De ce sa nu fie real ce experimenteaza? La fel nu e si la tine si la oricine? Asa inveti cel mai bine. Multi sfinti au ajuns acolo pe nedrept, din curvari opa au ajuns sfinti> Stefan cel Mare. Sunt revolata de-a dreptul de ce se intampla, de ce a ajuns sa fie biserica, doar o mare industrie.
De ce sa nu fie real ce experimenteaza ei? Pentru ca s-au drogat! Si daca n-au facut-o de ce numesc experienta asta realitate cand ei nu sunt constienti ca realitatea exista independent de ei! Oameni cu o pregatire mediocra, lipsa de educatie! Eu ma refeream oricum la alt tip de experienta, nu cea generala, la "revelatii".Si biserica nu a ajuns asa, biserica asa a fost din toate timpurile! Istoria confirma asta cat se poate de clar! E un lucru un pic cam incontestabil.Degeaba explici ca au fost alte intentii, ca biserica trebuia sa fie nu stiu ce, nu, nu e! Realitatea arata altceva! Si da Stefan cel Mare, nu a fost un sfant ci doar un betiv curvar, dar care a facut totusi ceva util pentru noi.
Pentru ca drogurile te ajuta cumva sa vezi si o alta realitate, chiar daca e cea din mintea ta. Biserica nu prea a existat din toate timpurile. Vechii egipteni, cei care existau cu 3000 de ani inainte de Isus aveau biserici? Sau aztecii? Aveau inchinarea la zei si cultul personalitatii, nu biserici.
Eu nu imi prind mintea cu drogati, betivi, golanasi, rap-eri. Daca ma deranjeaza ceva, fac aluzii doar, de exemplu cica ieri a fost "cuvioasa Paracheva", bineinteles ca eu zicea "prea cuvioasa" sau "mult prea cuvioasa", si bineinteles ca am amintit de cat de pe treaba ei era "sfanta mucenita Ecaterina" si cat de sanatoasa psihic era Ioana d'Arc, sfanta pentru catolici. N-are rost sa vorbesti despre Big-Bang pentru ca e doar o teorie si pentru ca nu sti ce a fost inainte, iar lipsa raspunsului tau e un argument pro credintei lor, fa ca pocaitii, da exemple concrete, dar fara sa minti, adica prezentand si exceptiile. Pocaitii isi incep predicile cu raul din lume explicat cum le convine lor, pentru viitor e bine ca religia sa inceteze sa fie o afacere, asa ca dai exemplu afacerile popilor, fara sa uiti sa amintesti ce a zis Iisus, dai exemplu dezaxatii teisti, si oamenii o sa se detaseze incet de lucrurile astea pentru ca nu vor sa fie asociati cu ele, fara a renunta la prietenul imaginar, ceea ce oricum prea putini reusesc.
Le-am explicat big bangul, ca la prosti si acelasi raspuns, ca la prosti: vorbesti prostii, ca biblia zice nu stiu ce.Serios? Dar ce **** ma-tii zic si celalalte carti considerate sfinte? Doar ca esti nascut aici crezi ca biblia zice asta, daca erai nascut acu 1000 de ani credeai in monstrul mancator de virgine si alte tampenii!
Fiecare crede ce vrea nimeni nu e obligat sa creada ceva. Cat si teoria stiintifica si cea religioasa au niste dovezi eu sincer cred in dumnezeu dar nimeni nu stie adevarul dar exista si cei care cauta si dovezi stiintifice si exista dar si pentru cei credinciosi o dovada si anume Biblia care contine viata lui Iisus Hristos si multi oameni din trecut l.au vazut si avem dovada lui Toma necredinciosul care nici el nu credea in minunew facuta de Iisus care este invierea dar l.a atins si chiar era viu dupa ce murise deci eu chiar cred in dumnezeu dar cred ca si stiinta are o parte de adevar...una mica dar cred ca are dar pana la urma cum am mai spus nimeni nu stie.
DeProfundis99 întreabă: