anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt pe aici persoane dornice să vorbească despre Domnul Isus cu drag? happy
Vreau să vă cunosc.

52 răspunsuri:
| Panamax a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu mare drag iti spun ca evreii nu cred in el pentru ca nu a fost Mesia, deoarece trebuia sa aiba o descendenta pe linie paterna din sangele lui David.Mosul Iosif nu si-a facut treaba si hopa a aparut povestea cu duhul invizibil de 20cm.
Gurile rele spun cu drag ca de fapt totul este o inventie.Saul s-a apucat de scrisorile lui traznite dupa 30 de ani de la evenimente si a demonstrat clar ca nu stia nimic despre ce s-a intamplat.
Matei, cel mai rapid dintre evanghelisti s-a apucat si mai tarziu de scris.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SilentRain):

Biblia este scrisa iar si iar pentru a fi tradusa in alte limbi si pentru ca limbile se modifica, si trebuie sa fie inteleasă.S-au gasit versiuni ale bibliei foarte vechi si sunt fix la fel.Da exista mult rau in lume crime furt etc.Dar omul le face, Dumnezeu de la inceput i-a dat omului posibilitatea de a alege rau sau bine (nu ne-a programat sa il iubim ca nu ar mai fi iubire adevarata) Si mereu cand vedeti rau spuneti Daca Dumnezeu exista de ce nu opreste raul, dar voi cand vedeti bine niciodata nu spuneti ca Ce tare, Dunnezeu exista. Daca Dumnezeu ar opri acum raul ne-ar lua libertatea de a alege si am fi obligati sa Îl iubim, Oricum Dumnezeu este drept si mereu pedepseste raul si răsplăteste binele Nu poti spune ca Dumnezeu este rau

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Cei care merg pe drumul distrugerii, consideră mesajul care vorbește despre cruce, ca fiind expresia unei nebunii. Dar pentru noi care suntem pe drumul salvării, crucea este forța lui Dumnezeu. De fapt, în Scripturi este scris următorul text: „Voi distruge înțelepciunea filosofilor; și cei inteligenți vor fi frustrați." Unde este înțeleptul? Unde este omul care a învățat multe lucruri? Unde este cel care participă la dezbateri filosofice? Oare nu a retrogradat Dumnezeu înțelepciunea acestei lumi la nivelul de nebunie? Prin înțelepciunea ei, lumea nu a putut să Îl cunoască pe Dumnezeu. Dar în acord cu înțelepciunea de care dispune, El a decis să salveze pe cei care cred atunci când se predică despre cruce – acest concept considerat stupid. Iudeii pretind că autenticitatea unui mesaj este demonstrată doar atunci când se întâmplă lucruri miraculoase. Grecii sunt oamenii care vor o demonstrație filosofică. Dar noi predicăm prezentându-L pe Cristos care a fost crucificat; iar acest mesaj este o ofensă pentru evrei și o nebunie pentru celelalte națiuni. Dar pentru cei (care au fost) chemați – indiferent că sunt evrei sau de altă naționalitate – Cristos este atât forța, cât și înțelepciunea lui Dumnezeu. Și se întâmplă așa pentru că „nebunia" lui Dumnezeu este mai înțeleaptă decât capacitățile intelectuale ale oamenilor; iar așa-zisul punct slab al lui Dumnezeu este superior forței (intelectuale a) oamenilor! Fraților, amintiți-vă că atunci când v-a chemat Dumnezeu, numai câțiva dintre voi erați considerați „înțelepți" conform standardului acestei lumi. Nu ați fost mulți nici cu o semnificativă influență (în societate) și nici nu proveneați din familii remarcabile. Dar Dumnezeu a ales astfel exact acele lucruri pe care lumea le consideră ca fiind o nebunie, ca să le facă de rușine pe acelea despre care ea spune că reprezintă înțelepciunea. El a ales lucrurile pe care lumea le consideră slabe, ca să le facă de rușine pe cele considerate remarcabile. Dumnezeu a ales (să acționeze folosind) lucrurile inferioare, nesemnificative și (chiar) considerate ca neavând nicio valoare, ca să le distrugă pe cele care sunt importante pentru lume. El a făcut acest lucru pentru ca nimeni să nu mai pretindă că este justificat să se laude înaintea lui Dumnezeu. Și datorită Lui, voi sunteți în Cristos. Dumnezeu L-a făcut pentru noi înțelepciune, dreptate, sfințire și răscumpărare, pentru ca, în acord cu Scriptura, „cine se laudă, să se laude în Domnul".
1 Corinteni 1:18‭-‬31

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Werrich):

Sunt creștină. Atât.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Fraților, atunci când am venit la voi, nu v-am vorbit despre misterul lui Dumnezeu folosind vocabularul înțelepciunii oamenilor; pentru că scopul meu a fost să vi-L prezint doar pe Isus Cristos (care a fost) crucificat. Iar când am apărut între voi, m-am prezentat ca un orator slab, timid și care se teme de un eventual eșec. Atunci când v-am vorbit, mesajul meu nu a avut argumentele care se folosesc în înțelepciunea umană (pentru a determina convingerea); ci el a fost o demonstrație a Spiritului (Sfânt) și a forței (Sale). S-a întâmplat așa pentru ca voi să vă fundamentați credința nu pe înțelepciunea oamenilor, ci pe forța lui Dumnezeu. Totuși, pentru cei maturi, noi prezentăm lucrurile într-o formă de înțelepciune care nu este specifică liderilor (filosofi ai) acestei lumi care își pierd influența. Ce prezentăm noi este acea înțelepciune secretă a lui Dumnezeu, pe care El o ascunsese încă dinainte de crearea lumii și o pregătise pentru gloria noastră. Niciunul dintre liderii acestei lumi nu a cunoscut-o; pentru că dacă ar fi ajuns să o înțeleagă, nu ar fi crucificat pe Stăpânul gloriei. Dar astfel se confirmă acel text din Scriptură care spune: „Pentru cei care Îl iubesc, Dumnezeu a pregătit lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și mintea nu și le-a imaginat." Dar El ni le-a revelat prin Spiritul Său care știe totul – chiar și cele mai profunde secrete ale lui Dumnezeu. Nimeni nu cunoaște ce este într-un om cu excepția spiritului lui. În mod asemănător, nimeni nu cunoaște lucrurile lui Dumnezeu cu excepția Spiritul Său. Iar noi nu am primit spiritul lumii, ci Spiritul care vine de la Dumnezeu – ca să putem cunoaște lucrurile pe care El ni le-a oferit prin harul Său. Atunci când vorbim despre ele, noi nu folosim cuvintele înțelepciunii umane. Spiritul Sfânt este Cel care ne învață cum să vorbim; și astfel comunicăm vorbind despre lucruri spirituale, celor care sunt spirituali. Dar omul care nu este spiritual, nu primește lucrurile Spiritului lui Dumnezeu. Pentru un astfel de om, ele sunt o nebunie; și nu le poate percepe semnificația, pentru că ele trebuie să fie judecate din punct de vedere spiritual. Dar omul spiritual poate judeca toate acele lucruri care nu pot fi subiectul unei judecăți (strict) umane. Scriptura confirmă: „Cine a avut vreodată acces la gândurile lui Dumnezeu, ca să Îl poată învăța?" Totuși, noi avem gândirea lui Cristos!
1 Corinteni 2:1‭-‬16

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai da.
Ce vrei sa stii? thinking

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Din ce secta faci parte? Ce-i ala Spirit Sfant?!

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Se stie si cine a scris biblia, deci aia e.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru pacatosulBogdan):

Cred că se referă la Duhul Sfânt, doar că folosește altă traducere.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum adica cat ai inteles?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Unii au înțeles puțin despre Dumnezeu, alții nu au înțeles nimic. Cert este că nimeni nu știe totul despre El. E exact ca în exemplul cu buretele și oceanul Buretele suntem noi, oceanul este Dumnezeu.winking Dacă te mai și pitești în celofanul ignoranței, clar că nu poți pricepe nimic. big grin

1,faci un studiu teologic
2, citesti vt in ebraica veche si morfologia ei si noul testament in greaca veche
3, studiu biblic, citesti biblia ebraica, greaca in engleza, nu e asa usor

anonim_4396

Mi-aș dori să pot citi Biblia în ebraică, respectiv greacă. sad Dar nici engleză nu prea știu, spre rușinea mea. Sunt anti-talent la limbi străine.

Dai traducere cu google translate https://chrome.google.com/......ZI5xOgQEE-

anonim_4396

Google Translate e apă de ploaie când e vorba de structuri mai complexe... Propoziții, fraze...

Las ca in luna de miere mergem in Grecia si israel

Mai degraba o Biblie falsificata, decat o alta traducere. Una din acele "biblii" impartite de heterodocsi pe strada, ca sa insele si sa rataceasca. Dar dreptarul cuvintelor sanatoase este altul. Apa de izvor este cea mai curata si mai buna de baut, nu apa refolosita. Asa si apa cea vie a Duhului, se cuvine s-o bem de la izvorul harului, Biserica Dumnezeului celui viu, nu de la vreo cismea insalubra, asa cum sunt sectele.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Cui este drag de Mantuitorul Iisus Hristos, imbratiseaza si adevarul despre El, caci Hristos este Adevarul care ne face liberi si care ne sfinteste. "Iubirea se bucura de adevar" - 1 Corinteni 13, 6.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru pacatosulBogdan):

Ce sunt sectele?

Sectele sunt niste grupari religioase eretice de import, care propovaduiesc un alt Iisus si vestesc o alta Evanghelie decat cea vestita de Sfintii Apostoli si de Biserica castigata de Dumnezeu cu pretul sfantului Sau sange. Biserica pe care, spune Hristos, nu o vor birui nici portile iadului - Matei 16, 18
Aceste secte sunt anatemizate, din acest motiv. Galateni 1:7-8

| 1man1 a răspuns:

Societatea actuală oferă rareori prin liderii săi exemple demne de urmat, tocmai de aceea modelul lăsat de Domnul Isus Cristos prin caracterul său echilibrat mă face să mă gândesc la el cu drag și, mai mult decât atât, să îi urmez exemplul.
Moartea a fost testul suprem de ascultare pentru Isus. În acea zi, el a învățat în cel mai înalt grad ascultarea de Dumnezeu și a dorit să ducă până la sfârșit angajamentul de a face voința lui. A oferit astfel un model perfect de integritate.
Pe lângă aceasta, a oferit răspunsul la o întrebare veche: Poate un om perfect să asculte de Dumnezeu când este supus la încercare? Adam și Eva prin neascultarea lor au pus la îndoială răspunsul afirmativ la această întrebare, dar Isus a ascultat chiar și atunci când ascultarea l-a costat scump.
Ascultarea este dovada integrității față de Dumnezeu, a loialității manifestate din toată inima.
Cu siguranță Domnul Isus oferă un model de comportament in foarte multe domenii ale vieții. Astfel pentru mine nu este un bebeluș într-o iesle, ci un bărbat cu o personalitate puternică.

| BecSpart a răspuns:

Consider ca Isus a fost doar un om simplu din istorie și nu a avut nici un dar divin sau ceva de genul. De asemenea nu prea cred nici în vreo divinitate