| Nondualistul a întrebat:

Sunt budist începător. Cum pot scăpa de setea satisfacerii dorințelor simțurilor și de dorința morții? Și de ce cred budiștii în reîncarnarea de după moarte? Mi se pare inexplicabil... Și dorința de a te elibera de dorință nu este în sine dorință? Dacă da, trebuie să mă eliberez și de aceasta pentru a obține Nirvana? Consider că urmez la perfecțiune, atât cât o înțeleg, calea cu opt brațe, dar tot nu sunt fericit.

7 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Reîncarnarea nu este altceva decât o altă găselniță diavolească, fabricată de Hinduismul politeist. A provocat foarte mult rău în Orient și acum se întinde ca o molimă în mai toate colțurile, Prin această decepție, demonii îl conving pe om că în această viață poate să facă liniştit tot ceea ce-şi dorește începând de la plăceri egoiste, desfrâu, beții, curvii, consum de droguri, magie, vrăjitorie, războaie astrale, tarot, numerologie, și așa mai departe.Demonii îl agață pe om într-un mod foarte subtil și paşnic, reușind să-l convingă că are la dispoziție multe alte vieți pentru a se desăvârşi. Mulți dintre acești oameni nici măcar nu sunt conștienți că gândurile, ideile, simțurile și deciziile lor le sunt influențate și manipulate de către altcineva.Demonii reușesc să-l convingă pe bietul om că acum este momentul să experimenteze din plin de toate și din toate, în timp ce mântuirea poate fi amânată până când consideră el că este pregătit. Dacă Reîncarnarea și Karma ar fi fost adevărate, este logic pentru oricine că toată religia dată evreilor prin Moise de către Dumnezeu este fără niciun rost...Mai departe, venirea lui lisus Hristos ar fi fost absolut inutilă pentru că noi ne-am fi răscumpărat singuri prin nenumăratele reîncarnări. Răstignirea și învierea Sa ar fi fost o jalnică acțiune fără scop.Reincarnarea neagă iubirea lui Dumnezeu pentru om și nu are absolut nicio logică! Ne-ar fi putut spune Dumnezeu: "nu are sens să se întrupeze Dumnezeu Fiul pentru că aveți vieți fără număr, yoga, hinduism, tantra, cabala, reiki, taoism, zen, sufism, şintoism, zoroastrism și toate celelalte "sisteme", descurcați-vă!"

Dar Hristos Dumnezeu ne spune clar și răspicat: "Toți câți au venit mai înainte de Mine sunt furi și tâlhari, dar oile nu i-au ascultat. Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui..." - (Ioan 10, 8-9)Deci nici Krishna cel care a scris, Bhagavad Gita (baza hinduismului), nici Patanjali (cel care a lăsat sutrele după care s-a realizat yoga) și nici Buda nu au fost trimişi de adevăratul Dumnezeu. Îngerii căzuți au mai scornit un ritual numit "regresia" sau "revelația vieților anterioare" în care după multe exerciții post și meditaţie, practicantul poate să-și vadă, vieţileanterioare.

Demonul observă tentativa omului și îl ia în primire folosindu-se de tot felul de scenarii și de minciuni amestecate cu părți de adevăr, proiectează imagini care reprezintă explicații pentru evenimentele nefericite sau fericite din viața acestui practicant pentru a-l convinge să capete încredere în proces. Duhurile necurate știu foarte bine că oamenii nu tind să analizeze prea adânc tot ce aud sau văd, și le este mai ușor să ia drept bune explicații gata primite. Tocmai de aceea, acești naivi chiar au parte de viziuni și tot felul de revelații, care sunt de fapt amăgiridemonice. Dumnezeu, respectând liberul arbitru al omului, îi permite demonului să-i facă rău, pentru că omul alege comuniunea cu ocultul. Credinţa în existența "karmei" a diminuat și chiar a făcut să dispară din sufletul oamenilor mila.Mulți spun: "este Karma lui, să suporte consecințele faptelor sale pentru a se elibera! Este mai ușor să nu-ţi pese decât să ajuți pe cineva și uite așa moare iubirea noastră față de aproapele nostru. Scopul este acela de a aduce omul într-un stadiu de relaxare și ignoranță spirituală și fără pocăinţă.

Demonii fac tot timpul eforturi mari pentru a rămâne nedescoperiţi. Dar oamenii nu își pun problema că ar putea fi înșelați și când în mâinile lupilor îmbrăcaţi în haine de, oaie...Satana, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii." - (Ioan 8, 44)De aceea Domnul Hristos îl numeşte tatăl minciunii, pentru că este cel mai priceput în minciună și înșelare. Pe parcursul luptei lui jalnice împotriva lui Dumnezeu şi a omenirii, a creat nenumărate false religii, sisteme, tradiții, practici, trenduri, legende, sisteme de guvernare, Dumnezeu s-a făcut om și a murit pentru noi, ca noi să avem un viitor veşnic în Împărăța Sa. Singurul care a făcut sacrificiul suprem pentru umanitate este Iisus Hristos.

Protejați-vă copiii de învățăturile greşite și pierzătoare de suflete! Sunteți datori să-i educați cât de mult se poate într-un spirit creștin-ortodox

Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine." - (Ioan 14, 6)

| sabin89 a răspuns:

"Mi se pare inexplicabil..."
Dacă găsești în învățăturile lor lucruri inexplicabile, de ce te mai îndrepți spre budism?

| Nondualistul explică (pentru 1onur):

De ce aș avea încredere în Dumnezeul creștin sau în oricare religie care are dogmă? De unde știu că nu este manipulare? Chiar și în creștinism, dacă asta este religia corectă, Dumnezeu ar putea să ne manipuleze, doar are ani și ani de experiență, plus că El ne-a creat. Poate să își bată joc de noi cum vrea și ideea de Dumnezeu iubitor de oameni nu ar putea fi altceva decât o altă manipulare, pentru a-i face pe oameni ascultători.Viața ne învață că nu trebuie să avem încredere în nimeni, nici măcar în iubitele noastre și că Dumnezeu, care ne știe la perfecție psihologia, ar trebui să fie ultimul în care să ne încredem. De ce El ne-ar manipula? Pe lângă el, suntem ca niște furnici din punct de vedere al inteligenței, chiar mai puțin. Deci nu am de unde să știu sigur răspunsul. Dar pot să îmi imaginez că ar putea fi pentru a ne limita anumite plăceri, cum ar fi sexul (dragostea) făcută doar pentru că se simte bine să o faci.
Budismul măcar te îndeamnă să analizezi tot ce spune cu mintea ta, chiar dacă mintea omului este imperfectă și logica omului poate avea erori.

| KovacsB a răspuns:

Tu si budismul, baba si mitraliera.

| Nondualistul explică (pentru sabin89):

Pentru că dă răspunsuri de bun simț la întrebările „de ce există suferință" și „cum poți fi fericit". În plus, te lasă să gândești cu mintea ta fiecare afirmație din această religie, nu trebuie să îți pui încrederea în nimeni, spre deosebire de creștinism sau de islamism.

| 1onur a răspuns (pentru Nondualistul):

Nu poți înțelege cu mintea ta! ce poți înțelege cu Adevărat! cu inima! și sufletul! tău! Dată de Dumnezeu!

Poți să ai o minte, ce-ți aduce numai diplome cu note de 10 pe linie! Dacă în inima noastră dacă în sufletul nostru, se va afla doar dușmani!, ură,! prostie!, lăcomiei!, obsesia sexuală!, carnală! trupească! Atunci suntem și devenim sub nivelul oricăruia animal sălbatic! Dacă un animal, poate fi educta de un om! Tu ca om! de ce nu poți săte educi? Ce "nu ția oferit" Dumnezeul, de ajungi să-ți bați joc de sufleul! tău și inima ta!

Să fi enorm de sigur! Căci Dumnezeul! Și Hristos! Nu-ți vrea răul și nu ția vrut răul niciodată! Tu îți pui mintea ta! Mai presus decât el, iar asta ce face? Te face săte pui pe tine pe primul loc! înaintea lui Dumnezeu! Iar dacă? Tu ești plin de tine, de mândria ta, ego-ul, tău, obsesiile carnale trupești fără nicio limită!, orgoliul tău, spune tu? Cum să mai pătrundă, Dumnezeu în inima ta și sufletul tău, dacă tu te consideri," a tot știutor"! Ești prea sigur pe mintea ta! Și nu ești deloc sigur pe Dumnezeu! Și Hristos! De aicia îți poți da singur și tu seama câtă credință Adevărată pot avea oamenii în Dumnezeu! și Hristos!

Noi! n-am fost lăsați să "fim precum furnicile" și nici precum animalele sălbatice! Noi suntem? ce spune Geneza? 1:26-27

Și Dumnezeu a spus: Să facem om după chipul nostru, după asemănarea noastră; și ei să domnească peste peștii mării și peste păsările cerului și peste vite și peste tot pământul și peste fiecare târâtoare ce se târăște pe pământ. Astfel Dumnezeu a creat om după propriul său chip, după chipul lui Dumnezeu l-a creat, parte bărbătească și parte femeiască i-a creat.

Eu nu-ți impus absolut nicio regulă legat de dragostea ta față de tabieturile tale personale! Nici nu team întrebat așa ceva! Nici nu vreau să știu, dacă viața ta sexuală este activă sau pe pauză! Este strict treaba ta cum stau cu dragostea ta pentru plăcerile tale carnale! tu decizi ce simiți cu dragostea ta.

Tu îmi miai răspuns mie așa:Viața ne învață că nu trebuie să avem încredere în nimeni, nici măcar în iubitele noastre

Vezi? Ce înseamnă toate spusele tale!? însemnă că ești un om rătăcit! și așa ajunge orice om cel judecă pe Dumnezeu cel neagă pe Dumnezeu ce se crede cu "mintea sa luminată" peste Dumnezeu, noi fără Dumnezeu! și Hristos! Suntem nimic pe lumea asta! Tu nai încredere în oamenii fiindcă tu ști ca la tine este ceva greșit dar nu vrei să accepți faptul că mintea ta, este limitată în fața lui Dumnezeu!

Ai afirmat în numele lui Dumnezeul! Spunându-mi mie așa.El ne-a creat Poate să își bată joc de noi cum vrea și ideea de Dumnezeu iubitor de oameni nu ar putea fi altceva decât o altă manipulare,

Și eu te întreb acum, de ce îl urăști pe Dumnezeu! Pentru faptele tale afirmațiile tale, cu ce ția greșit Dumnezeul ție de ești atâta de mâniat, pe el, nu vezi cât de rătăcit ești? Și tot nu accepți faptul că nu ești bine deloc, iar drumul tău nu va duce nicăieri, fără Dumnezeu în inima ta și sufletul tău cu Adevărat!

| 1onur a răspuns (pentru Nondualistul):

Dece ești atâta de mâniat pe Dumnezeu, pentru tot ce crezi cu mintea ta! Ce ția făcut Dumnezeu de atâta îl vezi de greșit!