Religia n-are legatura cu etica, doar are o poleiala pe deasupra cu care incearca sa-i convinga pe creduli de asta.
Ora de religie este FACULTATIVA, o simpla cerere facuta de parintii tai, sau de tine daca esti major, adresata directorului scolii, prin care iti arati optiunea de a nu participa la ora aia, ii OBLIGA sa iti gaseasca alte activitati in scoala, supravegheat de un profesor, pe timpul orei de religie. Astfel, intr-un mod simplu, eviti ora de indoctrinare ortodoxa, ca de fapt asta e acea ora.
Eu cred ca religia poate fi predata bine mersi in scoli DOAR DACA nu s-ar preda ortodoxia. Ar trebui sa se predea cateva ore de istoria religiilor, apoi informatii privind diversele religii ortodoxism, catolicism, budism, islamism, cate ceva despre sectanti etc.
Ah da, am uitat ca n-are cine sa predea asa ceva. Nu e nimeni pregatit "dacat" in ortodoxism. Ma rog, pregatit e un cuvant prea mare dar sa zicem.
Bună tuturor. Nu este necesar să depun cererea despre care îmi vorbiți deoarece nu se deranjează nimeni pentru religia catolică. Trebuie doar să aduc la sfârșitul fiecărui semestru o foaie pe care declară popa două sau trei note de zece (până nu de mult, dirigintele punea notele la religie, fără alte complicații). Doar anul trecut, în primul semestru, fără cererea de care îmi spuneți, nu puteam să lipsesc de la oră, fiindcă eram pus absent, fapt care nu mi-a convenit. În fine, stați liniștiți, nu cred în supranatural.
Noua profesoară de religie ortodoxă mi-a sugerat să mă ridic la rugăciunea de început și sfârșit de oră, din respect, și asta am făcut, cu toate că... din „respect" ar putea să îmi respecte alegerile. Când a început ora, a fost curioasă de ce religie suntem „ceilalți", din obișnuință i-am spus catolic, apoi am regretat că nu i-am menționat și restul, n-am realizat.
Eu, pur și simplu mă întrebam de ce nu a devenit facultativă materia religie și de ce etica nu îi ține locul în momentul actual, cum se spunea...
"Eu, pur și simplu mă întrebam de ce nu a devenit facultativă materia religie și de ce etica nu îi ține locul în momentul actual, cum se spunea..."
Și cine să predea etica? Remus Cernea?
La cultură civică se predau noțiuni de etică socială.
Nu realizați că orice materie nouă are nevoie de un profesor care să aibă o minimă instruire în domeniu?
Nu mai spun că termenul etică e foarte elastic și poate fi ușor remodelat sub asaltul polticii corecte.
Deja în unele locuri de pe planetă nu e etic să vorbești contra avortului.
Sau e etic să promovezi eugenia abortivă, chipurile în "interesul copilului" care s-ar naște cu infirmități sau debilități, ca să nu mai sufere.
"Nu realizați că orice materie nouă are nevoie de un profesor care să aibă o minimă instruire în domeniu?"
Ba da, dar una e sa platesti unul care te invata ceva si alta sa platesti un nesimtit de popa sau asa-zis profesor de religie, de fapt tot un sclav al BOR-ului care sa vare in capul copiilor toate porcariile si minciunile religioase.
"Ba da, dar una e sa platesti unul care te invata ceva si alta sa platesti un nesimtit de popa sau asa-zis profesor de religie, de fapt tot un sclav al BOR-ului care sa vare in capul copiilor toate porcariile si minciunile religioase"
Copiilor din ziua de azi nu li se pot impune nici măcar părinții la cât sunt de emancipați d'apăi un "sclav al BOR".
Dar eu zic să nu fie nici un sclav al ASUR-ului sau al Marie Stoppes-ului sau al LGBT-ului, plătit din inițiativă privată-mascată, că ar fi afectată imparțialitatea unui astfel de profesor cu privire la teiști, care alcătuiesc majoritatea și ar promova rețete economice productive în numele ETICII.
Apoi se face prea multă gargară în jurul orei de religie,
majoritatea profilor de religie sunt în duhul politicii corecte când încurajează rugăciuni în comun cu cei de alte credințe și laudă dialogul inter-religios.
Ba chiar organizează tabere în centrele ecumenice și vorbesc elogios cu privire la Dalai Lama, Vatican și alții.
Câți profi de religie predau cuvânt cu cuvânt după manual?
Mâine-poimâine, ajunge să scoată un membru al unei organizații seculare, un manual de religie imbâcsit de amenințări și superstiții și toată lumea o să-i aplaude pentru activitatea organizației.
Daca ai putea realiza ca plusul este credinta/religia nu ai mai fi atat de subiectiv.
"majoritatea profilor de religie sunt în duhul politicii corecte când încurajează rugăciuni în comun cu cei de alte credințe și laudă dialogul inter-religios." - Eu nu am mai auzit de subiectivism corect? Ce fel de duh e asta, mi-l explici si mie? Tot ce construiesti in jurul acestui duh subiectiv si "corect" este gargara, nu ce spui tu.
"Mâine-poimâine, ajunge să scoată un membru al unei organizații seculare, un manual de religie imbâcsit de amenințări și superstiții și toată lumea o să-i aplaude pentru activitatea organizației."
Prin asta se sustine Biblia si religia ta! Tu vezi religie si subiectivism doar unde nu trebuie.
" Eu nu am mai auzit de subiectivism corect? Ce fel de duh e asta, mi-l explici si mie? "
Dacă ai probleme de înțelegere sau refuzi să vezi evidentul nu e problema mea.
Tocmai mișcarea aste ecumenistă inter-confesională și inter-religioasă în care se renunță la confesionalitate de dragul de a-i include pe toți, e în duhul politicii corecte.
Aici se include și ONG-ul religiilor propus de Shimon Peres către Papă.
De fapt toți care o ard ecumenist, deja fac mult trâmbițata istorie a religiilor.
De aia inflamarea unora că la religie se face doar ortodoxie e ușor falsă, când Patriarhia română e mai deschisă ca oricând către discuțiile cu alte culte și religii, face parte din Consiliul Mondial Bisericesc și din alte foruri globaliste.
Dacă profii de religie urmează directivele BOR, rezultă că-i urmează și politica de toleranță globalistă.
"Tot ce construiesti in jurul acestui duh subiectiv si "corect" este gargara, nu ce spui tu."
Noțiunea de political correctness nu e invenția mea.
Consider că am explicat, dacă vei continua să te faci că nu înțelegi că se merge de la centru, spre un globalism al religiilor care e antagonic îndoctrinării confesionale nu mai e problema mea și nu stau să-mi pierd timpul cu tendențiozitatea ta pe subiectul ăsta.
" Asta e ca si cand ai spune ca putem in scoli sa-i invatam si ideologia nazista, ca la cat sunt de emancipati nu vor deveni sclavii nazismului."
Unii fac studii de caz și pe ideologia nazistă și ce să vezi nu devin naziști.
Până acum niciun niciun for internațional în genul Organizația Mondială a Sănătății nu s-a pronunțat cu privire la faptul că o biblie ilustrată de exemplu produce traume psihice copilului.
Un manual religios conține mult mai puține scene biblice decât o biblie ilustrată de exemplu.
Tu-mi spui mie că o oră de religie lezează psihic, copilul mai grav decât pasaje erotice sau lecții despre sex, contracepție și lgbt predate în unele școli din România și străinătate, de la vârste începând cu 12 ani chiar?
Și ce să vezi în U.S. un părinte e arestat pentru că nu vrea ca fiicei sale să-i fie predat așa ceva, ori aici toți își pot retrage copiii de la mult-hulita oră de religie.
Tot în stilul ăsta eu zic să nu se mai facă nici disecții la biologie pentru că nu știu ce nevricoși nu suportă să vadă așa ceva.
Să nu participe dacă nu vor.
Dacă ma iau după isteria colectivă globalistă ar trebui interzise și insectarele și împăierea pentru că unii au sensibilități când văd așa ceva.
Tot ce înseamnă isterie colectivă promovată de diferiți membrii de ONG-uri nu este decât o manipulare emoțională.
Pe ăștia îi înțeleg că trebuie să-și justifice și promoveze existența ONG-ului lor, dar restul ar trebui să fie mai circumspecți cu privire la orice afirmație vehiculată în mass media.
"Unii fac studii de caz și pe ideologia nazistă și ce să vezi nu devin naziști. "
1. Studiul de caz asupra ideologiei naziste nu e sinonim cu indoctrinare nazista. Studiul e una, e obiectiv si analizeaza faptele petrecute. Indoctrinarea e alta, e subiectiva si deformeaza faptele, divinizeaza liderul si ideile acestuia(Ceva ce se nuemste "cultul personalitatii").
2. Sunt convins ca cei ce fac studiu de caz asupra ideologiei naziste nu sunt copii de clasa a III-a. Ar fi complet neadecvat sa discuti cu niste copii de opt ani despre crime abominabile, indiferent daca esti contra sau pro lor.
"Tu-mi spui mie că o oră de religie lezează psihic, copilul mai grav decât pasaje erotice sau lecții despre sex, contracepție și lgbt predate în unele școli din România și străinătate, de la vârste începând cu 12 ani chiar?"
Nu spun asta. E adevarat ca ce spui aici poate "leza" mai mult un copil cu o varsta frageda.
Insa una e sa "lezezi" un copil cu niste lucruri care exista: Sex, contracepti, homosexuali.
Alta este sa "lezezi" inutil un copil cu lucruri care NU exista : rai,iad,suferinta eterna,pacat,etc.
E util sa discuti cu un copil despre sex, sexul exista.
E util sa discuti cu un copi despre contraceptie,si contraceptia exista.
E util sa discuti cu un copil despre homosexuali,caci exista.
E inutil sa vorbesti cu un copil despre iad si rai,care nu exista. Sau chair daca exista,nu stim sigur asta.
"Tot în stilul ăsta eu zic să nu se mai facă nici disecții la biologie pentru că nu știu ce nevricoși nu suportă să vadă așa ceva."
Ce legatura are? Am spus,disectia exista,e ceva real,util, nu se compara.
Biologia spune: broasca va fi taiata.
Religia spune: Tu ai sa fi "taiat" daca nu esti cuminte.
Biologia spune un lucru adevarat(broasca chair va sufer, chair daca nu va simti durerea), util (ajuta sa intelegem cum functioneaza organismul altor animale, inclusiv cel uman) si interesant.
Religia spune un lucru fals (nu va suferi nimeni daca nu poarta cruciulite la gat), inutil (pentru ca nu face decat sa sperie copiii), stupid si grotesc.
Aha, incep sa inteleg, este vorba de evidentul pe care ti-l doresti tu, si de corectitudine in forma care o intelegi tu. Insa nu inteleg cum ai ajuns aici: "majoritatea profilor de religie sunt în duhul politicii corecte când încurajează rugăciuni în comun cu cei de alte credințe și laudă dialogul inter-religios.". Da, intr-un fel ai dreptate, ei(dar nu majoritatea) sunt in "duhul corect" dar doar cand fac ceea ce afirmi tu, adica foarte rar(spre deloc).
"De aia inflamarea unora că la religie se face doar ortodoxie e ușor falsă". Dar ce se face, s-a propus(si) o alta varianta, sau vrei sa spui ca se face istoria religiilor?
Esti prea optimist, in fiecare religie si secta este plin de fanatici, ei nu vor renunta la modul lor de a gandi(si aberatiile lor). In plus, este doar propus, doar se discuta(probabil), atat. Faci prea mare valva din nimic. E utopic "proiectul", dar tu nu te impidici de utopii, tu vii si le sustii cu voce tare...
Istoria religiilor și ecumenismul inter religios merg mână-n mână.
"In plus, este doar propus, doar se discuta(probabil), atat. Faci prea mare valva din nimic. E utopic "proiectul", dar tu nu te impidici de utopii, tu vii si le sustii cu voce tare."
Dacă proiectul ONG-ului religiilor e utopic, persoanele care-l propun nu sunt, și au o credibilitate mai mare pentru că vorbesc din responsabilitatea funcției spre deosebire de tine care îți dai cu părerea pe net și-i numești utopiști, doar ca să mă jignești pe mine.
Eu NU le-am susținut proiectele, doar am arătat că se urmează un curent stabilit de sus în jos, de la cei mai mari la cei mai mici ierarhic.
Tu însă în lipsă de argumente aduci discuția în domeniul utopiei și ataci autorul ca să-i discreditezi mesajul.
Prietene, nu mai citii ce-ți scriu că nu te lasă răutatea să înțelegi, ești mai mult ocupat să găsești hibe interlocutorilor decât să înțelegi.
Fă-ți un bine și ignoră ce scriu că vrei să fie numai cum vezi tu.
" Religia spune un lucru fals (nu va suferi nimeni daca nu poarta cruciulite la gat), inutil (pentru ca nu face decat sa sperie copiii), stupid si grotesc."
Asta spune un autor de manual neinspirat, despre care nu m-am lămurit dacă are studii teologice și binecuvântarea Patriarhiei ca să vorbească în cunoștință de cauză când abordează astfel de teme.
Arată-mi un Canon care spune exact ce scrie mai sus.
Da biologia e utilă, dar nu poți nega că există ONG-uri care sunt împotriva experimentelor științifice cu animale și încearcă prin isterizare să creeze subiecte de masă și să câștige popularitate.
În cazul de față, isteria din media se traduce prin presupusele traumele pe care le-au suferit micuții de la ora de religie, fără să se prezinte un caz concret din practică, necesare fiind mai multe pentru a fi o fenomenologie.
Discuțiile astea despre contracepție nu au redus natalitatea infantilă din Marea Britanie ci mai mult au stârnit curiozitățile de au ajuns să se practice abuzuri în toalete unor instituții de învățământ de acolo.
"E inutil sa vorbesti cu un copil despre iad si rai, care nu exista."
Este util ca oamenii să-și pună întrebări despre sensul vieții și moarte și să fie responsabilizați în viață.
De altfel asta au făcut toți marii filosofi, și-au îndreptat atenția spre astfel de probleme existențiale.
Pt a avea tabloul complet este necesar a fi parcurse și subiectele religioase și chiar a cunoaște omul religios și tainele lui așa cum este el contemporan și cum a fost în trecut, asta ar putea ajuta și la înțelegerea și dezvoltarea unor științe precum antropologia sau etnografia.
De altfel ora, de religie poate naște noi și noi întrebări care pot stârni preocupări și pentru ora de filosofie.
Tot ce a reprezentat benefic religia, este preluat chiar și de un sistem laic care se vrea perfecționst, alături de alte sisteme de valor pentru a defini noțiunile de bine și de rău.
Etica ar trebui să se definească tot din preocupările spirituale ale omenirii care sunt superioare nevoilor primare.
Discuțiile despre contracepție ar trebui să aibă loc după ore pentru persoanele interesate.
Fi convins că dacă un părinte musulman ar invoca faptul că-i sunt lezate convingerile religioase, atitudinea ar fi alta.
La fel și în cazul școlilor teologice, nu știu câte școli private islamice predau evoluționismul cu toate că asupra școlilor catolice s-au făcut presiuni în acest sens până s-au conformat în număr mare.
Mulțumesc pentru că am putut avea un schimb civilizat de idei, bazate pe argumente, fără ridiculizări.
Anumite exerciții de logică le-am preluat și de la atei, e tare și argumentul cu disecția și broasca.
Din ce cărți ți-ai perfecționat retorica?
Dacă ar fi studiată retorica din cele mai mici clase, am fi departe la nivel de discurs public.
Hey, prefer un om dispus să vină pregătit la oră cu detalii despre o religie de 5-7 rânduri luate de pe Wikipedia, decât despre o religie în sine. Evident, asta în cazul în care privim lucrurile pesimiști.
Nu am spus că aș fi de acord cu etica sau că religia nu ar trebui să fie accesibilă doritorilor. Inițial, întrebarea în sine era una foarte simplă, dar a fost puțin scoasă din context și ați făcut un motiv numai bun ca să „disputați" gândurile care vă preocupă. Chiar eram curios cum se mănâncă noua materie, etica. Mă gândeam că ar fi o oportunitate să învăț silit dar cu folos despre strămoșii noștri și tradițiile lor. Personal, aș prefera ca educația sexuală să primească mai multă atenție în școli decât etica sau religia, pentru că e cu mult mai utilă. Dacă tot tragem religia de mânecă, să nu ne mai lungim, religia este o învățătură care ar trebui să rămână predată în familie și în biserică, la aceeași dispoziție ca și în școli, fără să îmi încurce programul orelor mele.
Dacă nu mă înșel, pentru a fi profesor de religie, trebuie să urmezi facultatea de teologie, și dacă am dreptate, teologia cuprinde un număr mai mare de religii decât una sau două.
Despre educația sexuală, consider că este nevoie de oameni pregătiți în deosebi cu etica/religia. Mulți tineri au întrebări perfecte pentru această materie, care ajung să fie dezbătute la ora de religie cu ajutorul bibliei, fapt nu prea fericit, în cele mai dese cazuri, din punctul meu de vedere.
O previzualizare a ce ar trebui să ajungă în școli, se poate vedea și pe site-ul următor:
www.sexulvsbarza.ro/videoclipuri-educatie-sexuala
" Inițial, întrebarea în sine era una foarte simplă, dar a fost puțin scoasă din context și ați făcut un motiv numai bun ca să „disputați" gândurile care vă preocupă."
Din astfel de discuții se pot naște idei interesante dacă sunt respectate regulile dezbaterii.
Îmi cer scuze, pe undeva este și vina mea că ne-am lungit, încerc să-ți raspund pe puncte.
"Chiar eram curios cum se mănâncă noua materie, etica. Mă gândeam că ar fi o oportunitate să învăț silit dar cu folos despre strămoșii noștri și tradițiile lor. "
E o nebuloasă totală această materie etica, aruncată în scenă de Remus Cernea care are un discurs de tipul- blana ursului din pădure.
În primul rând pentru că nu este clar cine definește standardele eticii și ce presupun ele.
Și-n al doilea rând pentru că acest termen poate fi supus la niște procese extrem de corozive.
Cam tot ce e propus din gura unuia ca R. Cernea, e de așa natură construit cât să lovească în interesele teiștilor.
La astfel de ore se poate spune că nu este etic să judeci ADOPTIILE gay, și în același context ți se poate servi un discurs intolerant a la Lenin cu privire la "superstiția creștinismului."
Deci s-ar putea să nu fie "etic" să critici agenda homosexuală, eugenistă și pro-abortivă dar să nu fie nicio problemă să pui într-o lumină negativă tot ce ține de ortodoxie.
Nu cred că vei studia vreodată la o oră de etică despre ce măreți erau strămoșii sau despre curăția spirituală a poporului român ci eventual cât de încuiați erau când făceau cutare lucru, atitudine care nu e etică după standardele actuale.
" Dacă tot tragem religia de mânecă, să nu ne mai lungim, religia este o învățătură care ar trebui să rămână predată în biserică, la aceeași dispoziție ca și în școli, fără să îmi încurce programul orelor mele."
Nu cred că neparticiparea la ora de religie scurtează programul școlar, în ora aia tot faci ceva didactic, nu poți lipsi.
Și eu sunt de părere că nu e bine să forțăm spre teologie un om care nu are vocație, chestia asta mai rău face pentru comparație și Stalin a făcut un seminar de teologie forțat de mamă.
"Despre educația sexuală, consider că este nevoie de oameni pregătiți în deosebi cu etica/religia"
Ai dreptate, din păcate în practică se întâmplă adeseori ca sentimentele creștine conservatoare să fie jignite de către activiștii non-conformiști care uneori forțează și din dorința de a exploata rebeliunea copiilor față de sistemul de valori al părinților.
Practica arată că mulți activiști din aceștia făceau reclamă mascată la avort sau la diferite mărci de prezervative.
E și normal ca astfel de firme să aibă interes să se țină ore de educație sexuală pentru că le cresc veniturile și de obicei tinerii sunt cel mai ușor de păcălit pentru că se aruncă fără discernământ în lucruri periculoase din dorința de a experimenta și după vine nota de plată pentru avort.
Cu cât își încep viața sexuală mai devreme cu atât mai mult profit din vânzările de contraceptive și chiuretaje venit din partea unui segment important : publicul minor!
Plus bani de la minister pentru elaborare de pliante, video-uri, pentru deplasări, bani pentru un sediu sau chiar un sediu propietatea statului oferit gratuit pentru desfășurarea activităților.
"Personal, aș prefera ca educația sexuală să primească mai multă atenție în școli decât etica sau religia, pentru că e cu mult mai utilă"
Nu cred că orele de educație sexuale sunt atât de utile încât să fie necesar să se predea ani de zile.
Odată pentru că după un număr de ore ai cam epuizat subiectele dacă nu vrei să intrii în detalii extrem de intime.
Și odată pentru că după o anumită vârstă, astfel de întrebări trec într-un plan secundar.
Întrebarea mea firească este CE ROL MAI ARE PSIHOLOGUL ȘCOLII și de ce nu i se confesează lui copiii, într-un cadru privat dacă au preocupări despre sex?
Până acum unde crezi că primeau consiliere fetele de liceu care rămâneau însărcinate?
De ce trebuie pusă toată chestia pe tarabă?
Atenție! În Marea Britanie cu toate orele despre sex, nu s-a redus numărul mamelor minore, deci mult trâmbițatul efect preventiv e nul.
Nu mai zic de faptul că o femeie cu cât ia mai multe contraceptive cu atât se dereglează mai mult hormonal, mai ales dacă începe să le ia de la vârste când glandele endocrine abia se dezvoltă.
Să nu crezi că vreun ONG-ist gen Cernea, nu mai poate el de grija copiilor, dacă era așa nu-i creșteau veniturile substanțial.
Ai argumente foarte bune, nu trebuie să îți ceri scuze pentru că ai dezvoltat mai mult subiectul. Eu mă așteptam să intru pe TPU.ro, să-mi iau răspunsul și să intru din nou peste zile, săptămâni... în caz de vreo nevoie.
„... Deci s-ar putea să nu fie "etic" să critici agenda homosexuală, eugenistă și pro-abortivă dar să nu fie nicio problemă să pui într-o lumină negativă tot ce ține de ortodoxie."
În mare parte evit să judec oamenii sau deciziile lor, ce-i drept, le compar sau chestionez în sinea mea toate acțiunile, pentru a mi le anticipa pe ale mele. Nu spun că este greșit să fii credincios, este bine să ai tăria necesară ca să te încrezi într-o lume de apoi, îți face viața mai ușoară, însă, sunt de găsit și părți rele în această credință.
Adopțiile gay. Este foarte disputabil acest subiect. Înțelegând ce înseamnă cuvântul „homosexual", este limpede că din dorința de a avea o familie își doresc și copii, dar pe care nu îi pot avea conform „normelor naturii", poate doar cu o mamă surogat. Totuși, mulți copii ar avea ocazia să aibă o familie. Însă, mă gândesc la copiii care nu sunt suficient de maturi ca să conștientizeze și să aprobe sau să nege ideea de a avea o astfel de familie. Chiar și așa, sunt de părere că nimeni nu se naște rasist/homofob, deci nu ar fi cine știe ce șoc. În caz contradictoriu, copilul se poate întoarce la orfelinat „oricând", nu?
În orice caz, lumea este oricum un haos.
„Nu cred că orele de educație sexuale sunt atât de utile încât să fie necesar să se predea ani de zile."
Într-adevăr, un an școlar este mai mult decât suficient pentru cunoașterea lucrurilor elementare. Mie mi-a plăcut pe Sexul vs. Barza că s-a dezbătut subiectul legat de părul de pe corp, unde explicau că e perfect normal să ai păr acolo unde societatea îți spune că nu este. Uhm, mai sunt și alte lucruri care mi s-au părut interesante și adecvate pentru a le preda elevilor.
„Ce rol mai are psihologul școlii și de ce nu i se confesează lui copiii, într-un cadru privat dacă au preocupări despre sex?"
Nu știu dacă ai terminat școala sau nu, dar adolescenții nu se comportă ca atare, fie... se tem să întrebe din cauza rușinii despre lucrurile care îi preocupă, sau chiar despre ideea că trebuie să meargă la psihologul școlii. Tocmai de aceea, văd mai potrivit să se transmită informații precum cele de pe Sexul vs. Barza în același fel prin care este necesar să învățăm poeziile din programa școlară pentru „dezvoltarea vocabularului". Okay, sună exagerat dacă e să o luăm cum este cu poeziile, dar uite, m-ai inspirat, chiar psihologul ar putea să dezbată subiecte similare, când este trimis de diriginte la clasă, în locul jocurilor despre personalitate și alte chestii de genul.
Eu m-am mai clarificat acum despre ce este etica și despre ce se întâmplă cu religia. Cred că asta este tot ce aveam eu de spus... Mulțumesc frumos pentru răbdarea și timpul acordat. ^_^
Generalizezi. Nu toti popii sunt tampiti.
Ei, aia ti-o va explica imediat milan9. Educatiune morala se cheama si ar trebui sa ai grija cand vorbesti despre cea mai importanta ora de la scoala, cea mai interesanta, cea mai complexa, cea mai... ce sa mai, nu huli ca le iei.
Religia din scoli este o porcarie sincer.Nu spun mai multe pentru ca am de facut o tema la romana.
Religie=spalare pe creier. Un simplu mijloc prin care biserica ne tine sub control si face averi pe spatele nostru, in timp ce noua ne lipsesc spitale si scoli. IN aceste conditii ce face biserica? Cere taxe.
Pfoaiii, imi amintesc cand eram in Romania ca faceam ora de muzica cu popa. El mereu ne punea sa ne inchinam la inceputul orei. Eu fiind ateu nu voriam, dar e si logic, este ora de muzica nu de religie. Popa bineinteles ma lasa corijent, imi punea note mici fara sa ma asculte, ca mno, asta a invatat la teologie. Ne zicea sa nu mai ascultam muzica rock sau metal ca e impotriva lui dumnezeu, sa nu ne mai uitam la televizor, chestii cu care sa isi tine detinutii sub control. Pentru ca DA.