| AdiTorrent7 a întrebat:

Sunt oare oamenii de astazi mai buni sau mai rai decat cei de dinainte de potop?

15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Care potop? : )))

| Elvina a răspuns:

Da.

| danay72 a răspuns:

La fel ca in zilele lui Noe, a zis Isus, daca nu chiar mai rai. 2Timotei3:1-5

| Holiday a răspuns:

Sunt mai uzi. laughing

| sublime89 a răspuns:

Crestinii care asteapta cu nerabdare sfarsitul lumii sunt de parere ca oamenii de azi sunt cel putin la fel de rai acum ca si cei de dinainte de potop. Dar se pare ca acum asteapta sfarsitul prin foc, si nu prin apa, ca asa scrie in basmul apocaliptic din biblie. Totusi, eu zic sa fim vigilenti, si-n caz ca vedem ca ploua mai mult de 3 zile la rand, sa incepem sa adunam toate speciile din lume si sa le punem pe o arca moderna. Just in case.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Dar tu ce crezi, ma, ca eu am fost inainte de potop(presupun ca te referi la potopul lui Noe) sa vad daca aia erau mai buni sau mai rai decat acum?
Presupun ca erau aproximativ la fel.

| ElenaSA a răspuns:

Cred ca sunt comparabili. Si daca ne uitam la noi vedem multe defecte si rautati, chiar daca facem efort sa fim altfel. Deci, raspunsul este ca sunt comparabil, dar intr-un stil corespunzator epocii in care traim.

| Muntgvb a răspuns:

Iesi din casa, uita-te la chioscuri, vezi ce reviste sunt acolo.Du-te in parc si vezi cum vorbesc copii de acolo(si nu numai).Du-te prin Centrul Vechi si vezi ce face lumea prin baruri si prin cluburi(si mai poti observa "frumoasele" canale pe care s-a pus Semnul Crucii ca sa calce lumea pe el si sa-l profaneze). Dupa toate acestea, vei putea sa-ti raspunzi singur la intrebare.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Muntgvb):

In zilele "de dinainte de potop" (imediat dupa existenta zanelor si a vrajitoarelor din mlastina) erau pe prim-plan: Umilirea, sexismul, discriminarea, crima in numele religiei, violul etc. Cele specificate anterior erau acceptate de Dumnezeu pe vremea aia. Nu ma crezi? Mai citeste o data Biblia.

| Holiday a răspuns (pentru Muntgvb):

"Du-te in parc si vezi cum vorbesc copii de acolo(si nu numai)"

Ce nu stii, sau omiti sa spui e ca pe vremea scrierii povestilor tale si pana pe la 1900 aia de 13-14 ani pe care ii vezi tu prin parc si te oripileaza ca vorbesc de tate si funduri si culmea nesimtirii poate se mai si saruta, la varsta asta erau deja casatoriti, fetele erau deja femei cu copil, daca nu nascut, macar in proiect. Lucru dealtfel logic, avand in vedere ca speranta de viata era pe la 25-30 de ani, trebuiau sa se miste repede. Asa ca nu mai judeca prost societatea de azi, in conditiile in care ce faceau aia ai tai ca regula, acum sunt cazuri exceptionale.

"Du-te prin Centrul Vechi si vezi ce face lumea prin baruri si prin cluburi(si mai poti observa "frumoasele" canale pe care s-a pus Semnul Crucii ca sa calce lumea pe el si sa-l profaneze)."

Si ma rog ce fac? Beau, mananca, asculta muzica, danseaza si nu in cele din urma fac sex. Vreo problema cu asta? Ce vrei sa faca, sa stea in patru labe si sa se roage sau sa mestece la cruci?!?
Aia cu canalele cu semnul crucii e epica, acum nu mai poti pune doua linii perpendiculare pe ceva ca gata, sar crestinii de fund ca seamana cu simbolul lor, si ala nu unul original, l-au mai avut si altii inaintea lor. Sa fim seriosi, cand ajungi sa vezi cruci peste tot, un mic semn de intrebare ar trebui sa incepi sa-ti pui...

| Muntgvb a răspuns (pentru Holiday):

Deci pentru tine lumea de astazi e normalitate,prea bine,am inteles,nu ma mai strofoc.
Cat despre canale,nu la alea ma refeream, ci la unele mai noi, cu stema Romaniei pe ele si cu doua cruci pe ele, un mesaj subliminal de genul:"Acolo e toata istoria si neamul Romaniei, la canal". Vrei sa-ti dau poze cu ele ca sa ma crezi?

| Holiday a răspuns (pentru Muntgvb):

"Deci pentru tine lumea de astazi e normalitate."

Discutia era lumea de azi vs lumea de "ieri", nu daca azi toate sunt normale sau perfecte.
Evident ca exista destule lucruri care nu functioneaza nici azi cum trebuie, dar comparativ cu vremurile pe care le evoci tu e mult mai bine.Toti astia care au impresia ca acum nu stiu cate sute/mii de ani era cool, tare mult as vrea sa va vad macar o luna pe vremea aia, ati fugi inapoi cat v-ar tine picioarele, dar nah, daca tot nu se poate, de ce sa nu bateti campii cu "cat de bine era acu` nu stiu cat timp...mai ales ca va da apa la moara cu prostia referitoare la sfarsitul lumii...

Referitor la canale si mesaje subliminale...ce sa zic, daca faci tot felul de interpretari cauzate de vederea unor cruci, posibil ca pentru tine sa aiba efect astfel de "mesaje"...

| Hng123 a răspuns:

Oamenii sunt oameni suntem la fel. Pacatele nu s-au schimbat de la Adam si Eva pana in zilele noastre oamenii au pacatuit in aceleasi moduri.

| YesViRginia a răspuns:

Unii mai buni, iar altii mari rai

| IcyBlu a răspuns:

De atunci si pana acum se crede ca am evoluat. Si eu cred asta; cred ca am evoluat atat in bine cat si in rau. Deci pot spune ca suntem si mai buni si mai rai decat cei de dinainte de potop.