Un argument foarte interesant tine de istoria civilizatiilor: spunea cineva "cum ditai coincidenta ca chiar si cele mai vechi produse culturale (de genul picturi in pesteri) dateaza doar de cateva mii de ani?" Daca oamenii au aparut doar acum 40k ani, la mult timp dupa disparitia dinozaurilor, cum se explica balaurii si dragonii, prezenti in folclorul tuturor popoarelor de pe intinsul Pamantului banlauri la tigani ? Nu cred ca e vorba de imaginatie pura, ar fi trebuit sa auzim mai curand de ursi sau lupi zburatori (extrapolari ale unor realitati cotidiene), daca ar fi fost vorba de rodul unor minti cu imaginatie f bogata.
Apoi :
Acu, serios, copiii sunt obsedati de dinozauri. Nu stiu de ce, le plac. Nepotul meu cumpara toate c,,,,,,, de reviste cu abtipilduri etc.
Apoi :
Da, chiar, cum stiau oamenii acu 2000 de ani sau 5000 de ani (chinezii) despre dragoni (denumirea veche a dinozaurilor)? De acord, noi gasim azi fosile si facem reconstituiri, dar anticii ce cunostinte aveau?
Aici gresesti exista 2 lucruri infinite si la egalitate cu cel de al doilea este rapplex. Vezi de atita stiinta care o ai acumulata, sa nu se rupa ceva in tine eu recomand sa pui niste doage la cap ca la butoaie sa nu intre mintea in supra/presiune si sa crape droasca Trebuie sa recunosc raymusic este deasupra ta cu 1000 de locuri iar la iq raymusic este peste tine cu 10^2. Parca te sfatuisem sa nu te bagi in gura oamenilor mari.
Rapplex a răspuns (pentru Urzi23):
Până și replicile mele le copiezi.Te poți abține și tu măcar odată? Deja m-am săturat de caracterul tău ignorantwinking.Numai bine!
Urzi23 in dialog :
Da ma te citez ca am descoperit in tine un geniu dar tot la 1000 de locuri esti sub raymusic, eu zic sa nu te mai oftici si sa nu mai faci valuri.
Ps :
Cred ca nu esti greu de cap si ai sesizat ca ignorantul esti tu
Cu stima,,,,,,
Bai asta care te crezi var cu un gibon... nu ar trebui sa te superi daca te fac maimuta,gibon, uranguta, gorila etc toata clasa de primate(pardon rudele tale) doar este descendent din ele.ia mai da o fuga pe la zoo si spune-ne-ne ce mai face bunicul tau inchis in cusca...sigur s-ar bucura sa isi vada ruda "superinteligenta" adepta a curentului cretin numit ateism. un singur lucru iti spun:sictir imi faci sila ateule
Eu sunt crestin si nu cred ca pamantul are 6500 de ani, pana la urma de ce mi-ar pasa cat de batrana este planeta asta? Nu imi pasa nici cu cine sau ce au trait dinozaurii fiindca sunt morti. Bucatile de lemn si cadavrele nu sunt sfinte, nu toate. Doar moastele sfintilor sunt sfinte. Lumea credea in El si incerca pe cat posibil sa faca voia Lui, de aia era asa implicat atunci, si cum nimeni nu Il poate vedea pe Dumnezeu, El folosea diferite metode ca sa vorbeasca cu oamenii, aia cu tufisul care a luat foc este doar o metoda, ar fi putut sa trimita un inger sau orice altceva ar fi vrut. Nu era ceva normal sa invie mortii, alea erau minuni infaptuite de oameni alesi de Dumnezeu. Te-as ruga sa nu iti mai bati joc de credinciosi, sa stii ca iti faci destul rau prin faptul ca nu crezi in Dumnezeu. Era sa uit ceva: Dumnezeu nu este un om batran cu barba alba si mare asa cum crezi tu (asa credeam si eu cand aveam 5-6 ani), El este lumina, nicio fiinta nu Il poate vedea niciodata. Poate ca o sa zici ce pe Iisus l-au vazut multi, si El era Dumnezeu. Dar L-au vazut cu pogoramant, asa cum zice in crez:''...S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut om...''. Eu inteleg ca tu nu crezi in Dumnezeu dar nu inteleg de nu lasi pe altii in pace. PS: Chiar daca nu crezi in El macar sa nu fii rau.
Iti bati joc de tine insuti, nu de altii. Care-i problema ta daca cineva crede toate acestea sau numai o parte din ele? Eu zic sa te abtii cand mai vrei sa scrii ceva de genul asta, ca nu ai nimic interesant sau nou de spus.
Pai mai mai bine taci ma. Unde ai vazut tu ca era normal acest lucru cu inviatul? Daca nu cunosti mai bine taci.
Si uite ma ca "barbosul"acela l-a dat pe Fiul Sau pentru tine.
asa ca sincer imi pare rau pentru tine
Pe langa faptul ca ai un nickname total aiurea ( probabil vroiai sa spui KillmeIAmADuck, e o diferenta intre me si my) nu inteleg de ce ai ales sa te exprimi aici? Tu chiar crezi ca vei reusi prin cuvintele tale sa faci ceea ce n-au putut sa faca oameni cu minte si putere? Esti tu mai bun decat parintii ateismului contemporan, Kant si Hegel? Chiar crezi tu ca incecarea ta penibila de afirmare si iesire din anonimat va avea succes? Cel mult vei starni polemici si discutii insotite de injurii intre cei care se cred atei si crestini, asta urmaresti? Crezi tu ca nu sunt destui cei care fac deja lucrul asta? Numai pe TPU sunt o gramada de oameni ca tine care incearca marea cu degetul. Pe ce se bazeaza ateismul tau? Noi avem o carte veche de 2000 de ani, insasi existenta si valabilitatea ei dupa atata timp ar trebui sa iti dea de gandit. Iti inteleg frustrarea si dorinta de afirmare, e un nou trend, des intalnit in ziua de astazi. Eu iti propun sa ne lasi pe noi cu credinta noastra in basme si sa-ti vezi de viata ta. Se pare ca vom avea de asteptat pana cand murim sa vedem ce va fi...
Ce vrei de fapt prin,, intrebarea" ta stupida?
Daca esti atat de prost/proasta incat nu poti sa intelegi niste cuvinte in limba romana, ar trebui sa iti fie restrictionat accesul la internet. Ai catalogat raspunsul meu drept stupid. Acuma, poti tu sa intelegi sensul cuvantului stupid, ca mai apoi sa il folosesti? Sau ai zis sa te bagi si tu in seama, si pentru ca nu te duce capul, ai ales sa comentezi aiurea la raspunsul meu. Mi-e mila de tine.
Ateismul nu e trend.Ca a fost mascat de biserici(care aveau puterea totala), e altceva.Ti-l pot da exemplu pe Aristarh, care nu cred ca stia in 300 i.Hr. ceva despre trenduri.Numai bine!
Aduc imediat pusca sa te impusc daca tot te consideri rata (are numele KillmyIAmADuck) oricum eu inteleg ca tu esti un ateu-rata.Deci tu esti var cu rata mandarin si te tragi din rate apropo vezi sa nu-ti pice penele
Te inteleg. Incerci sa demonstrezi cuiva ca se inseala. Mult noroc, va fi cam greu ca unii nu stiu sa gandeasca "outside the box"...De ce oare unele religii sunt acceptate si celelalte sunt batjocorite? Sa fim seriosi, fiecare ar trebui sa aiba dreptul de a crede in ce vrea el. Pana la urma sfarsitul e departe, asa ca mai este pana cand vom vedea cine are dreptate.
Nu persecuta, fii respectuos. Nimeni nu iti doreste raul poti fii ateu poti fii ce vrei tu.
Dar tu nu crezi ca ar fi mai bine sa lasi lumea in pace sa creada fiecare in cine vrea adica cu ce te deranjeaza pe tine ca unu crede in Dumnezeu.Cu nimic asa ca termina cu glumele.
Mai in primul rand nu se numeste barbos si Dumnezeu si ce draq aai tu cu credinta noastra? vezi-ti de credinta ta de ateu si lasane in pace sa credem in ce vrem
Dacă bărbosu' e aşa tare, de ce nu te învaţă şi puţină gramatică?
Si din cauza unora ca tine se iau oamenii de noi (ateii).mai bine du'te si te impusca. daca tu ii critici pe crestini, cum sa nu se ia si ei de atei? gandeste si tu putin, dar stai, am uitat.esti o rata si ai un creier foarte mic, deci nu poti judeca.
RAY întreabă: