| AndraRox a întrebat:

Sunteti de acord cu crearea unei categorii destinata in totalitate ateilor? (Argumentati)

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aici pe TPU? au site-uri unde pot relationa cu cine vor.nu ma deranjeaza.pot avea ce rubrica vor.nu ma deranjeaza nici la religie decat ca dau ignorre celor care cred ei ca sant prea incomozi.i-as ruga doar sa fie respectuosi, cu religia. oricare ar fi.e a oamenilor.si oameni santem toti.si ei ar trebui sa fie.o contrazicere nu e o discutie.acuzele nu sant raspunsuri.si critica nu e un ajutor decat in masura in care si-o asuma fiecare.un bun crestin nu departeaza de la el pe cel care il cearta.sta si gandeste; oare are asta dreptate? ia sa vedem.da sant de acord.fiecare sa discute acolo unde este pregatit sa dea ajutor.la religie nu contra religiei, si la ateism eu personal no sa intru niciodata.fiindca stiu sigur ce fel de oameni sant acolo. oameni ca mine cand aveam 15 ani.ma tem ca tot ei vor da peste mine cu intrebari fiindca eu ca ei fost-am dar ei ca mine nu.va astept dragi atei.care doriti.care nu deja mi-a dat ignorre si nu pot spune ca regret.chiar ma bucur.fiindca in intrebarile lor, nu vad nici urma de caracter.doar slabiciune.

71 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Pe mine nu mă deranjează postările lor, doar a celor care nu ştiu să îşi exprime opinia în limita bunului simţ (şi sunt destul de mulţi), însă mi-e indiferent dacă s-ar crea o categorie special pentru ei sau nu, pentru că ştiu că şi dacă s-ar face, asta nu îi împiedică să mai intre aici şi să jignească! O simplă categorie nu schimbă caracterul unui om!

| Inferno a răspuns:

Platforma TPU nu se axeaza exclusiv pe subiectul religie, asa ca este absurd sa creem cate o categorie pentru fiecare convingere religioasa. Ar fi si mai absurd sa creemo categorie doar pentru o singura convingere religiosa.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu, draga! Te asteptam pe tine sa ne dai aceasta super idee.

| AndraRox explică (pentru мιнαɛℓα36):

Eu nu am postat aceasta intrebare pentru a fi luata in deradere. Am motivele mele pentru care am intrebat. Daca nu esti interesata, ocupa-ti timpul cu alte activitati, nu raspunde din lipsa de ocupatie, "draga".

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Realizezi ca s-au gandit multi altii inaintea ta? Sau macar ai rasfoist putin aceasta categorie? Numai in ultimele doua zile s-a facut aceasta propunere de vreo 2 ori. happy
Vino cu ceva nou...

Voiam de fapt sa vad care sunt argumentele pro sau contra pentru care ateii doresc sau nu o noua categorie adresata lor.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru AndraRox):

Ateii NU doresc o categorie numai a lor! Crestinii vor asta!
Nu au inteles ca aceasta categorie, Religie, a fost creata pentru toti! happy
Pentru discutii, argumente, dezbateri pro sau contra si chiar contradictii.
Si ce ar face crestinii singuri, aici? Despre ce ar vorbi?
Ai fost la Biserica Cutare? Ai vizitat Manastirea Cutare?hee hee
Si daca, sa presupunem ar scapa de atei, s-ar incepe prigoana impotriva sectantilor. S-ar cere o noua categorie pentru secte.
Si tot asa...

I-am spus si Kassandrei7777, discutiile. argumentele, dezbaterile si contradictiile sunt acceptate dar in conditiile in care depasesc limita bunului simt si jignesc, tratand crestinii cu o atitudine superioara si in conditiile in care isi permit sa ii catalogheze ca fiind niste frustrati, inculti, ipocriti, dreptul lor de a-si expune punctele de vedere nu mai este valabil. Religia este o categorie in care ateii, din punctul meu de vedere, nu se regasesc. Atunci de ce o frecventeaza daca pe deasupra, sustin si ca primesc insulte din partea crestinilor? (Totusi nu as vrea sa generalizez pentru ca nu este cazul tuturor. Nu am nimic cu cei ce isi expun opiniile in mod decent)

Toate acestea tin de educatie si bun simt, nu de credinta sau lipsa ei. Tine de fiecare individ in parte, indiferent de pozitia lui.
Am vazut jigniri si acuzatii grave din partea ortodocsilor contra martorilor lui Iehova sau contra penticostalilor, baptistilor. Insulte. Fiecare isi reprosau proasta interpretare a Bibliei. Cu ei ce facem?
Cum spuneam...scapati de atei, dar infiintam asa:
-Ateism
-Satanism
-Adventism
-Adventism de ziua a 7-a
-Penticostalism
-Baptism
-Protestantism
-Martorii lui Iehova
-Ortodoxism
-Catolicism
-Budism
-Alte secte.

Nu ai inteles. Stiu ca toate aceste opinii din parte tuturor ce frecventeaza categoria asigura functionarea ei. Dar ce facem cu ateii care nu stiu sa respecte religiile celorlalti!? Sunt perfect de acord, totul tine de educatia fiecaruia si nu vreau sa fiu de partea nimanui in aceasta situatie pentru ca ambele categorii se insulta. Dar, cu toate astea, nu iese fum fara foc. Crestinii nu s-ar mai lega de atei in mod direct si nu i-ar mai jigni daca acestia nu ar ataca. Asta este parerea mea. Totusi, ce e de facut pentru ca acest conflict urat sa se incheie? Nu spun sa impartaseasca toti aceleasi idei, ci jignirile sa inceteze.

| anonim_4396 a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

"scapati de atei, dar infiintam asa"... avand in vedere ca in crestinism exista cam 41000 ramuri, ar fi destul de interesant sa vezi toate acele categorii. Si asta e doar ce tine de crestinism. Din moment ce trebuie bagate si celelalte religii in discutie, sub un 300000 de categorii nu iesim. laughing

| costis a răspuns:

Sigur, poate se mai deparaziteaza rubrica asta.

| AndraRox explică (pentru costis):

Deparaziteaza!?

Da. E crestin. Si tocmai i-a numit pe atei, paraziti! happy

| costis a răspuns (pentru AndraRox):

Pai tu nu vezi ce-i aici?

| AndraRox explică (pentru costis):

Uite, vezi? Nu numai ei au o problema si desi multi crestini incearca sa ii denigreze, nu suntem cu nimic mai prejos. Eu vorbeam chiar despre aceste jigniri, care vin din partea ambelor parti si de care eu m-am saturat. Daca noi nu ne schimbam atunci nu vad de ce ei ar face-o!? Am uitat ca trebuie sa ne iubim aproapele? Nu e frumos din partea ta, inteleg ca ai o problema dar te rog, abtine-te.

| danut a răspuns:

Daca vor sa-si expuna doar refularile "hentelectuale", este o solutie (si eu am propus asa ceva), DAR trebuie sa intelegem ca ATEII NOSTRI nu sunt efectiv niste atei in adevaratul sens al cuvantului ci in marea majoritate (peste 99%) sunt fie doar niste pusti imberbi pusi pe cearta, fie niste GICA CONTRA care orice ai crede sau spune ei sunt CONTRA. De aici si concluzia ce rezulta: este inutila infintarea unei noi rubrici destinata pseudoateilor. Mai degraba s-ar infiinta o rubrica speciala "inversionistilor sexuali" care dupa cum spunea cineva (si pe drept spunea) TPU a inceput sa abunde de lesbiene si homosexuali care isi mai spun si "oameni", groaznic. De altfel CEI CE NU CRED in Dumnezeu pot fi convinsi ca EXISTA datorita previziunilor Biblice care spun ca in vremurile de SFARSIT, lumea se v-a umple de ei.

NOname
| NOname a răspuns:

Mai sunt destui genii de genul.

http://www.tpu.ro/......olo-adica/

| OnuOnulică a răspuns (pentru NOname):

Vai dragă...hai zău? nu mai spune oare ce geniu...rolling on the floor

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Asa e ma noname.destui genii, si destule talenturi.

NOname
| NOname a răspuns:

Citind răspunsul aprobat de tine, AndraRox, şi considerat cel mai bun şi reprezentativ, observ că, fără să îţi dai seama poate, tocmai ai aprobat o mulţime de insulte, provocări şi generalizări nefondate (doar că nu la adresa confraţilor tăi de cult religios) - genul de atitudine pe care în comentariile de mai jos aparent o blamezi.
Ipocrizie? Subiectivism?

O argumentare mai detaliată, poate te va ajuta să te lămureşti:

- http://www.tpu.ro/......-de-ideea/

| AndraRox explică (pentru NOname):

Citind raspunsurile voastre, mi-am schimbat opiniile. Am realizat ca de fapt nu avem nicio credibilitate in fata ateilor pentru ca nu dovedim nimic bun cu atitudinea noastra. Ar trebui sa nu uitam ca inainte de orice, pe acest site suntem oameni. Si trebuie sa ne respectam, indiferent de convingerile pe care le avem. Am invatat ca trebuie sa ne iubim aproapele si vrem sa parem buni crestini, sa dovedim ca detinem adevarul absolut dar nu facem nimic in privinta asta. Ceea ce ma deranjeaza la aceasta categorie este rautatea, care vine din partea ambelor parti si pe care nu o mai putem controla. Dar aici intervine educatia si bunul simt al fiecaruia.

| NOname a răspuns (pentru AndraRox):

: )

| Dandanache a răspuns:

PREJUDECÁTĂ, prejudecăți, s. f. Părere, idee preconcepută (și adesea eronată) pe care și-o face cineva asupra unui lucru, adoptată, de obicei, fără cunoașterea directă a faptelor; prejudeț, prejudiciu. – Pre1- + judecată (după fr. préjugé).
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de oprocopiuc | Semnalează o greșeală | Permalink

| AndraRox explică (pentru Dandanache):

Impresia ateilor ca noi suntem niste frustrati inculti cum se numeste?

| Dandanache a răspuns (pentru AndraRox):

Prejudecata. Generalizare. Denigrare. Dar vorbim doar de impresia "unora" dintre atei. Daca vorbim de toti ateii, am da si noi dovada de prejudecata, generalizare si denigrare.

| danay72 a răspuns:

Fiecare are dreptul la opinie.

| darrio2007 a răspuns:

Asta cam seamana a discriminare.Nu vrei si autobuze sau intrari separate in magazine, restaurante etc? Cum se facea cu negrii in SUA? Sau in Africa de Sud? Nu sunt de acord.

| AndraRox explică (pentru darrio2007):

Exagerezi. Nu este discriminare in niciun caz. Exista prea multe conflicte, prea multe discutii deplasate si din moment ce ateii spun ca s-au saturat de crestini, cred eu ca ar fi o solutie.

| Kaℓi a răspuns:

Asta ar mai lipsi! si ce rost ar avea? crezi ca ar sta fiecare in patratica lui si ar discuta frumos despre convingerile lor? unde ar mai fi farmecul? happy oricum nimeni nu-si schimba sau fundamenteza conceptiile in baza discutiilor de aici...
O solutie ar fi, mai degraba, desfiintarea categoriei Religie big grin nu dati! just kiddingwinking

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Kaℓi):

"desfiintarea categoriei Religie" - nu merge! S-ar muta cu totii la Stiinta si Filosofie, cum era inainte. big grin

Exact...

| Kaℓi a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Stiu happy de asta am si spus ca e o gluma, SF e una dintre categoriile simpaticewinking

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Cat fight big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru AndraRox):

"Exact" ...GRESIT. Religia si subiectele ce tin de supranatural si psiho-pupu NU AU CE SA CAUTE LA CATEGORIA STIINTA SI FILOZOFIE.

| mODIN a răspuns:

Nu pentru ca nu are rost.Ce-ar fi sa cream o rubrica de crestinism.Nu ar fi tot una?

| AndraRox explică (pentru mODIN):

Nu, deoarece crestinismul este o religie, pe cand ateismul nu. Ateii nu se incadreaza in categoria Religie, ci doar isi expun punctele de vedere cu privire la ceea ce credem noi. Dar interesele ateilor s-au schimbat. Si desi sustin ca cei care ii trateaza cu superioritate sunt crestinii, sunt de parere ca rolurile sunt inversate. Mie cel putin, asa imi dau senzatia.

| RAY a răspuns:

Andra traim in democratie fiecare are dreptul sa se exprima in limita bunului simt si al educatiei civilizat, nu, nu sunt de acord, ateu este lipsit de credinta deci are dreptul sa exprime liber

| AndraRox explică (pentru RAY):

Ok, sunt de acord dar, vezi tu, nu mai exista o limita a bunului simt si a educatiei, si pentru a nu se mai jigni, propunerea asta ar fi o solutie dar nu este valabila pentru toti ateii. Ci pentru cei ce spun ca s-au saturat de crestini...

| OnuOnulică a răspuns:

Da, eu în fiecare zi propun asta.
Poți să te uiți și la penultima întrebare...

| AndraRox explică (pentru OnuOnulică):

Si de ce crezi ca ar trebui luata aceasta decizie?

| Fatamuntilor a răspuns:

S-a mai propus asa ceva de cel putin 2 ori!
Cand spui RELIGIE,te gandesti ca toata lumea isi poate spune parerea intr-un anumit domeniu,tema!
Iar daca credinciosi si ateii se contrazic, nu are prea mai mare importanta.

Oricum, propunera ta trebuie aprobata de admini! Si din cate imi amintesc eu, cand s-a propus anul trecut, adminii nu au fost de acord!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

"propunera ta trebuie aprobata de admini"... GRESIT. Propunerile de genul acesta sunt niste idiotenii.

Dar stii macar de ce o asemenea idiotenie nu este aprobata (si nu trebuie aprobata)? Ia gandeste-te.

Dupa cum a zis si userul мιнaɛℓa34, daca e sa facem separari (din motive idioate), atunci sa separam TOATE religiile si TOATE ramurile. Sub 300000 (cel putin) de categorii nu iesi. Si asta doar la chestiile ce tin de supranatural si psiho-pupu. Doar crestinismul are 41000 ramuri.

Cum ar fi sa se faca si categorii pentru cinefili, pentru cei care se uita ocazional la filme, pentru cei care nu se uita la filme, pentru cei care prefera comedia, pentru cei care prefera actiunea, pentru ei care prefera filmele horror, SF, etc? Intelegi unde bat?

Sau la capitolul muzica, pentru TOATE genurile.

Mai vrei? La capitolul turism, pentru fiecare tara, oras, sat, pestera, deal, munte, mare, etc.

Asa ca o curiozitate, stii macar ce e ateismul? Si tot ca o curiozitate, de ce consideri tu ca ateii nu au ce sa caute la capitolul religie? Stii macar ce inseamna "religie" si cu ce se ocupa acest subiect? Ia sa vedem, despre ce e vorba in "religie"?

* ATENTIE, am zis "religie" nu "doar crestinism". E o diferenta uriasa intre cei 2 termeni.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am zis ca as fi de acord! Am informat userul ca propunera ei trebuie sa treaca prin biroul admnilor!
Daca citeai si prima parte a postarii mele, ti-ai fi dat seama ca dreptate!
Si sa stii ca am avut discutii civizate cu ateii.Am zis eu ca ateii nu au ce cauta la,, religie ''?
Mai citeste odata prima parte a enuntului meu!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Eu ti-am comentat afirmatia absurda in care ai zis " propunera ta trebuie aprobata de admini ". Negi ca ai afirmat asa ceva?

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu,draga!
Dar orice propunere aprobata de admini, corect!
Si DA, recunosc ca asfel de intrebare poate nu trebuia pusa!

| AndraRox explică (pentru Fatamuntilor):

"Nu are prea mare importanta"? Oamenii astia se jignesc, argumentarile si opiniile personale au disparut de mult, acum e un fel de lupta pentru suprematie, cel care are cea mai mare putere de convingere, apeland la orice mijloace, castiga. Nu am spus ca pledez pentru infiintarea unei astfel de categorii, vreau sa vad pareri, atat.

| AndraRox explică (pentru Fatamuntilor):

De ce nu?

| Mădă0611 a răspuns:

Cand n-o sa mai aiba teistii treaba cu ateii, da, dar vad ca in biblie scrie ca sunt nebuni, ca trebuie omorati, unii studiaza la scoala "combaterea ideologiilor ateiste" [rolling on the floor cat de jalnic ati ajuns puppy dog eyes], cand n-o sa mai aud clopote si slujba de la cateva zeci sau sute de metri distanta de biserica, atunci cand la scoala o sa se predea religie celor care merg frumusel cu foita semnata de parinti ca vor religie, nu invers, cand popii o sa se multumeasca cu salariul de la stat, ca politistul nu iti cere nimic daca vine la tine acasa pentru a rezolva o problema, popa cere, si cand numarul bisericilor o sa scada. Daca stam putin sa ne gandim, religiosii n-ar trebui sa stea pe net, vorba unui nene "Religiosii, acei oameni ipocriti care beneficiaza frecvent de progresul stiintei blamand totodata datele concrete ale acesteia. I-as ruga pe toti acesti analfabeti stiintific sa se mute in padure si sa-i lase pe cei tineri sa puna la indoiala orice solutie, indiferent ca este o teorie stiintifica sau o halucinatie venita din partea unui religios.", deci, ai bun simt si da logout, apoi vinde pc-ul si da banii saracilor, indeamna-ti fratii sa faca la fel. happy

| AndraRox explică (pentru Mădă0611):

" "...I-as ruga pe toti acesti analfabeti stiintific sa se mute in padure si sa-i lase pe cei tineri sa puna la indoiala orice solutie, indiferent ca este o teorie stiintifica sau o halucinatie venita din partea unui religios.", deci, ai bun simt si da logout, apoi vinde pc-ul si da banii saracilor, indeamna-ti fratii sa faca la fel." Scuza-ma, dar ti-am facut ceva? Tu nu stii nimic despre mine dar imi spui ca nu am bun simt. Draga mea, eu pot discuta frumos si civilizat cu oamenii. Am pus o simpla intrebare si sa stii ca infiintarea unei noi categorii viza o schimbare de atitudine a celor ca tine. Inainte de a ma judeca, incearca sa ma cunosti. Dintr-o intrebare nu poti stii ce fel de persoana sunt. O zi buna!

| Mădă0611 a răspuns (pentru AndraRox):

Acea categorie exista, se numeste "stiinta si filosofie", dar acolo apar destui crestini/teisti, si nu vad sa se faca tam tam, iar daca pun o intrebare si amintesc ceva de religie, imi e mutata aici, apoi mai e ce ziceam de biblie, pe care se pare ca n-ai citit-o, nici pe sarite, si daca ar fi acea noua categorie si as vedea pe prima pagina intrebari cu si despre atei, as raspunde, pentru ca atacand ateii, ataca si stiinta, desi se poate sa nu fie nici o legatura pe acolo, iar stiinta inseamna medicamente, pe care sigur le iei, pc, pe care vad ca il folosesti, net, la fel, telefon, si cam tot ce tine de tehnologie, nu conteaza ca un ateu sau teist le-a descoperit sau creat.

| martzian a răspuns:

Eu NU sunt de acord si o sa va spun si de ce...

Ateii de bun simt, cei care nu jignesc, nu provoaca in stil trolling si nu insulta, ne-au determinat, adesea, la a ne depasi conditia, la a ne intreba ce credem si de ce credem ceea ce credem.

Adesea intrebarile lor sunt de bun simt si ne fac sa realizam ca nu avem toate raspunsurile, smerindu-ne. Da, demersul lor ne trimite la a studia mai mult, la a fi mai profunzi, mai seriosi dar ne si taie din superioritatea pe care uneori ne-o asumam nejustificat. Nu suntem cu nimic mai buni decat ei, diferenta in viata noastra o face doar Dumnezeu.

In plus, eu cred ca ei insisi sunt aici pentru ca au aceleasi zbateri pe care le-am avut fiecare dintre noi inainte de a deveni crestini.

„Ce ar face Isus?", asta e intrebarea. Eu cred ca ne-ar spune: „lasati ateii sa vina la Mine", pentru ca ceea ce este imposibil pentru noi (convingerea omului de pacat si de realitatile spirituale) la Dumnezeu este cat se poate de realizabil. Eu sunt o dovada vie de ateu salvat.

O alta categorie pentru atei? Categoric nu! Propun ca solutie o moderare mai serioasa si mai ferma a postarilor injurioase sau cu caracter pur provocator. Iar lucrul acesta este valabil si pentru anumit „crestini", nu doar pentru atei.

| Alphawolf a răspuns:

Nu! De ce? E foarte simplu, nu exista ateism fara religie.

Nu pot intelege de ce vedeti doar partea nasoala a lucrurilor. Eventuale discutii aprinse trebuie evitate cu orice pret, chiar daca ar trebui sa ne ocolim, sa evitam comunicarea, sa nu mai cautam raspunsuri, adevarul, sau sa fim iresponsabili? Comunicarea, in general, este constructiva, numai prin comunicare ne indreptam spre adevar.

| Jardelin a răspuns:

Nu draga Andra, la categoria asta trebuie sa fie liber sa posteze oricine. Problema este ca ar trebui sa fie ceva mai mult respect unii fata de altii si o mai mare politete in exprimare (care si mie imi scapa uneori, recunosc). Un autocontrol mai bun in ceea ce priveste calitatea exprimarii ar face aceasta categorie mai placuta si mai aerisita.

In ceea ce priveste ateii eu zic ca e bine sa posteze la un loc cu religiosii pentru ca unii dintre ei sint confuzi in multe probleme, iar dicutiile cu cei religiosi ii pot limpezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-na-r fi corect (si eu nu-s nici atee nici crestina)-ateii sunt si ei oameni nu produse dintr-o anumita gama de utilizare deci nu vad de ce...dar daca si ei ar dori...atunci nu cred ca s-ar simpti cineva nedreptatit(eu consider ca indiferent de convingeri, sex, rasa..toti suntem oameni deci nu ar trebui sa fim catalogati).

| AndraRox explică (pentru anonim_4396):

Nu este vorba despre discriminare aici. Ci despre faptul ca tot mai multi atei sunt nemultumiti de presupuse jigniri din partea crestinilor. Eu inteleg ca au dreptul la opinie, isi pot prezenta motivele pentru care se declara atei, motivele pentru care nu considera ca Dumnezeu ar exista dar nu pot intelege cu ce drept eticheteaza crestinii ca fiind o adunatura de frustrati inculti. Ce anume le rezerva acest drept? Nimic. Atata timp cat pastrau o limita a decentei si a bunului simt, nu aveam nimic de reprosat. Dar ei au pretentia ca noi sa le respectam opiniile, insa ei pot spune orice despre religia noastra, orice in sens negativ. Cu acest lucru nu sunt de acord.

Sunt de acord cu ce spui tu-adica indiferent de credinta pe care o ai trebuie sa o respecti si pe a celuilalt-asa e corect si sunt de acord.Dar tu crezi ca prin infiintarea unei categorii doar pentru ei nu vor mai fi jigniri din partea celor doua parti-eu SINCER nu cred.

Ar fi o schimbare totusi, din punctul meu de vedere. Altfel, care ar fi solutia pentru care nici ateii dar nici crestinii sa nu se jigneasca?

Sa cape simptul respectului reciproc ar fi cea mai buna solutie dar din pacate si cea care este cel mai greu de realizat.O alta solutie ar fi ca la capitolul religie intrebarile sa fie strict supravegheate de catre un admin-inainte de publicare ma refer-adica atunci cand apasa butonul pentru a raspunde sa nu poata posta deloc raspunsul daca acesta contine vreo injurie sau jignire.Stiu ca adminelor li se va dubla munca dar asta este singura solutie plauzibila.Totusi si aici exista o mica scapare si anume postarea la alta categorie.

In mod normal, asa ar trebui sa se procedeze si in cazul greselilor gramaticale dar intrebarile sunt postate cu multa usurinta, gresit. Daca acestea nu sunt corectate, crezi ca exista vreo sansa ca adminele sa analizeze fiecare raspuns? Eu ma indoiesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista deja.
Se numeste religie.
Ar trebui creata o alta categorie unde se poate discuta despre religie fara "ajutorul " ateilor eventual pe un alt site si o alta planeta unde adminii sa fie impartiali.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce, ca si acolo tot aceiasi propaganda s-ar face (ps: nu sunt ateu)

Ar trebui ca cei dezinteresati sa nu intre la acea categorie. Daca doresti sa gasesti raspunsuri, intri si le cauti acolo, daca te plictisesti si ai chef de cearta, iti cauti alte ocupatii cu care iti poti epuiza timpul liber. Asa ar trebui sa se procedeze si la religie. Daca un crestin intreaba ce mesaj moral-religios transmite "Pilda fiului risipitor", sa zicem, tu, ca ateu, nu te duci si iti bati joc de cel ce a postat intrebarea. Daca il poti ajuta cu un raspuns util bine, daca nu, pastreaza sarcasmul pentru tine. Cam asa ceva, stii.

Tocmai,insa si crestini fac asta la intrebarile ateiilor.SI fiecare incearca sa conviga, deci de-asta mi s-ar parea inutil.

| MiruD a răspuns:

Da. Poate intr-o zi va aparea si aceasta categorie.

Răspuns utilizator avertizat
| Kabuto79 a răspuns:

Da... ar mai mai multa liniste (probabil)
Si nu numa ateilor. big grin

| Barbu_Adita_1994 a răspuns:

Da, eu sunt de acord.

| AndraRox explică (pentru Barbu_Adita_1994):

Cu ce crezi ca ar ajuta? (Vreau argumentari si la parerile pro)