| WhiteWolf7 a întrebat:

Sunt de acord cu urmatoarele chestiibig grinumnezeu exista, eu cred in El, ne primim rasplata pe masura actiunilor noastre(o stiu pe pielea mea, intr-o zi m-am enervat foarte tare, si m-am uitat la icoana cu Iisus si am zis tu la ce te uiti idiotule, si cand am iesit dupa paine a dat masina peste mine, iar de fiecare data cand am facut ceva bun, mi s-u intamplat lucruri de zece ori mai bune decat ceea ce am facut), El ne-a creat, sunt de acord cu toate lucrurile astea.Insa, nu inteleg de ce, la Biserica, de pasti, sau cand e o sarbatoare din asta mai mare, tota lumea se calca in picioare sa primeasca anafura, apa sfintitta, si asa mai departe.Adica ok, esti crestin, dar oamenii chiar cred ca daca se omoara intre ei pentru apa sfintita, Dumnezeu ii va rasplati? Adica, ce rost are, tot acolo ajungi, tot iti iei apa sfintita si anfura, ce rost are sa te bati cu toti pentru asta, crezand ca Dumnezeu te va ajuta? Voi ce credeti, ceia care fac astfel de lucruri, chiar sunt rasplatiti de Dumnezeu? Sau cei care omoara in numele Lui?

18 răspunsuri:
| chelstone a răspuns:

Fumaretul, problema este ca toti se imbulzesc, cea de-a doua categorie nu exista in randul crestinilor, crede-ma ce-ti spun, la rand la sf paraschiva isi dau aia coate si se spurca aia ore intregi, nu-s multumiti ca cineva avanseaza mai repede decat ei, iar cand ajung in fata, jandarmii paraca ar fi ca niste draci care-i trag de maini si de picioare pentru ai retine in iad.

Răspuns utilizator avertizat
| miradoniz a răspuns:

Eu ma supăr uneori,des chiar,pe Domnul-încă nu m-a călcat nici o mașină,din fericire! Sper sa își păstreze bunul obicei!hee hee Îmi aduc aminte ca era sa ma calce odată,acum mult timp-și mătuși-mea a strigat după mine,ca ar fi fost pentru ca am scuturat un covoraș,în Sfânta zi de Duminicahee hee Da, ma gândesc des ca prejudecățile nu vin din credință, ci din obișnuință-căci mi se pare o pre-judecată,"sa treci peste cadavre"ca să ajungi la ceva "sfânt"hee hee ce frumos ar fi dacă fiecare ne-am aminti ce ne-a spus Pavel"de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt"!

| miradoniz a răspuns:

@ZuZu "Uneori Dumnezeu lucrează prin tine sa omori anumite persoane pentru ca asa vrea El, în acest caz, îți va da un loc liniștit unde sa te odihnești (asa spune și în biblie) "-ce mi-ar place dacă s-ar renunța a se scrie numele acestui d-zeu cu majusculă! Iisus a venit printre noi tocmai ca sa ne explice ca nu el contează.

| miradoniz a răspuns:

@chelstone Cum știi tu dacă fumi are dreptate sau nu?! în ce ma privește nu m-am dus niciodată pe acolo! Dar poate or fi oameni care merg și se roagă Domnului, înfricoșați-pentru cei care se îmbulzesc și se calcă în picioare.Or fi puțini-dar nu sunt întotdeauna?

| miradoniz a răspuns:

@kongeriket "pentru a determina un om bun să facă lucruri rele e nevoie de religie"-și eu care credeam ca e de ajuns un om slab în fața oamenilor!

| miradoniz a răspuns:

@luana1hee hee mi-e teama ca iar am de comentat,dar spune-ți ca e din dragostehee hee "Nu cred sub nici o forma ca Dumnezeu ne cere astfel de lucruri și ca ne va răsplăti în vreun fel pentru asa ceva"-eu nădăjduiesc ca o va înțelege ca o forma scrâșnită de speranță. Facem ce putem,fiecare din noi și întradevăr,e rar de ajuns.Dar există un minunat proverb,din alte timpuri,care zice căhee hee "oilor tunse, Domnul le numără și vântul"hee hee El e bun, și milostiv.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

ZuZu dixit: "Uneori Dumnezeu lucreaza prin tine sa omori anumite persoane pentru ca asa vrea El, in acest caz, iti va da un loc linistit unde sa te odihnesti (asa spune si in biblie) "

Cum spuneam: Feriţi-vă de oamenii cu zei căci aceştia au zei care pot ierta orice!
Oamenii buni vor face lucruri bune şi oamenii răi vor face lucruri rele. Însă pentru a determina un om bun să facă lucruri rele e nevoie de religie!

| BubblesDoubleS a răspuns:

Faptul ca ai dat peste masina, sau ca "ai primit de zece ori mai bun" pot fi coincidente. Astea mi se intampla si mie desi nu-s crestina happy. Sunt doar simple coincidente.
Atunci cand ii cerem domnului un semn ca exsista luam in considerare tot ce ne apare in fata. De exemplu mergi pe strada si-ti vine un fata o pana. "-Dumnezeule un semn!" ...De cate ori era posibil sa se intample asta... Posibil si zilnic insa ignorai acest lucru. Ma rog deviez acum.
Da, majoritatea oamenilor se imbulzesc, scandal pfoai teroare ce-i la biserica pentru numele domnului, pacat ca majoritatea nu si-au dat seama ca nu exsista...
@Kongeriket frumos raspuns, pacat ca nu-i original tongue, insa da ai dreptate.
Cu sau fără religie, oamenii buni vor face lucruri bune, iar oamenii răi vor face lucruri rele, dar ca oamenii buni să facă lucruri rele e nevoie de religie.
Steven Weinberg

| BubblesDoubleS a răspuns:

@ JudasPriest No probleem.
Imi pare rau dar nu cred in divinitati.happy
Noapte cum ti-o doresti /. happy

| Foxie2 a răspuns:

Toata lumea vrea sa primeasca cat mai repede apa sfiintita si nafura, nimanui nu ii place sa se impinga si" sa-si dea coate."Nu cred ca cineva se impinge sa ia nafura cu gandul ca "Dumnezeu il va ajuta" ci pur si simplu pentru ca nu are rabdare.Nimic mai mult.
Cat despre cei care omoara in numele Lui, nu stiu la cine te referi dar nu e bine de nici o culoare sa omori. Uneori Dumnezeu lucreaza prin tine sa omori anumite persoane pentru ca asa vrea El, in acest caz, iti va da un loc linistit unde sa te odihnesti (asa spune si in biblie) dar nu vad nici o legatura intre acest subiect si faptul ca lumea se impinge sa ia nafura!>
O noapte plina de vise dulci! hai ca merg si eu sa ma culc.
(am scris acest raspuns noaptea)

| WhiteWolf7 explică:

Darkgirl, eu nu ma refeream la mine, altfel nu mai puneam intrebarea, pentru ca as fi fost la fel ca ei.

| WhiteWolf7 explică:

Imi pare rau, bubbles, nu cred in coincidente.

| 6DuckMeJesus a răspuns:

He he, si iata cum s-a dus o invitatie RMT

| luana1 a răspuns:

Credinta nu are de-a face cu religia si cu toate gesturile de ordin fizic pe care le fac crestinii,gen:matanii, mii de randuri citite drept rugaciuni(si cu gandul la treburile zilnice), pupatul icoanelor etc.Nu cred sub nici o forma ca dumnezeu ne cere astfel de lucruri si ca ne va rasplati in vreun fel pentru asa ceva.Adese uitam sa ne deschidem sufletul atunci cand intreprindem ceva de la cel mai simplu gest.Uitam sa nu mai fim egoisti macar pentru scurt timp. Uitam ca a avea sentimente pozitive nu este o rusine. Uitam sa fim noi insine.Asta ne cere acest dumnezeu pe care toti il invocam zi de zi.Ramanem doar gesturile brutale fata de ceilalti pe care le dezbatem cu patima la sfarsitul zilei si de care suntem atat de mandri.Ramanem in minte cu fraze spuse pline de ura si invidie si cu mandria ca suntem mai "buni" si mai "tari".Pe unde se afla dumnezeu in ecuatia asta?

| TheFeeye a răspuns:

Sunt aproape de acord cu tine.
Si cred ca ei ar fi in stare sa faca orice pentru o minune, desi mi se pare cam incuiat sa te bati pentru apa sfintita. Uneori ai impresia ca rasa umana nu a prea evoluat la acest capitol.
Sau cu cei ce duceau razboaie in numele Lui, varsare de sange pentru ce? Mie imi pare mai mult o scuza. Oricum, Dumnezeu nu pedepseste, iarta, nu?

Acum fiecare cu credintele si parerile lui...

| darkgirl58 a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic roaga-te si asteaptati randu este un gest foarte urat sa te imbulzesti asteapta si fa cate fapte bune poti fara ezitari

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aia sant prosti,nebuni si cu credinta slaba.un adevarat crestin, sta frunos la rand ii lasa pe toti sa ia, si la urma va lua si el. daca nu mai este va avea grija Dumnezeu si de el si ii va da.anafura sau aghiazma.