NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Sunteţi de acord cu predarea religiei în şcolile din România în forma ei actuală?
"Școala trebuie să-i învețe pe elevi CUM să gândească nu CE să gândească și mai ales trebuie să-i încurajeze să pună întrebări inclusiv despre religie și credință.
Deoarece credința în Dumnezeu și religia joacă un rol important în viața majorității românilor, subiectul prezenței religiei în școlile publice este intens dezbătut, de multe ori haotic.
Încercăm să aducem structură argumentației, punctând considerentele legale și morale care ne fac să respingem actuala formă de predare confesională.
Forma actuală a Legii Educației Naționale este dezamăgitoare pentru că nu permite cetățenilor să aibă un rol activ cu privire la una dintre libertățile fundamentale ale omului, libertatea de credință.
Susținem importanța prezenței religiei în educație dar suntem ferm împotriva prezenței bisericii în scoală.
Asociaţia Secular-Umanistă Din România."
http://youtu.be/E6ythVfTWJ8
Care dintre opţiunile prezentate în materialul video aţi bifa-o voi personal?

112 răspunsuri:
| Exilee a răspuns:

Sunt de acord sa se introduca 8 ore de matematica, 6 ore de fizic, 4 ore de chimie si 3 ore de biologie. SI in final, sunt de acord cu maximum 2 ore de religie.O zi buna.

| Exilee a răspuns (pentru Exilee):

CU o asemenea idee, Romania nicidecum nu va mai fi o tara plina de... vai mama noastra! Ce carte se face in Japonia, sau Suedia. Aia da scoala :X

| OoBunnyoO a răspuns (pentru sublime89):

Sunt de acord cu tine. Copiii vor vedea asfel asemanarile dintre religii si isi vor putea da seama mai usor de scopul pentru care exista, fara sa trateze o singura religie ca religia suprema. Religia este un subiect sensibil pentru extrem de multe persoane si este nevoie de o educatie si o intelegere mult mai ridicata decat cea pe care o avem noi acum, pentru ca acest lucru sa fie posibil.

NOname
| NOname explică (pentru sublime89):

Şi eu sunt de acord cu tine, Sublimedani89.
În acest fel copiii ar fi corect informaţi şi nu s-ar lăsa uşor păcăliţi. Ar avea o viziune mult mai clară şi obiectivă asupra religiilor şi scopului acestora.

| Kalhya a răspuns:

Eu personal nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli. Din punctul meu de vedere elevul ar trebui sa aleaga acest lucru. de exemplu sa fie ca o materie obtionala. Religia este personala, fiecare dintre noi are dreptul la o opinie in privinta acesteia. Este datoria parintilor sa aleaga nu a profesorilor. Profesorii trebuie sa subiectivi nu sa influenteze mintile tinere.

| dragos38 a răspuns:

Eu sunt pentru scoaterea orelor de religie din scoli si introducerea studierii astronomiei

NOname
| NOname explică (pentru dragos38):

Bună idee! Dar parcă astronomia se studiază deja (?).

| dragos38 a răspuns (pentru NOname):

Eu sunt pentru scoatera religiei si intoducerea astronomiei

Sincer, nu stiu ar fi bine daca sa introdus.o sa ma interesez sa vad dar ma indoiesc, caci preotii vor ca religia sa devina materie pentru bacauleoreat

Ar fi bine, dar nu cred

NOname
| NOname explică (pentru dragos38):

Religia - o materie pentru bacalaureat?
Asta chiar că ar fi culmea. : ))

Asa vor preotii. sper sa nu se ajunga acolo insa.pentru ca religia nu te lumineaza ci te zapaceste

| ciotori a răspuns:

Da sunt de acord! Religia nu trebuie sa lipseasca din scoli!

| Janek21 a răspuns:

Predarea Religiei nu, predarea Istoriei Religiilor da, dar doar de catre persoane care au acreditari in domeniu.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru dragos38):

Ia-o mai usor fratele meu! Unde ai auzit tu ca " popii" vor ca religia sa fie proba de BAC? Cred ca nu prea te speli in urechi!

| LegionarulRoman a răspuns:

Tot adevarat este ca in ultimii ani facultatea de teologie scoate numai rebuturi de preoti si profesori de religie.

Dupa cum spuneam, nu avem nicun motiv sa cercetam alte religii, cand nici macar pe noastra nu o cunoastem!

"- De ce ai ales Ortodoxia?

- Adică de ce mi-am ales identitatea spirituală şi naţională? Nu am ales nimic. Am fost ales, slavă Domnului! Ăsta e neamul meu: români creştini ortodocşi. N-am găsit nici măcar un motiv logic, sau de altă natură, care să mă facă să mă dezic de ei.

- Totuşi, vedem că românii suferă de o lipsă a identităţii naţionale. Ce înseamnă să fii român?

- Român înseamnă să cunoşti limba română, să studiezi istoria României (şi nu mă refer la aia din manuale!) şi, bineînţeles, să participi la conservarea şi promovarea valorilor româneşti şi-a drepturilor naţionale.
- Ce părere ai despre denigrarea constantă care se face în mass-media la adresa Bisericii Ortodoxe?

- Presa e folosită din plin în atacurile împotriva Ortodoxiei, bazându-se pe lipsa de educaţie (în special duhovnicească) a oamenilor, pentru a le fura, încet-încet, Biserica. Am lucrat în presă – cei mai mulţi jurnalişti sunt fascinaţi de lumea politică, aspiră la ea şi, mai grav, au legături cu ea. Poate presa o fi a cincea putere în stat, dar momentan e aservită.

Un interviu extraordinar luat de "Familia ortodoxa" rapper-ului(retras din activitate) Cedry2k

http://www.familiaortodoxa.ro/......u-complet/

| dragos38 a răspuns (pentru Janek21):

Religia este mai importanta ca astronomia.ne ajuta cu ceva?

| Janek21 a răspuns (pentru dragos38):

Nu este adevarat ce zici tu. Daca ai avea habar despre istoria religiilor, ai fi stiut ca a reprezentat un real impediment in progresul stiintific al umanitatii. Pot sa-si asume credit doar pentru comunitatile pe care le-au creat, fiind un important factor de dezvoltare sociala.

Astronomia are alte avantaje, care se pare ca prezinta un interes mult mai important acum pentru viitorul umanitatii decat prezinta religia. In timp o sa dispara multe dintre culturile confesionale ce s-au format si o sa apara altele care sa se adapteze la nevoile noastre curente.

Raman la ideea ca nu e bine sa impui religia, ci doar sa prezinti notiuni generale despre importanta religiei de-a lungul istoriei.

Ce nu este adevarat?

| dragos38 a răspuns:

Ce nu este adevarat Janek21

Eu nu sustin religia, m-am exprimat gresit sunt pentru studierea astronomiei in locul religiei

| Janek21 a răspuns (pentru dragos38):

Exprimarea asta a ta gresita ma derutat. Se pare ca suntem pe acceasi lungime de unda. Macar privitorii sa citeasca si sa intelaga punctele noastre de vedere.

Scuza-ma daca te-am ofensat in vreun fel sau altul. Nu asta a fost intentia. Doar imi sustin punctele de vedere.

Nu-i bai

NOname
| NOname explică:

Http://i.imgur.com/C3J2wuL.png

NOname
| NOname explică:

Http://i.imgur.com/GBrTAUj.png

NOname
| NOname explică:

Chiar e nevoie ca şi copiii noştri să fie supuşi procesului de îndoctrinare religioasă?
http://i.imgur.com/Ixp0t2e.png

NOname
| NOname explică:

De ce?!
http://i.imgur.com/QyjQT2G.png

NOname
| NOname explică:

Înclinaţia preoţilor spre pedofelie este bine cunoscută deja (sau înclinaţia pedofililor spre preoţie).
http://stirileprotv.ro/......_embed.php

Cum pot fi luaţi drept exemplu de moralitate şi lăsaţi în preajma copiilor?

NOname
| NOname explică:

Http://youtu.be/xpxd3pZAVHI

NOname
| NOname explică:

"Cum să te abonezi la sclavie."

https://www.facebook.com/....../photo.php