Tu te bazezi pe faptul că majoritatea crede-n într-un zeu, lucru irelevant. Faptul că majoritatea consideră ceva corect, nu înseamnă că este aşa. Ca un exemplu, înainte oamenii afirmau că pământul e plat, şi din câte ştim pământul nu-i tocmai plat. Deci nu este o dovadă admisibilă.
Şi oricum, care-i întrebarea?
De asta evoluam, si cercetam.Un lucru a ramas neschimbat Credinta in Dumnezeu! si in Isus Cristos!
Chiar crezi că a rămas neschimbat? Înainte oamenii erau mai credincioşi, aveau acea frică faţă de supranatural despre care li se spune persoanelor religioase că trebuie să aibă şi azi. Acum lumea e mai sceptică, numărul de atei, agostici, deişti şi oamenii 'fără religie' e în creştere, iar mulţi sunt creştini(sau de oricare altă religie) doar cu numele.
De unde stii ca universul este infinit? Oricum credinta in cativa ani va disparea si ateismul va domina pentru ca majoritatea incep sa gandeasca.
Religia şi ştiinţa nu se exclud, ci se completează
Ce am scris eu mai sus? Ce ai raspuns tu?
Stiinta este departe, foarte departe de a ajunge la capatul lumii. Nu neg stiinta(stiinta vine tot de la Dumnezeu). Insa stiinta nu poate face nimic fara Dumnezeu! Si in cele din urma toate intrebarile ne vor duce la Dumnezeu!
Din povestea ta care mi-ai zis-o, intr-adevar poti crede in Dumnezeu, insa te asigur ca nu Dumnezeu te-a ajutat sa treci peste depresia ta, te-ai ajutat tu singur, poate un timp te-au ajutat pastilele, si faptul ca ai inceput sa revii la normal te-a refacut. Tu ai o plasa pusa peste ochi, datorita religiei. Scapa de acea plasa pana nu este prea tarziu si vezi lumea asa cum este ea!
Intrebarea era.De ce oamenii Domina Pamantul? De ce am avut "noi norocul asta"?
Pentru ca asa ne-a permis evolutia, la fel de bine putea sa fie orice alta specie. E ca si cum te-as intreba eu pe tine: De ce am avut eu norocul sa ma nasc cu 2 maini si nu cu una ca un ciung? Acestea sunt intrebari retorice.
O explicatie nula. Asta nu e explicatie. Ne-am nascut muult superiori animalelor. Ai citit tot ce am scris mai sus?
Nu ne-am nascut superiori animalelor, ne-am nascut si noi ca niste animale. Cu timpul am evoluat, am inceput sa construim case, mai tarziu masinarii, si am ajuns pana astazi, am inceput sa constientizam anumite lucruri (citeste o intrebare de-a mea sa vezi cate tipuri de oameni au fost). And btw, nu noi dominam pamantul, ci insectele, noi traim acum in era insectelor.
Oare ma uit la mine ca sunt OM? Ca domin pamantaul?
Ca ceva major ma diferentiaza de animale?
Ceea ce ne diferentiaza pe noi de restul animalelor este faptul ca avem ratiune. Tu inloc sa depinzi de acea ratiune, depinzi de ceva imaginar. If one man has an imaginary friend, he is called nuts. If everyone has the same imaginary friend, it is called religion.
"Cei care vorbesc atat de dezgustator ca sa-si nege Creatorul vor actiona dezgustator atunci cand vine randul lor."
"Oamenii din lume sunt apti pentru a spune "sunteti o multime de bigoti, credeti ca toata lumea greseste in afara de voi". Este minunat (in adevaratul sens al cuvantului minunat) ca daca noi credem ca suntem corecti, noi nu credem ca cei care sunt opusi noua pot fii corecti de asemenea."
"Cel care uraste adevarul, curand va ura si pe avocatul sau."
"Cel care perverteste adevarul, curand va fi incapabil sa deosebeasca adevarul de fals. Daca persisti in a purta ochelari care distorsioneaza, totul va fi distorsionat pentru tine."
"Cel care crede ca nu a fost niciodata un prost este un prost acum. Cel care niciodata nu a recunoscut ca a gresit, niciodata nu va fi correct."
"In loc de a fi umili in prezenta necredinciosilor stiintifici, ar trebui sa ne fie mila de ei. Ei se prefac ca se uita de sus la noi dar noi avem mult mai multe motive sa ne uitam de sus la ei."
Uite vezi? Exact ce ti-am spus, nu poti sa-mi aduci propriile tale argumente, vii cu citate din biblie. Aceste premise nu sunt valabile. Crede-ma ca am intalnit oameni care-l scuipa in stanga si dreapta pe dumnezeu, si sunt de 10 ori mai buni si mai morali decat orice credincios.
Converteste-te! E usor. Sa fii crestin ortodox, sa mergi la Biserica, sau...cum vrei tu.
Si de aceea de obicei nu ma bag in conversatii din astea "spirituale" pentru ca nu poti sa vorbesti si tu linistit despre Dumnezeu ca vin unii cu vai deschide ochii, vai suntem maimute si mai stiu eu ce. Stati voi linistiti si mai evoluati putin daca sunteti asa convinsi de lucrul asta si lasati alti oameni sa creada in Dumnezeu, nu "le deschideti voi ochii" ca mai rau ii intunecati!
Dumnezeu exista si va iubeste si pe voi!
N-am zis ca am evoluat din maimuta, am zis ca am evoluat prin comportament.