"De ce se spune ca Ateii nu au principii si moralitate, nu reusesc sa faca diferenta dintre bine si rau?!" pentru ca biblia e sursa moralitatii, nu empatia.
"De ce se spune ca Ateii sunt tristi si refuza sa accepte adevarul?!" autodescriere. Indoctrinatii simt tristete cand se departeaza de dumnezeu, dispare confortul psihic si tot ce le ofera asta, cred ca toti sunt asa.
Unii au nevoie de zei sa le conduca vietile, lasa-i sa fie asa
( Hitler -romano-catolic =?
A fost pasionat de diverse credințe diferite de creștinism!
Bunicul lui era evreu, iar el era oarecum produs de incest că mă-sa era rudă de grad 3 cu tatăl lui!)
Ce parere aveti despre aceste principii?==sunt ideile tale!
Asta nu se spune numai despre atei. Asta se pune despre oricine are o religie diferita. Musulmanii cred despre crestini că sunt răi, creştinii cred despre musulmani acelaşi lucru, catolicii îi condamnă pe evrei, evreii pe catolici etc. Ceea ce vreau să spun este că nimeni nu condamnă ateii în mod deosebit, pentru că fiecare religie are tendinţa să condamne orice religie diferită de ea, de fapt religia condamnă ceea ce este diferit, cam în orice domeniu.
Mai aveti timp sa stirniti si razboaie! De fapt daca stau bine si ma gindesc, razboaiele si ororile care s-au comis, se datoareaza unor oameni fara nici o credinta!
Ceea ce e ciudat e ca multi din asa zisi atei (iluminatii) erau de fapt franc-masoni, luptatori impotriva lui Hristos si Dumnezeu.
Ca sa fii mason trebuie sa admiti existenta unui Arhitect la Universului si nemurirea sufletului, nu ai cum sa fii Ateu daca crezi in aceste lucruri.
Masoneria accepta orice religie in cadrul ei.
" luptatori impotriva lui Hristos si Dumnezeu. " -asta este doar paranoia si mania persecutiei, sustinute de Teoria Conspiratiei.
Cine si-ar pierde timpul cu ceva, inutil?!
Orice spun despre masonerie care este in contradictie acelui blog Legionar este in zadar...
Nu sunt de acord cu masonii din multe motive, dar in nici un caz din cauza motivelor prezentate de tine!
Chestia cu marele arhitect merge pana, masonul ajunge la gradul 33, si atunci afla ca de fapt ochiul "Marelui Arhitect" este de fapt Lucifer.(marturii ale unui fost mason).
P.S:vroiam sa zic, ca masonii sunt capul societatii moderne, ci nu ateii; atei erau comunistii, care cei mai multi din ei gandeau ca atei de pe acest site.
Din moment ce accepta existanta lui Bau-Bau inseamna ca nu mai sunt Atei.
Atei erau comunistii dar nu si fondatorii comunismuliu.
Pai nu am zis ca masoni sunt atei.Am zis doar ca multi din marii savanti erau masoni(mult mai multi decat atei).
Erau Atei, oamenii de stiinta nu prea frecventeaza acest domeniu!
Te poti numii om de stiinta daca crezi in Bau-Bau sau "Mos Craciun si prietenii sai?"
Raspunsul este...NU.
Gresit.Aceasta este o conceptie dea ta. Multi oameni de stiinta, filosofi, medici din prezent si din trecut(mai ales inainte de Iluminism) credeu in Dumnezeu si au inventat chestii impresionante.
Unii oamenii sunt buni doar pentru ca asteapta o rasplata de la asta.iar cand aud faptul ca cineva are princiipile lui, e bun fara a astepta o rasplata nu cred, nu se poate sa existe asa ceva.ei spun mereu ca fara dumnezeu am fii pierduti pentru ca nu ar exista reguli, nu am avea de cine sa ne temem.iar asta e foarte trist.trebuie sa fii bun si sa faci lumea asta un loc mai bun pentru ca asta simti tu, nu pentru ca te temi ca daca nu cineva din cer te va pedepsi.
Principiile pe care le enumeri implica ideea de bine si de rau. Ce e binele? Ce e raul? Cine decide ca ce e bine dupa parerea ta e bine si pentru mine? Exista vreun arbitru care sa ne ajute sa mergem pe acelasi drum? Nu exista notiunea de bine si de rau in afara raportarii la Dumnezeu.
Cineva te-ar putea intreba: De ce mai respiri daca nu ai nevoie de Dumnezeu? Oricat s-ar "screme" ceea ce numim stiinta, nu va reusi sa explice viata, principiul vietii (cu atat mai putin sa creeze ceva ce are viata - nu o sa auzi vreodata nici macar de vreo samanta creata din nimic)
Si pentru ca nu poti explica viata, urmand logica ta, ar trebui sa te autocontesti, sa te indoiesti foarte serios ca existi. Sau ar trebui sa declari ca nu existi.
A fi bun sau moral implica raportarea la un sistem absolut de valori. Din moment ce excluzi din ecuatie pe Dumnezeu, nu mai ai acest sistem de referinta absolut, exterior fiintei umane. Automat devii tu insuti dumnezeu, stabilind ce e bine si ce e rau. Urmand o asemenea logica cineva care te intalneste decide ca tu ar trebui sa fii suprimat, doar pentru ca lui i se pare bine, potrivit sistemului sau de valori, creat de creierasul lui. Asta s-a intamplat cu Hitler (faptul ca s-a nascut catolic nu are nimic de-a face cu crestinismul autentic, biblic, fata de care intotdeauna catolicismul s-a raportat violent prin inchizitie si alte cele)
"Ce e binele? Ce e raul?"
Binele si raul sunt conceptii umane relative,pana in momentul in care se observa efectele acestora.
" Cine decide ca ce e bine dupa parerea ta e bine si pentru mine?"
Noi avem capacitatea sa distigem intre bine si rau, si tot noi decidem in legatura cu acestea, nu trebuie sa fim indrumati de cineva sau ceva, din moment ce avem ratiune.
"Nu exista notiunea de bine si de rau in afara raportarii la Dumnezeu. "
Fals, aceste notiuni provin din constiinta noastra.
"Cineva te-ar putea intreba: De ce mai respiri daca nu ai nevoie de Dumnezeu? Oricat s-ar "screme" ceea ce numim stiinta, nu va reusi sa explice viata, principiul vietii (cu atat mai putin sa creeze ceva ce are viata - nu o sa auzi vreodata nici macar de vreo samanta creata din nimic)"
O intrebare stupida care nu merita un raspuns.
Eu respir pentru ca am nevoie de oxigen ca sa traiesc.Viata este explicata,numai ca nu te-ai documentat,din nimic se creaza materia involuntar si sensul vietii este sa ii dam un sens.
"A fi bun sau moral implica raportarea la un sistem absolut de valori. Din moment ce excluzi din ecuatie pe Dumnezeu, nu mai ai acest sistem de referinta absolut, exterior fiintei umane. Automat devii tu insuti dumnezeu, stabilind ce e bine si ce e rau."
Este explicat,sa fii bun si moral nu trebuie sa crezi in prietenii imaginari pe care ii consideri perfecti.
Nu devin Dumnezeu,logica si rationamentul meu decice ce este bun si rau pentru ca suntem capabili de acest lucru.
"Urmand o asemenea logica cineva care te intalneste decide ca tu ar trebui sa fii suprimat, doar pentru ca lui i se pare bine, potrivit sistemului sau de valori, creat de creierasul lui. "
Daca este un sitem de valori propriu, nu inteleg de ce trebuie sa fie considerat negativ si Hitler era un nebun care a inteles cum a vrut el principiile crestine.
Daca tu nu esti capabil sa iti formezi propiile opinii si principii, asta nu inseamna ca nimeni nu este in stare de acest lucru.Tu nu ai incredere in tine, si crezi in prietenii imaginari.
Mai citeste odata principiile si intrebarea, te rog frumos.
Subscriu la ceea ce ai spus, si as dori sa mai adaug de ce Hitler ura evreii.El fusese trimis la o biserica, iar acolo fusese violat de un evreu, iar ideea cu svastica tot de acolo i-a venit, intrucat pe biserica era un gen de svastica.In fine, acela a fost primul eveniment, al doilea care i-a marcat viata, si l-a facut sa urasca evreii, a fost ca el a fost respins de la o scoala datorita evreilor.Asa ca nu era el nebun ca s-a nascut, tot vina oamenilor care credeau in "moralitate" a fost vina.
Repet,nu trebuie sa crezi in Mos Craciun sau Bau-Bau ca sa fii un om bun si moral.
Citeste "Mein Kampf" si o sa vorbim cu placere despre Hitler
Sunt si eu non-crestin(nu pot spune ateu pentru ca am fost botezat), din cate am inteles eu din istorie, religia a fost creata pentru a explica niste fenomene care nu puteau fi explicate atunci.Acum suntem in secolul 21, raspunsul la marea majoritate a fenomenelor a fost raspuns(de ce se invarte lumea, de ce se formeaza furtunile, ploaia, etc.), insa personele moderne si "inteligente" refuza sa nu mai crede in niste aberatii care doar o carte le sprijina.Ironia este faptul ca in trecut,Papa obisnuia sa tortureze/ucida persoane pe care ea le considera ca "s-au abatut de la drum"(eretici cum ii numea el).As puncta de asemnea ca moralitatea nu a fost creata de religie(parerea mea), ci de nevoia umana de evoloutie si adaptare, si ca toata chestia cum ca daca n-ar fi relgie, nu ar exista moralitate, mi se pare o musamalizare, chiar ironic daca ai citit ce am scris mai sus.
Il vedeti pe acest "Dumnezeu" ca fiind moral, ca fara el nu ar exista moralitatea, atunci am 5 contraargumente pentru voi:
1.De ce daca esti o persoana rea toata viata,insa la finalul vietii tale iti marturisesti pacatele, iar apoi esti primit it Rai, insa daca ai trait o viata fara cea mai mic pacat, insa nu crezi in "Dumnezeu", esti trimis imediat in Iad.
2.Biblia spune ca prima persoana care a ucis pe cineva a fost Cain,care l-a omorat pe fratele sau,Abel,datorita geloziei."Dumnezeu" l-a blestemat pe Cain pentru pacatele sale, insa dupa ce s-a rugat la El, i s-au iertat pacatele,"Dumnezeu" chiar ocrotindu-l, punandu-i un semn pe spate, iar oricine il va ataca va muri.
3.In Geneza se povesteste despre cum Dumnezeu a creeat Lumea.Intr-un final el a creeat omul.El le-a interzis sa manance din Pomul Cunoasterii (un pic cam ironic,intrucat,inca de la inceput Dumnezeu le-a interzis omenirii sa evolueze),insa,pacaliti de Diavol, acestia mananca din Pom. Diavolul, deghizat in sarpe, isi pierde picioarele, iar Adam si Eva sunt izgoniti din Rai.
4.Un alt episod interesant este atunci cand Dumnezeu a inundat tot Pamantul(cu exceptia lui Noe, familiei sale si a catorva animale) deoarece El considera ca oamenii ar fi prea pacatosi.Gandeste putin, sa faci genocid doar pentru ca tu crezi ca oamenii "pacatuit" si ca nu sunt "morali"
5. Ultimul episod de care vreau sa vi-l amintesc este de cele 10 urgii.Acest Dumnezeu al moralitatii si al dreptatii omoara foarte multe persoane din cauza crimei unui singur om, nimic nu ii scapa, ucigand inclusiv bebelusii.De ce sa faci asta, cand era mai usor sa-ti arati furia pe faraon, nu pe cetatenii Egiptului.
Asa ca va rog sa va revizuiti opinile despre acest "Dumnezeu" al iubirii, dreptatii si moralitatii.
Este imposibil, ei gasesc cate o scuza stupida pentru orice amanunt.