| нσяяσя a întrebat:

Sunt pe marginea unei prapastii adanci si sunt pe cale sa cad. Sa cad de pe aceasta stanca a credintei in Dumnezeu. Vreau sfaturi de la voi pentu a alege drumul corect. Ce ar putea sa mersi motiveze sa mai cred in Dumnezeu? Aceasta promisiune la viata vesnica nu avem de unde sa stim ca este reala. Vreau opinii logice si incercati sa aduceti argumente de la voi nu din Biblie.

43 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Arunca-te si gata cu vorbaria inutila.
Este la moda sa fii ateu.

| нσяяσя explică (pentru Angel0):

Si incult este la moda sa fi sa stii.

| Inferno a răspuns:

Argumentul ontologic.
Argumentul cosmologic.

| нσяяσя explică (pentru Inferno):

Mda. Ce raspuns interesant...

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

De ce nu mergi pe drumul tau fara a-ti pune mari sperante in Dumnezeu? De ce trebuie sa existe un Dumnezeu in viata noastra, sa cerem, sa multumim.
De ce nu traim pur si simplu?

http://i.imgur.com/eU1jNg8.jpg

| danay72 a răspuns:

Credinta in Dumnezeu apare doar in urma unei cunostinte exacte si acesta se face printr-un studiu aprofundat al Bibliei.E normal sa apara indoieli.Si eu am avut, ceea ce te poate ajuta e situl www.jw.org

| RAY a răspuns:

Daca ai credinta sa crezi ca din absolut nimic a aparut un creator care a creat universul din absolut nimic si e infinit de complex sa stii ca ai nevoie de multa credinta sa crezi in asta sincer
gandeste in primul rand ca nu esti singura care nu crede in dumnezeu mai sunt inca 5 miliarde de persoane care nu cred in el,toti aia sunt pe marginea prapastiei?
numai in crestinism sunt atatea religi si o singura biblie daca un creator atat de complex a scris o biblie de ce e asa usor de interpretat?
uitate in jurul tau tu vezi vreun dumnezeu bun si iubitor,gandeste la copii bonavi de cancer,orbi, invalizi, cu dificultati mintale merita ei asa ceva?
ateismul inseamna lipsa credinteti in zeii nu afirmatia ca nu exista zeii, agnosticismul se ocupa cu existenta lui dumnezeu nu ateismul, ateismul e lipsa unei afirmati despre existenta sa si lipsa credinteti atata tot

| нσяяσя explică (pentru RAY):

Multumesc pentru raspuns. Ma motivat spre credinta. Stiu ca poate tie nu ti se pare logic dar nu trebuie big grin Un raspuns bun oricum

| milan9 a răspuns:

Nu trebuie sa-ţi pierzi speranta!

| milan9 a răspuns:

Baza pentru a nu mai fi contradicţii asupra Bibliei nu este studiul după inspiraţia proprie.

Oricât de "atent" ar studia cineva, foarte uşor se poate cădea într-o oarecare "variantă de interpretare" dorită de un grup sau altul. Astfel, ultiul secol a inventat pentru nevoile diferitelor secte şi culte aproape 40000 de variante.

Textul Scripturii nu a fost scris pentru a fi receptat în mod confuz. Există în consecinţă un singur sens al mesajului, o singură interpretare!

| Liviu a răspuns:

Hmmm toti ateii sa facem un plan, sa ne organizam sa dam branci la toti crestini dupa aceea propastielaughing.
Lasand gluma deoparte, eu zic sa te arunci in propastiehappy vei vedea ca ti se vor deschide ochii, vei fi mai relaxat, nu cu frica de 'bau-bau' nu te inchina la stele prietenehappy nu rezolvi nimic.intelege lucru asta, e doar pura poveste, basm, etc. Spune-i cum vrei, insa real nu e.Fi baiat destept ca tara geme de parlamentari(prostii)

| ErrorFound a răspuns:

Daca vrei pto sa crezi. Te ajuta in primul rand daca ai probleme mintale sau sentimentale. E bine sa stii ca cineva acolo sus te protejeaza, desi este o minciuna.
Daca esti o persoana puternica, nu ai probleme si iti merge mintea(nu ca celor care cred in Dumnezeu nu le merge), eu ti-as recomanda sa devii ateu, fiindca religia implica anumite limitari. Fiind ateu nu te supui unui cult, nu ai obligatii si iti traiesti viata cum vrei(desi are fi de preferat sa nu o persoana rea, indiferent daca ai ocazia sa fi).

| нσяяσя explică (pentru ErrorFound):

Nu am religie oricum. Adica nici nu cred ca o sa am vreodata happy Dar a merge spre ateism nu sunt deloc sigur pe asta.

| ErrorFound a răspuns (pentru нσяяσя):

Pai din moment ce nu ai religie inseamna ca esti ori ateist, ori agnostic.
Stiu ca numele "ateist" are un Boom imens in aceasta lume caci oamenii nu il inteleg pe deplin. Ne leaga de tot felul de tampenii gen conspiratii, Illuminati, masonerie(desi mi-ar placea sa fi mason), vrajitorie, magie neagra, satana...

Religia are cateva mari scopuri(astea ar fi cele rele):
-Sa tina oamenii in prostie
-Sa dea o alinare fricii de moarte(de necunoscut)
-Sa tina omenirea subjugata si departe de pericole inexistente

Bine, a facut si cateva lucruri bune(lasand la o parte razboaiele, discriminarea, prozelitismul, vanatorile de vrajitoare, prostia...):
-a micsorat numarul de oameni(prin razboaie-oricum suntem prea multi)
-da o stare de bine incultilor si celor slabi de inima
-este ca o ultima speranta de care se poate agata un bolnav
Bine, mai sunt si altele dar eu nu gasesc.
Ideea este ca religia a incercat sa fie ceva bun dar totul a degererat intr-o prostie generala lipsita de margini.

| нσяяσя explică (pentru ErrorFound):

Sunt liber cugetator.
Eu cred in acele conspiratii.
Cu religia ai dreptate.

| anonim_4396 a răspuns (pentru нσяяσя):

Atunci agnosticismul te prinde, incearca sa gandesti cat mai logic, si pune-ti cat mai multe intrebari, cand ai sa realizezi ca zeii nu exista, ei asta e alta mancare de peste

| нσяяσя explică (pentru anonim_4396):

Eu sunt liber cugetator nu agnostic

Eu sunt ateu agnostic

| нσяяσя explică (pentru anonim_4396):

Pai cum asa?

Ateu in ce priveste zeitatiile inventate de oamenii (iclusiv crestinismul), agnostic in ce priveste cunoastere (explicitit asta inseamna). Infirm existenta zeitatilor, dar d-au o sansa a ceva denumit "supranatural", dar care poate nu e chiar asa supranatural ci doar un fenomen necunoscut

| grab a răspuns:

Nu e reala decat atunci cand crezi in ea cu fiecare gram al corpului tau.
Daca esti pe pragul sa iti pierzi credinta, pierdeti-o nu te opreste nimeni. O sa ti-o regasesti exact atunci cand vei fi cu adevarat pregatit, intre timp nu te mai chinui.
Fiul risipitor e cumva o premonitie a ceea ce ti se intampla tie.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. La baza convingerilor noastre trebuie să stea informaţii demne de încredere pentru ca convingerile noastre să fie stabile. Ai spus că nu doreşti argumente biblice dar tocmai Biblia conţine adevărul despre Creator iar cei care au studiat-o cu o mativaţie corectă au ajuns să se apropie de Dumnezeu şi să dobândească o viaţă plină de sens. De aceea, dacă respingi Biblia din motivul că ar avea legătură cu creştimismul, fără să o fi studiat înainte, te îndemni să o studiezi. Cartea "Ce ne învaţă în realitate Biblia" îţi poate fi de folos în acest sens. O poţi găsi aici: http://wol.jw.org/ro/wol/lv/r34/lp-m/0/13056

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Helau.,, dar ce s+a intamplat _ incep sa se miste apele ce+s tulburate_? Argument pentru a vedea adevarul : Omul nascut din femeie are zile scurte si pline de necazuri. dar oricat ar fi de suferind, cand constientizeaza ca i se apropie sfarsitul, nu ar dori sa moara, de ce?, pentru ca viata lui depinde de cel care l-a creat, de Dumnezeu care i-a pus in suflet vesnicia. La cei carora le merge prea bine, nu le pasa nici de Dumnezeu, nici de cei care le vor binele, ci cauta sa scormoneasca, dupa pareri ce sa le gadila urechile, dar nu isi dau seama nici unii, nici altii ca lupta impotriva lui Dumnezeu si a aranjamentului Sau. Considera ca parerile lor pot elimina viata de pe pamant, dar judecata redusa n-o reduc. Daca consideri ca-ti este atat de greu sa-l accepti pe Dumnezeu in viata ta si sa-l gasesti o persoana reala, atunci, nimic nu-ti va fi mai usor. Nu-ti dai seama ca aici este o lupta, intre omul spiritual si omul carnal, intre a face vointa lui Iehova, si a fi de partea lui Satan, care cu orce pret vrea sa-ti zadarniceasca truda ta si adevarul sa nu aiba loc in viata ta. Uite de cine se foloseste Satan, cei mai multi~(98%0 sunt de partea lui, Nu te indeamna catre adevar, pe care nici ei nu-l stiu, nici nu pot justifica ceea ce spun,. A nu crede in Dumnezeul Adevarului, inseamna a nu avea nici un scop in viata. Suntem ca si praful pus pe talerele unei balante, si gasiti usori, iar daca sufla un vant chiar si usor il risipeste. Toti avem logica dar iubire de sacrifici, mai putini,. Ce ne este mai de folos? Cui ii datoram viata noastra? Nu poti sa te lasi prada dezechilibrului, toti avem de luptat impotriva autoritatii aerului. Un prieten adevarat este pentru ziua necazului.

| BlackSulphur a răspuns:

Daca nu poti crede, nu incerca. Te fortezi degeaba, si nu este sanatos. Este mult mai bine sa renunti...

| нσяяσя explică (pentru BlackSulphur):

Faza nu e ca nu pot crede. Faza e ca nu stiu ce sa mai cred. Eu mereu am avut credinta in Dumnezeu dar am incercat sa ma reduc la asta si sa elimin prostiile din religia numita Crestinism. Eh am ajuns intr-un punct limita in care chiar nu mai stiu ce sa cred. Uneori am impresia ca nu am cum sa aflu niciodata acest Adevar spiritual vorbind.

| Mikhtarian a răspuns:

Orice om are momente cand credinta ii este incercata.
Eu in momentul asta disper,cer ajutor si indurare,dar nu primesc ( nici n-as merita ) dar ma astept,macar la putin,desi nimic.
Ideea e ca daca ti-o perzi,sa-ti readuci sentimentele la viata, sa recapati credinta.
Fara credinta, esti un om simplu care nu are prezent, viitor, esti un simplu trecator ca si in viata.

| нσяяσя explică (pentru Mikhtarian):

Esti un om inteligent. Mereu raspunsurile tale mi s-au parut unele motivante. Multumesc pentru raspuns.

| Mikhtarian a răspuns (pentru нσяяσя):

Apreciez,desi nu sunt.
Incerc oarecum sa ajut,chiar daca iti pierzi credinta pe moment,ideea e sa iti pui intrebari, sa gandesti logic, apoi cu inima.
Sper sa fie bine pentru tine.
Si nu te lua dupa raspunsurile celor care nu cred, e treaba lor.
Tu fa ce simti, o seara placuta!

| нσяяσя explică (pentru Mikhtarian):

Multumesc! O seara placuta!

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Mikhtarian):

Oricum suntem trecatori prin viata si cu si fara Dumnezeu! happy

| Mikhtarian a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Adevarat,caci asta e si ideea.
Tu nu depinzi de nimeni,tu esti elevul, Dumnezeu e profesorul.
La sfarsit de examen ( vietii ) vei primi o nota, cam asa, pe moment mi-a venit in cap.
Depinde de tine ce faci, cand si cum.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Mikhtarian):

Am inteles! happy Raman corigenta!

| Mikhtarian a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

*laugh*,daca ar fi asa, ar ramane toata clasa big grin, bine ca e un profesor bun happy

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru нσяяσя):

@Horror, tu erai?hee hee
M-ai pacalit!

| нσяяσя explică (pentru мιнαɛℓα36):

Da. happy Sper sa nu va grabiti sa ma raportati sad

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru нσяяσя):

Etetehee hee Eu nu te-am raportat niciodata!

| нσяяσя explică (pentru мιнαɛℓα36):

big grin Multumesc :*

| Hombre a răspuns (pentru Mikhtarian):

"Eu in momentul asta disper, cer ajutor si indurare, dar nu primesc ( nici n-as merita ) dar ma astept, macar la putin, desi nimic."
Nici na-i sa vezi ajutor, tu esti cel care te poti ajuta, tocmai de aceea esti pierdut ca astepti ajutor de la inchipuiri, pana la urma o sa zici; "asa a vrut God", lincezeala se prelungeste si vei ramane un simplu trecator prin viata. Fii pragmatic altfel iei mingea de mânere frecand menta in credinta.

| Hombre a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Corigenta, corigenta, corigenta... laughing

| Mikhtarian a răspuns (pentru Hombre):

Gresit.
De ce? O idee sentimentala,Dumnezeu iti da,dar nu-ti baga si in sacosa.
Nu astept ajutor de la nimeni, nici de la Dumnezeu.
Dumnezeu te impinge, te trage, tu faci totul.
De tine depinde sa iesi dintr-o situatie, nu de Dumnezeu.
O zi buna.

| millyca a răspuns:

Dar de ce trebuie sa crezi in Dumnezeu? El exista si te ajuta si fara sa crezi in el. Vrei viata vesnica? Sa stii ca si eu mi-as dori asta. Viata pe care o ai acum nu are insa cum sa fie vesnica. Presupun ca daca ar fi vesnica, nesupusa niciunor transformari, viata ar deveni atunci echivalenta cu moartea. Construieste-te pe tine in putinul timp liber dinainte sa adormi, distreaza-te cu lucrurile pe care esti nevoit sa le faci. Mai mult nuprea iti pot spune. La randul meu sunt in cautarea unor raspunsuri.