| BlackSulphur a întrebat:

Sunteti de acord ca ipocrizia este cea mai mare "boala sufleteasca" ("Boala" a caracterului)? Daca nu, atunci care este parerea voastra?

Note: Va rog nu mutati intrebarea la alta categorie, deoarece niciunde altundeva nu se potriveste mai bine.

9 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Ipocrizia, frica de a se arata lumii.

| RAY a răspuns:

Da corect asa e

| milan9 a răspuns:

Mântuitorul spune că ori de câte ori vom cădea să ne ridicăm şi să mergem mai departe (bineînţeles că nu putem specula, pentru că am deveni trădători vicleni dacă din obişnuinţă am profita de iertarea lui Dumnezeu pentru a greşi în continuare)!

Sfinţii Părinţi, parafrazând Scriptura, ne spun că Dumnezeu va lua în considerare SINCERITATEA EFORTULUI nostru poate chiar la fel de mult ca reuşita în sine…

Însă aici intervine, după cum ai spus şi tu, ipocrizia, sau tendinţa omului de a specula iertarea din partea lui Dumnezeu, omul ajungând astfel să-şi falsifice total relaţia sa cu Mântuitorul său…

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legat de categorie, ipocrizia nu are nici o legatra cu religia.
Da, ipocrizia este o "boala". O boala a unui om prea rasfatat, needucat corect, care deja e invidios pe reusitele altora desi el nu lupta pentru sine.

| Aalexander a răspuns (pentru anonim_4396):

Toti religiosii sunt ipocriti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da cred. poate nu cea mai mare dar e boala.de aia cainta este cazna sufletului si nu a trupului.

| Mikhtarian a răspuns:

Ce treaba are cu religia?
Ipocrizia este fapta omului idiot in adevaratul sens al cuvantului.
Ori nu cunosti legatura din ipocrizie si om, ori ai mari probleme cu persoanele care sunt de-o religie anume.

| BlackSulphur explică (pentru Mikhtarian):

Vad ca toti sunteti jigniti de aceasta intrebare, iar in acelasi timp respingeti legatura cu religia (voastra). Ca si cand v-ati baga mana in foc, ati simti ca va doare dar strigati "Nu ma ardeee!". Mai intrebi de ce am pus intrebarea aici? Tocmai ca sa va dadi oleaca de gol. Vad ca a functionat.

| MosquitoFrau a răspuns:

Am cateva intrebari, si cred ca tu ma poti ajuta. Trimite mi un mesaj in privat cu idil tau, deoarece mie ni mi permite statusul de membru junior.