Razvan - de fapt ce este iadul? Invatatura gresita ce este vehiculata in multele religii instrainate de Dumnezeu si de Adevarul lui.,. Daca stii ca primele carti ale Bibliei au fost scrise in limba ebraica, si cuvantul,, Iad ",.sau Hades in limba greaca inseamna,, Mormantul comun al omenirii"! Nicidecum nu este un loc fantastic cu un foc continuu unde dracii foarte harnici ii rotiseaza pe pacatosi. Invatatura nebiblica facuta de popi pentru a tine oamenii sub papuc nu in invatatura sanatoasa si salvatoare de vieti a lui Dumnezeu. Este dureros ca miliarde de oameni stau in intuneric spiritual.Nu cunosc nimic despre Dumnezeu, despre isus (doar ca s-a nascut si ca a murit ) Nu stiu ce scop are D-zeu cu omul si cu pamantul, de ce permite D-zeu raul si suferinta, ce se intampla cu noi cand murim,, ce este imparatia lui Dumnezeu, si multe alte adevaruri.
Adevaruri? aia te-au luat din 2 versete si 2 cuvinte la erezia lor si tu ii crezi.
Mantuitorul a zis ca vor fi printe pierduti, chiar si cei alesi!
Dovada iadului!
http://www.bible.ca/su-annihilation-refuted.htm
Conform Bibliei iazul care arde cu foc se refera la moarte, nu chin vesnic. Apocalipsa21:8
Iadul ca loc al îndepărtării de Dumnezeu există, nu pentru că a fost inventat de cineva, ci pentru că Dumnezeu a afirmat acest lucru:
Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.
Ioan5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii."
Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică.
Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veşnicie.
Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică.
Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.
Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.
II tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,
Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari.
Cutremurătoare cuvinte: Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
În timpul vieţii, "moarte spirituală" înseamnă tendinţa spre compromitere, direcţia greşită, riscul pierderii mântuirii, "predicţia" pierderii mântuirii, cu şanse totuşi de îndreptare...
"Moarte spirituală" după momentul sfârşitului vieţii înseamnă compromitere definitivă, perderea mântuirii şi a şanselor de a mai contribui la mântuire, omul nemaifiind întreg, trup şi suflet. Perioada formării sau a edificării sale spre bine sau spre rău fiind finalizată!
"Iezerul cel de foc" este un loc CONCRET şi VEŞNIC! Nu o doresc și nu o spun eu, CI SCRIPTURA O SPUNE:
Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari.
Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.
Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veşnicie.
Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică.
Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.
Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.
II tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,
Ioan5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii."
Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică.
Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Da, deoarece această învăţătură contravine clar cu iubirea şi dreptatea lui Dumnezeu.
Ar putea un Dumnezeu, care ne îndeamnă să ne iubim duşmanii, să-şi găsească plăcerea în faptul de a-şi vedea proprii duşmani chinuindu-se veşnic? (Matei 5:44)
Ar fi Dumnezeu drept dacă i-ar condamna pe cei răi la un chin veşnic?
O normă a dreptăţii stabilită de Dumnezeu prevedea: „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" (Exodul 21:24). Ca să înţelegem, să aplicăm în cazul doctrinei focului iadului acea lege divină dată Israelului antic, o lege a retribuţiei exacte. La ce concluzie vom ajunge? Că numai acei păcătoşi care le-au cauzat altora un chin veşnic merită la rîndul lor un chin veşnic egal — chin veşnic pentru chin veşnic. Dar, întrucît oamenii (indiferent cît ar fi de răi) nu le pot cauza altora decît un chin limitat, faptul de a-i condamna la un chin veşnic creează o disproporţie între delictele lor şi pedeapsa infinită a focului iadului.
DA! Daca crezi ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, atunci ia lucrurile in serios Iata ce ne invata in realitate Biblia,in care cuvantul,,Iad" se gaseste in multe traduceri, in unele spun,, mormant",,, locuinta mortilor". Alte Biblii translitereaza pur si simplu cuvintele din limbile originale care sunt redate adesea prin,, iad', adica le transcriu folosind alfabetul nostru, fara sa le traduca.Care sunt aceste cuvinte? Ebraicul sheohl si echivalentul sau grecesc haides, care nu se refera la un singur mormant, ci la mormantul comun al omenirii.Mai este si termenul grecesc ge'ena, care este folosit ca simbol al distrugerii eterne.Cu toate acestea increstinatate cat si in multe religii necrestine se invata ca iadul este un loc unde se afla demoni si unde cei rai, dupa cemor, sunt pedepsiti( dupa opinia unora chiar torturati) Spune Biblia ca mortii sufera? In Ecleziast 9:5, 10,, Cei vii sunt constienti ca vor muri, dar cei morti nu sunt constienti de nimic...Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta, caci in Sheol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nicicunostinta, nici intelepciune".( Daca nu sunt constienti de nimic, in mod sigur nu sufera.)In BG Sheol=locuinta mortilor, in BC< BO=mormant, in Sfanta scriptura 1874:,, iad". Arata Biblia ca cei rai merg in iad? In psalmul 9:17, BO: SA se intoarca pacatosii in iad, toate neamurile care uita pe Dumnezeu."(*,, iad"BS, Carol II,, LOcuinta mortilor, BClocasul mortilor, mormant). Daca doresti mai vorbim cu argumente biblice.
Iadul este real, stai chiar acum pe el. Întrebarea e, raiul există?
Eu încă nu l-am găsit.
Ai incercat sa il gasesti?
Da,încă îl caut. Ceva indicii, să mă rog la Dumnezeu?
Eu zic sa iti urmezi visul. Sa faci tot ce vrei si daca te simti implinit, ai gasit raiul.
Eu consider ca iadul nu exista. Dumnezeu nu ne-ar condamna la exterminare lenta doar pentru ca ne-am trait viata in modul nostru si nu am ales sa credem in biserica. Parerea mea este ca Dumnezeu ne mai da o sansa, asa numita reincarnare pentru a ne indeplini scopul in aceasta lume. Tot biblia spune ca Dumnezeu ne iubeste dar ca si un parinte, nu ar putea sa ne faca daca ne iubeste. SI oricum biblia se contrazice pe alocuri ea insasi, de ce sa credem intr-o carte sfanta scrisa de oameni de tot felul pe care nimeni nu i-a putut controla sau supraveghea. Gandeste-te doar de cate ori a fost tradusa. Zic si eu.
Razvan, traducerea Bibliei nu ii reduce din autenticitate. Din contra, traducerile mai noi sunt tot mai aproape de textul original. Manuscrisele vechi sunt extrem de asemanatoare - si pastreaza mesajul nealterat.
Apoi, Biblia ne arata clar ca iadul exista. Un Dumnezeu drept nu ar mai fi la fel de drept daca ar ierta pur si simplu incalcarea dreptatii. Da, Dumnezeu este bun - motiv pentru care ne-a oferit in dar mantuirea. Nu El ne condamna la exterminare lenta ci noi acceptam condamnarea despartirii de El, desi darul nemeritat ne sta la indemana.
Nu exista contradictii decat aparente sau inventate in Biblie. Poti da exemple?
Expertii te contrazic. Cu fiecare copie noua creste si riscul de a comite greseli. Apoi ia in considerare o copie dupa o alta copie gresita samdp. Mai ales in antichitate.
http://www.youtube.com/watch?v=j0XMy2BdBAo&t=9m30s
Ma copii, voi va tineti de copiute de pe net! Eu am cerut una si voi, aia priceputii, venirati cu o galeata intreaga! Hai sa luam prima asazisa contradictie.
1 Cronici 11:11 spune ca Iaşobeam, fiul lui Hacmoni a omorat singur 300 de persoane. Iaca textul:
„Iată, după numărul lor, vitejii cari erau în slujba lui David. Iaşobeam, fiul lui Hacmoni, unul din căpitanii de seamă. El şi-a învîrtit suliţa peste trei sute de oameni, pe cari i-a omorît dintr'o singură dată"
2 Samuel 23:8 spune ca Ioşeb-Basşebet, Tahchemonitul a omorat 800 de persoane.
„Iată numele vitejilor cari erau în slujba lui David. Ioşeb-Basşebet, Tahchemonitul, unul din fruntaşii căpeteniilor. El şi-a învîrtit suliţa peste opt sute de oameni, pe cari i-a omorît dintr'o dată."
Numai eu vad ca sunt 2 persoane diferite? Doua nume diferite si doua mosteniri diferite Iaşobeam, fiul lui Hacmoni vs Ioşeb-Basşebet, Tahchemonitul. Ce e important sa stim este ca Biblia nu a fost scrisa in romana sau engleza. Daca mergem la textul ebraic, vedem ca el foloseste doua cuvinte diferite, shaliysh si sheloshim pentru a descrie rank-ul capeteniei. Primul este un general de rank 3 iar al doilea este capitan peste 30. Deci 2 nume diferite, 2 mosteniri diferite, 2 functii diferite si doua relatari diferite. Sunt sigur ca pot trece si prin celelalte, dar este suficient.
Eroare? Nicidecum. Mai degraba surse de informare rauvoitoare.
Ti-a scapat un detaliu: Note from the Oxford Annotated Bible for 2 Samuel 23:8-11: Josheb-basshebeth a Tachemonite is an error of a copyist; 1 Chr 11.11 has Jashobeam a Hachmonite. It has been proposed that the man's original name was Ishbaal (see 2.8 n. and 11.14-25 n.).
So according to the Oxford Annotated Bible, Jashobeam and Josheb-basshe'beth (and Ishbaal) are different names for the same person.
Deci este vorba de opinia informata a unor biblisti consacrati de la Oxford contra unuia care arunca cu parerea pe TPU. Cand ti-oi lua vreun doctorat in istorie sau teologie la Oxford sa-mi dai de stire.
Oamenii au propus o solutie pentru o aparente contradictie. Totusi, eu cred ca explicatia mea sta in picioare, pentru ca la randu-le aia pot gresi la un pasaj sau altul. Apropo, nu sunt singurii biblisti consacrati.
Scuze, am uitat ca tu ai multe doctorate, cam in fiecare domeniu cate unul... Suficiente ca sa iei totul cu cut and paste de pe net, asa, ca sa nu mai muncesti singur,
"Cand ti-oi lua vreun doctorat in istorie sau teologie la Oxford sa-mi dai de stire." - Nu cred ca mai am timp sa o fac...
Inferno întreabă:
anonim_4396 întreabă: