa dovedesti? Ca esti diferit de majoritate si gandesti "stiintific"? Chiar nu inteleg genul asta de intrebari...
Nici eu nu sunt "fan" al religiei dar cand vad genul asta de atei(exemplu tu si foarte multi altii) sunt dezgustat total si ma scarbeste si mai mult faptul ca si eu fac parte din aceasta categorie(ateism).
Dar genurile de religiosi nu te dezgusta?
"Sunt ateu deoarece cred ca totul absolut totul poate fi explicat de stiinta, religia mereu a fost impotriva stiintei si modernizarii, de ce? "
Nu e impotriva stiintei, dar religia a fost mereu mai reticenta la a accepta postulatele stiintifice, deoarece ei au traditiile si clasifica realitatea prin perceptele lor, deci ca atare ei nu vor ca traditia sa dispara, deoarece o considera 100% adevarat.
"Tu ce crezi?"
Eu cred...nimic.
Dar daca ti s-a spus ca din tarana esti si in tarana vei merge? cu ce ai fost mintit? ori ca din pulberea pamantului ai fost creat si tot in aceleasi elemente te vei desface? este asta o minciuna? atunci care dintre noi este in adevar? Da cum ai defini tu prostia? dupa mintea ta? ca eu dupa postare te cred nu prost; ci exagerat de prost? ia uimeste-ma?
Multi ca tine si cu un IQ foarte mic pleaca de la premiza aceasta si inlatura din start mersul la Biserica ca sa nu fim manipulati, prosteste mod de a gandi.
Stiinta nu prea poate explica parapsihologia pe cand religia are explicatii bine stabilite, care nu se schimba.
Uitat`e in jurul tau si documenteazate fiecare particica cum si de ce e totul asa perfect... si o sa-ti dea de gandit un pic...