anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunteti siguri ca exista dumnezeu? argumentati va rog

dovezi pro = se arata crestinilor prin vise, coinsidente (miracole, minuni), clarviziuni

dovezi contra = nu ofera dovezi stintifice, istoria evreilor asa cum este scrisa in biblie difera de cea prezentata de biblie, povestile din vechiul testament sunt indentice cu cele din cartea mortilor egipt, noul testament personajul Iisus este indentic cu horus, in vechiul testament nu se ofera date, an, luna, zi, toata istoria omeniri nu coinside cu biblia deloc, sunt atatea dovezi contra si totusi una pro nu sunt eu imi pierd timpul am impresia ca traiesc intr-o lume irationala, copilareasca, amagita de iluzi, ce viata de apoi au murit 100 de mld unde naiba ar incapea toti aia spuneti-mi unde?

inchizitia a durat 600 de ani de tortura asupra omenirii

40 răspunsuri:
| EuNuTu a răspuns:

Pentru a cata oara trebuie sa fie spus ca existenta lui Dumnezeu nu are legatura neaparat cu veridicitatea Bibliei si a crestinismului. Chiar si daca este destramat orice argument pro crestinism, islamism, iudaism, hinduism si ce mai vrei tu, deci chiar daca se dovedeste ca nici o religie a lumii nu e corecta, tot nu inseamna ca nu exista Dumnezeu. E greu de priceput?

| Costel95 a răspuns:

Cine L-a cunoscut pe Dumnezeu va spune ca exista, cine nu L-a cunoscut va spune ca nu exista. De atatea ori se pune intrebarea asta...deja devine plictisitoare pentru ca niciodata nu s-a ajuns la un raspuns. Cred ca cea mai buna modalitate de a vedea daca exista sau nu Dumnezeu este sa discuti cu El

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EuNuTu):

Esti deist?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Costel95):

Ai dreptate

| EuNuTu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, sunt crestin.

| RaluuxD a răspuns:

Acum sunt sincera.eu cred in Dumnezeu din toata inima mea, pentru ca cine ar fi prost sa spuna toate minunile facute de Iisus Hristos, care acum apar in toate manualele si cartile si cine ar fi stat atata timp sa traduca Biblia... Nu stiu ce sa mai zic... Adica eu cred ca astia care cred in alti nu stiu ce inca nu simt ca profesorii nu ar preda elevilor niste minciuni doar pentru un amarat de salariu. poate nu te-am lamurit deloc dar am doar 11 ani asa ca intelegema.

| RaluuxD a răspuns:

Adica eu cred si punct.nu pot eu la varsta mea sa explic asa lucru maret

| shadovv a răspuns:

Chiar e asa de important pentru tine?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RaluuxD):

Te inteleg, te invit sa citesti istoria isi plac documentarele http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZkmEmSagGEQ

| Costel95 a răspuns:

In legatura cu religiile: toate au fost inventate de oameni. Religia adevarata este una singura, care este scrisa in Iacov 1.27 :"Religiunea curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor, si sa ne pazim neintinati de lume." Dar nu poti spune ca Biblia spune un lucru si Dumnezeu alt lucru, pentru ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Adica voia lui Dumnezeu o gasim in Biblie pentru ca :"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu" (2 Timotei 3.16a). Si apropo raymusic, eu chiar vorbeam serios cand am zis ca cine vrea sa-L cunoasca pe Dumnezeu trebuie sa discute cu El. Nu amana, dar nici sa nu rami dezamagit daca nu-ti va raspunde de prima data. Dumnezeu vorbeste prin Ieremia si zice: "Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima." (Ieremia 29.13) Deci inaintea lui DUmnezeu iti trebuie o inima sincera... si sa nu uiti un lucru, ca Isus a spus ca "...pe cel ce vine la Mine, nu-L voi izgoni afara." (Ioan 6.37) cauta-L pe Dumnezeu in rugaciune cu staruinta, nu renunta de prima data; daca chiar doresti sa Il cunosti atunci iti va raspunde.

| TM6524 a răspuns:

Daca nu crezi in ce spune Biblia, macar sa crezi in El cand te rogi! Atunci Il simti pe Dumnezeu si esti sigur de existenta Sa.

| RaluuxD a răspuns (pentru shadovv):

Da, pentru ca sunt crestina si ar trebui sa fiti si voi

| Costel95 a răspuns (pentru TM6524):

Nu poti crede in Dumnezeu si sa nu crezi ce zice Biblia...pentru ca Biblia contine ceea ce voieste Dumnezeu!

| shadovv a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci te increzi intr un film vechi de cativa ani despre care nu ai nici o dovada ca ceea ce sustine este adevarat. Doar ii crezi pe respectivii. Mi se pare mai logic sa cred in ceva ce a supravietuit miilor de ani si care confera o imensa baza de etica, moralitate, filozofie, o sansa la viata eterna si pur si simplu o lectie de viata.

| EmaS a răspuns:

Sunt la fel de sigura ca Dumnezeu exista asa cum sunt sigura de existenta mea.

| Costel95 a răspuns:

Hmmmmm...pe ce loc a ajuns Dumnezeu sa fie clasat! Daca nici macar "crestinii" nu-L mai respecta cum Il vor cinsti ceilalti? Cei drept, "multi sunt chemati, dar putini sunt alesi" (Matei 22.14)

| BodyFleci a răspuns:

Uita-te pe History.RO sa vezi acolo... alegi varianta in care pamantul s-a format in 7 miliarde de ani, apoi perte cateva milioane s-a facut apa din particulele din meteoriti, apoi din toate particulele de metale, nemetale, diferite corpuri etc. s-a creat omul sau varianta cu Dumnezeu. Tu alegi! Eu le-as alege pe ambele. Daca din neam in neam s-a transmis asta atunci sigur e posibil ca acum 2000 de ani chiar sa fi existat Dumnezeu pe pamant, iar acum ne vegheaza "din ceruri".

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru shadovv):

Eu cred ca partea cu horus e adevarata, cu partea ca un grup domina lumea si un orb stie asta, ca banul conduce lumea chestiile astea le-am obsevat tin sa cred ca au dreptate, un ateu observa si trage concluzi pe baza de dovezi, un crestin observa si trage concluzi care nu au dovezi

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru shadovv):

N-am dreptate dovedestemi ca viata lui horus a fost diferita dovedete adica toti se insala tot internetu esti cumva un geniu necunoscut?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru BodyFleci):

Multe sau transmis timp de mii de ani, sa nu uitam ca crestinismul a fost adoptat de romanii ce a contat foarte mult

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Buna-dimineata! Nu sunt o persoana care sa fie foarte religioasa, dar nu sunt nici ateu, poti spune ca sunt neutru. Am 15-16 ani si nici eu nu prea inteleg religia, dar nici cu siinta cosmica si formarea universului nu-mi bat capul. Ai intrebat, daca suntem siguri ca exista Dumnezeu, eu inclin sa cred ca da, nu neaparat din cauza existentei Bibliei (pe care nu am deschis-o in viata mea) si nici din cauza indoctrinari, eu cred pur si simplu din nevoia de a crede si din simplul fapt ca nimeni nu a dovedit ca nu exista. Stiinta iti prezinta ceea ce "vezi" (aerul nu il vezi, dar exista si nu pentru ca niste oameni inteligenti si-au dat seama ca fara existenta lui am muri), sti ca exista alte galaxi si planete, dar le-ai vazut tu (daca ne luam dupa imaginile de la TV...da si eu pot sa fac niste desene mai complexe si sa le arat: uite asta e la n ani lumina, voi nu vede-ti, dar va spun eu ca exista). Sunt multe lucruri si fenomene pe car cine stie cand le vom descoperi, dar nu inseamna ca ele nu exista.

Am scris mai sus, cred din nevoia de a crede, iar asta e simplu: tu nu ai vrea sa existe un loc mai bun in care sa ajungi, un loc unde nu exista dorinta asta a omului de a distruge si stapani, un loc pur. Religia e adorata (sa spun asa) de multi oameni, din simplul motiv ca le promite un loc mia bun.
Bataia dintre dovezile stiintifice "vizibile si logice" si cele crestine "invizibile si ilogice" a existat mereu, nici una nu iti ofera toate raspunsurile. Nici Big Bangu un mi se pare (cel putin mie foarte plauzibil): Cam asa suna: Sti-ti era nimic si asa brusc a aparut mult, de fapt a aparut un infinit de ceva din nimic ( nu ti se pare ilogic).

Pe scurt: Mie nici stiinta si nici religia nu mi se par logice, dar cred in amandoua din simplul motiv ca am nevoie sa cred (vreau un loc mai bun dupa ce scap din viata asta lipsita de scrupule+ca cam avem nevoie sa stim ca e cineva peste noi si imi place sa stiu toate procesele stiintifice din jurul meu si ce se intampla fara sa pot controla).

In legatura cu Biblia: tot pe TPU am citit ca s-a tot schimbat in functie de guvernul politic (cum o fi), dar lasand asta, probabil adevarata Biblie s-a pierdut in negura timpului.

Cel mai usor nu iti bati capul cu toate astea (e destul de evident ca vrei sa dovedesti ca nu exista Dumnezeu, insa fiecare cu parerea lui, nu e treaba ta ce face vecinul).

Si sfatul meu: Nu complica ce nu trebuie complicat.

Si sa nu uit (scuze, dar cam pic pe taste de somn): Scuze, pentru insiruirea de ideei de mai sus, insa cum am mai spus (daca am spus): suntem prea mici sa ne complicam cu ceea ce e peste puterea noastra de intelegere.

Am uitat de ultima ta intrebare :unde ar incapea atatia oameni. Sti daca Dumneeu a creeat tot ceea ce ne inconjoara nu inseamna ca a creeat si un spatiu infinit in care sa mergem cu toti, fiind infinit e logic ca avem loc cu totii.

| AnonimăŞiCredincioasă a răspuns:

Există.Mie mi-a demonstrat.Nu mă întrebaţi cum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AnonimăŞiCredincioasă):

Doar crestinilor se arata si doar in privat nu-i asa? in vise probabil unde ratiunea e moarta

| shadovv a răspuns (pentru RaluuxD):

Intrebarea era pentru ray.

| TM6524 a răspuns (pentru Costel95):

Evident, am dat un mesaj eronat. Vroiam sa spun ca un om ce nu e sigur de existanta lui Dumnezeu, un agnostic, nu ar putea fi sigur 100% de ce spune Biblia, nici cu cele mai tar argumeente ale preotulu, din cauza necredintei, dar ar putea fi asigurat ca exista Dumnezeu daca s-ar ruga si L-ar simti pe Dumnezeu alaturi de el. Daca nu am explicat foarte bine, eu personal sunt convins de existenta Lui Dumnezeu. Tot ce vad este o urma ca Tatal exista.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TM6524):

Si copii murind de foame in africa e tot un semn de a lui dumnezeu

| TM6524 a răspuns (pentru anonim_4396):

"copiii e un semn"... Si faptul ca tu nu ii ajuti e un "semn" ca nu esti un om bun...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TM6524):

De ce nu-i ajuta asa zisi crestini ei sunt buni iar eu rau

| TM6524 a răspuns (pentru anonim_4396):

Uite, nu sunt nici eu preot sa-ti dau explicatii la orice. Pot sa-ti spun doar ca Il iubesc pe Dumnezeu si cred in El in masura in care poate un om.